על מות ילדים

על מות ילדים

קראתי בעיתון שתפסו את הפלסטיני שהרג את הילדה שלהבת פאס ז"ל וכמובן שמחתי. לא מפתיע שמפרסמים ידיעה משמחת כזאת בעמוד הראשון עם תמונה של הורג הילדה שנתפס בידי כוחותינו ולידו תמונת הילדה ההרוגה המסכנה. ואז קילקלה לי את השמחה ידיעה קטנה וצנועה שנחבאת בעמוד פנימי, כמה שורות בתחתית העמוד, ומספרת שברצועת עזה חיילי צה"ל הרגו ילד פלסטיני בן חמש. רק כמה שורות, כמובן בלי שם הילד ובלי שום פרטים נוספים. ואני שואלת: מה נעשה אם החייל שהרג את הילד יפול לידי הפלסטינים, והם יפרסמו את תמונת השבוי בהבלטה בעמודים הראשונים של עיתוניהם, ולידו תמונת הילד שהוא קיפד את חייו? לאן נוביל את הבושה?

A Boy

New member
יש הבדל

בין רצח להריגה. פלסטינים רוצחים לנו את הילדים חיילי צה"ל הורגים ילדים בטעות

hautpmann

New member
בטח שיש הבדל.

העם הערבי פלסטיני רואה את הרג הילד כרצח, וכמובן כל העולם הערבי ושונאי ישראל. אבל הרי זה ברור לכולם שצה"ל לא יורה בילדים בכוונה, אם צה"ל היה מכוון נגד ילדים, הרבה מאוד ילדים פלסטינים היו נהרגים.

בהחלט אפשר להשוות

הילד הפלסטיני עבד בשדה עם אביו, לא הביאו אותו בכוונה לשום שטח אש. החיילים עברו ופתחו באש, טענת צה"ל שהם "חשבו" שהייתה שם תנועה חשודה. לא הייתה וגם צה"ל לא טוען שהייתה. אז הייתה "טעות" והילד מת, כמו יותר ממאתיים ילדים שנהרגו ב"טעות" על ידי בחורינו הטובים והאמיצים. כל הכבוד לסרבניפם שמסרבים להיות חלק מן ה-ט-י-נ-ו-פ-ת הזאת ומעדיפים להיות בכלא,הם מצילים קצת מהכבוד האבוד של מדינת ישראל. עוד יבוא יום שהרבה מאד אנשים יתביישו להודות שהם היו בשטחים הכבושים וינסו לטעון שגם הם היו סרבנים.

Nofin

New member
תשווה תשווה אבל תזכור מי יזם את

ראשית האש. כאשר צד אחד יוזם מתקפה אל ילין פן יפגעו גם חלק מאנשיו החפים מפשע. וקיים הבדל תהומי בין "טעות" לבין "כוונה תחילה", במיוחד כאשר מרצחי הטרור מטמיעים עצמם באופן מכוון באוכלוסיה המקומית. לא רוצה אתה שיהיו מקרי "בטעות" ? בבקשה, פנה אליהם למען יטמיעו עצמם באיזורים לא מאוכלסים או אף יותר טוב - באיזורים שיוגדרו כ"משפחות תומכי טרור" בלבד. הדבר היחיד שהסרבנים מצילים הוא את ישבנם הענוג אך כולי תקווה שהוא יחולל בכלא הצבאי, בו אני מקווה שיחלו לשהות לתקופות ממושכות בהרבה. צריך להקיא את הסרבנות מתוכנו ואין כל קשר לדעה פוליטית של אדם ובינה.

yoavl1

New member
נו, מי באמת יזם?

במישרין הפלשתינים, אבל בעקיפין הכיבוש המסריח שלנו!! זה לא יעזור, כיבוש זו חולשה שנגרמת משיכרון כח מיותר. אנחנו כובשים ואנחנו חוטפים על זה יום יום. הסרבנות היא צו מצפוננו. אני לא מדבר על מכתב השמיניסטים. אני מדבר על סרבני השטחים המילואימניקים. פקיחת עיניים והבנה של מוסר ,ערכים והבחנה בדגל השחור המתנוסס מעל פקודות השירות בשטחים הפלסטינאים. די למלחמת שלום ההתנחלויות. תחזרו הביתה כבר, אתם הורגים אותנו!

Nofin

New member
שטויות במיץ

והטרור בקום המדינה גם הוא נובע מה"כיבוש" שלנו? טרור הוא בראש ובראשונה תוצאה של הסתה ודבר לא מעבר לכך. לישראל מעולם לא היו שאיפות אימפריאליסטיות, בניגוד למדינות ערביות רבות. כל זעקותיך בדבר "חזרו הביתה" לגיטימיות ביותר, אך כאשר אתה מצדד בסירוב כלשהו אתה עובר על החוק ובמקרה שכזה, כולי תקווה שאכן "תחטוף". המוסר שלך, בדבר הבנת הגר על חשבון האח המתנחל, מתאים לגישה השמאלנית הנחותה שכמוה כבר ראינו בסזון. כולי תקווה שמתישהו עינייך שלך יפקחו, אם כי אני סקפטי מאד - אם עד היום לא טרחת לבצע זאת, באמת איני יודע מה יהיה "הקש" שישבור את גבך שלך.

yoavl1

New member
בנוגע לעבירה על החוק...

