על מחקרים ומ"ט

guy99

New member
על מחקרים ומ"ט

לא הייתי סומך יותר מדי על תוצאות מחקרים מבלי שקראתי אותם. ראשית, חשוב להבין את הפוליטיקה שמאחורי המחקרים: נושאי מחקר שבוחרים מוסדות המחקר לחקור, הינם אחד מהשניים: 1) נושאים שמעניינים אותם, חשובים להם או שהם חושבים שיכולים לסייע. 2) נושאים המקודמים באמצעות ארגונים התורמים כסף רב במענקי מחקר, מלגות וכו´. לארגון המ"ט כסף רב (נדמה לי שמישהו אמר 3 מיליארד), וכשארגון כזה יוצר קשר עם מכון מחקר, מכון המחקר לוקח אותו ברצינות, ואם הארגון גם יבקש לצרף לצוות המחקר אדם משלו, לא נראה לי שמכון המחקר יסרב. איני אומר פה שהמחקרים התומכים במ"ט מזוייפים,לארגון המ"ט אין צורך שהמחקרים יהיו מזוייפים ואיני מאמין שמכוני מחקר יירדו לרמה כזו, אבל בסופו של דבר יש איזשהו עיתונאי, או במקרה שלנו יש את דני גליקר, שלוקח את המחקרים ומסכם אותם לשקפים. כאשר עושים פעולה כזו, יש צורך לסכם מחקר שלם במשפט אחד או שניים, וכאן יש מרווח פעולה מספיק המאפשר להטות מחקר לכיוון מסויים, בלי שהדבר ייחשב להונאה. אחד הדברים שחוקר מטעם יכול להשפיע בהם הוא בבחירת קבוצת הביקורת. ולקבוצת הביקורת יש השפעה מכרעת על תוצאות המחקר. במקרה של המ"ט קבוצות הביקורת במחקרים הינן אנשים שמבצעים מנוחה של עצימת עיניים במשך 20 דקות. במקרה כזה הדבר היחיד הניתן לומר הוא שלתרגול מ"ט במשך 20 דקות יש יתרונות על עצימת עיניים במשך 20 דקות. אך כשבאים אנשי שיווק שתפקידם לגרום לאנשים לשלם 7600 ש"ח עבור מ"ט, הם מציירים תרשים יפה ורושמים מתחתיו שטכניקת המ"ט הוכחה כטובה יותר מכל טכניקות ההרפיה והמדיטציה האחרות. כי הם יודעים ש99.9 אחוז מהאנשים לא יבקשו לקבל את המחקר, וגם אלו שכן אינם באמת יודעים איך לקרוא מחקר. ואכן כמעט כל יום מופיע מחקר חדש על משהו חדש שיכול להרוג אותנו, או להציל אותנו, ומי שעוקב טוב יכול לשים לב שיש מצרכי מזון שיש מחקרים גם בזכותם וגם בגנותם.היה מקרה שהופיע בעיתון כתבה על מחקר שקבע שהסלולריים מסרטנים, וכמה ימים לאחר מכן היתה כתבה עם מחקר על כך שאין סכנה אמיתית מהסלולריים.

hary_i

New member
שוב אנחנו רואים שטחיות

ההתנגדות היחידה שלך היא כסף! כסף הוא חלק מהחיים שלנו, אם אתה רוצה לחיות בלי כסף, כדאי שתעבור להודו.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif כסף זה הכרחי, אבל...

כשמבקשים ממך מחיר מופקע בשל חוסר ידיעתך... יש כאן בעייה. גם מוסרית וגם כלכלית. למרות שאין הסדר מחירים בעניין המדיטציה, חוק הגנת הצרכן קובע כי לא ניתן לנצל את מצוקתו של הצרכן או אי ידיעתו כדי למכור לו מוצר, או למכור מוצר שקונה סביר לא היה משלם תמורתו סכום זה אילו כל המידע היה זמין בפניו. לכאורה, מאחר ותחום המדיטציה הוא תחום פרוץ, יהיה קצת קשה, אך לא בלתי אפשרי להוכיח כי בנושא המ"ט מדובר בהפקעת מחיר וניצול חוסר ידיעה של הצרכן. יתכן וגם מדובר בהצגת מצג שווא כי המדיטציה "טובה" יותר ממדיטציות אחרות תוך הצגת מחקרים לא רלוונטיים השוואתית. איזה חוסר ידיעה? חוסר הידיעה של הצרכן כי "מצב" המדיטציה המושגת על ידי המ"ט אינה שונה (או לפחות אינו טוב יותר) ממצב מדיטציה המושג על ידי שיטות אחרות ו"זולות" עשרות מונים. לכאורה, אם יתברר כי לאנשי המ"ט היה ידע מוקדם כי המדיטציה שהם משווקים אינם "טובה" מאחרות (והרי בוודות וכתבים אחרים המכובדים על ידי המהרישי מוזכרות טכניקות שונות לכך) הרי שמדובר בהפקעת מחיר, בהטעייה, ואולי אפילו בהשגת דבר בתחבולה או מירמה. כולן עבירות פליליות, כמובן.

yatsek bar aba

New member
התשובה אינה ממן העניין

ואת ההאשמות שהטתחת באורח אפשר בקלות להטיח בך. לגוף העניין, הוא בכלל לא דיבר על הכסף אלא על המחקרים והעלה מספר נקודות ברורות מאליהן, אשר לא זכו לתשובה עד היום ממך. הייתי שמח לקבל את תשובתך בעניין זה. יגאל

guy99

New member
לא הבנת אותי

זה שיש כסף רב בענייני מחקרים, זה לא דבר רע, להיפך. אני עצמי הייתי סטודנט בטכניון, ויש עשרות גופים שנותנים כספים למטרת מחקר של נושאים ספציפיים. אם הם לא היו נותנים את הכסף אז לא היה מחקר וחבל!! אני רק מנסה להסביר לך כיצד ייתכן שמצד אחד אומרים לך שיש מאות מחקרים שקובעים שהמ"ט טובה מכל מדיטציה אחרת, וכיצד אני בא מצד שני ואומר לך שמדיטציות אחרות הן לא פחות טובות ממ"ט

hary_i

New member
מאות מחקרים

ישנם מעט מאד מחקרים הטוענים שמ"ט טובה מטכניקות מדיטציה אחרות. ישנם מאות מחקרים המוכיחים כמה מ"ט היא טובה. מי מימן את המחקרים, ברוב המקרים למיטב ידיעתי גופים פרטיים ולא האגודה הבינלאומית למדיטציה. האגודה מצידה לקחה את כל המחקרים וקיבצה אותם יחד וסיכמה אותם וכד´. חלק מהמחקרים אכן נעשו באוניברסיטה הבינלאומית של מהרישי אבל כולם נעשו עם צוות מבקרים בילתי תלוי שאינו מהאוניברסיטה. כל המחקרים פורסמו בכתבי העת הרציניים בעולם, לא בפרסומות מסחריות, לא בעיתונים יומיים וכד´. האגודה הבינלאומית למדיטציה לדעתי אינה ארגון שיווקי, ואם כן אז היא גרועה מאד בזה. כל מה שהם עושים הוא להפיץ את הטכניקה שהוכחה כטובה לכל מי שרוצה ללמוד, בשום מקרה אין הכוונה להפיץ את הטכניקה לכל אדם בעולם אלא רק לאנשים רציניים שבאמת רוצים את זה, יתכן וכאן אני אומר את דעתי האישית שהסכום הגבוה הוא בכוונה על מנת שרק מי שבאמת רוצה את זה יבוא ולא יבואו סתם אנשים שרוצים לנסות עוד טכניקה. כי התפיסה של האגודה כמו גם התפיסה שלי היא שלנסות קצת מכל דבר אינה שיטה להתקדמות רוחנית. אם אינך רוצה ללכת ללמוד אל תלך. אבל אל תפריע לאנשים אחרים ללכת ללמוד את זה.

למעלה