אני מודע לעניין. באמת ובתמים (ותקרא לי איך שאתה רוצה...) אני מעדיף לשבת בכלא מס´ ימים או שבועות ולא לפעול כנגד מצפוני בפעולות שכאלה. וזוהי לא הבנת הגר על חשבון אחי המתנחל. א. כי אין לי אחים מתנחלים ב. כי אני מאמין שאני רואה את הצדק מול עיני (אבל שוב אולי אני טועה...בני אדם אנחנו) ובנוגע לסזון רק יש לי להוסיף משהו קטן. כשהחמאס והג´יהאד האיסלמי פעלו, תמיד גם השמאל וגם הימין דרשו מעראפת לפעול נגדם ובתקיפות! הימין אף דרש להסגיר רוצחים לידי ישראל,לא כן הדבר? ואילו כאשר האצ"ל והלח"י פעלו בניגוד גמור להוראת הסוכנות היהודית , שהייתה הגוף המבצע של ההתישבות היהודית בא"י, ואנשי ההגנה פעלו על מנת שלא לפגוע בסיכויים לקבל מדינה,היא מדינת היהודים, אז זו בגידה? אולי פעולות האצ"ל היוו בגידה? אולי אם לא הייתה נורית אלטלנה לא הייתה לנו מדינה היום? אני בהחלט מאחל לנו היום מנהיגים משיעור קומתו של דוד בן-גוריון, מכריז מדינתנו הטובה.

Nofin

New member
אתה שוב מעוות היסטוריה שלא לצורך

ובנוסף מנסה להכניס אותי לפרספבקטיבה שאני כלל לא חפץ בה. אין אני אפילו מנסה להשוות את תנועות הפלסטינים אשר מעולם לא בחלו בטרור רצחני וטבח לתנועות מחתרת יהודיות, אפילו אם אלו לטעמך ביצעו מעשים שמשום מה אתה מתעקש להגדירם כזהות. אני כלל לא מגדיר עצמי אובייקטיבי כאשר אני בא להביט על המצב הקיים. אני נוטה באופן חד וברור לטובתנו - אני משוחד באופן חד וברור כלפינו. כעת, כפי שכבר רשמתי תנועות האצ"ל והלח"י קמו לאחר תחילת הטרור הרצחני נגד היהודים (מחיקת קהילת חברון היא דוגמא נאה ל"דו קיום" שבו חפצו שכנינו הערבים). לפני קום המדינה לא היתה תמימות דעים בנוגע לאופי הפעולה כלפי הבריטים עקב האדישות המופגנת של האחרונים למעשי הערבים. אין אני יכול לגלות כל סימטריה בין רקע זה להקמת תנועת האצ"ל (ואף הלח"י מאוחר יותר) לבין תנועה פלסטינית כלשהי שניצני הטרור שלהם היכו שורשים עמוקים עוד טרם "הכיבוש" שלנו, בין אם במישרין או בעקיפין. למען האמת, ללא כל התנשאות מצדי או ניסיון לכזה, נסיונך להשוות בין אירגון האצ"ל ואף הלח"י (למרות שלאחרון אכן היו מספר תקריות אלימות שגם אני מתנגד להן) לבין תנועות כחמאס או הג´יהאד, מעורר בי גל בחילה עצום. עם כל מעשיהם השנוים במחלוקת, המחתרות היהודיות לא חרטו על דגלם השמדת כל גורם ערבי, בין אם הוא זעטוט או זקן. לא מובן לי כיצד הגעת למסקנה כי ספינת אלטנלה, אשר בגין בישר לבן גוריון אותה הגעתה ומיקומה, ואף נכנס עימו למו"מ לשם מסירת חלק מאמצעי הנשק, ובכך מובטלת אפשרות של "מרי נגד בן גוריון" אשר הועלה ללא כל ביסוס, היתה עלולה לגרום לאי הקמת המדינה. מעניין לגלות שקו חשיבתך תומך בבן גוריון, אשר העדיף לירות באש גלויה על ספינת נשק של תנועה יריבה רק עקב חשש שלו (שוב, ללא כל ביסוס לחשש זה, ועוד לאחר שהתבשר אודותיה!) אך לא בבגין אשר העדיף להבליג בסיום פרשה זו. לפי תפיסת "השמאל" המתלהבם באותה תקופה, לי אישית קל מאד לשער מה היה קורה אילו בגין היה נותן את ההוראה לפתיחה באש על ספינת הנשק של תנועתו של בן גוריון ומי לא היה מבליג במקרה שכזה.. אגב, זוהי תפיסת "אהבת האח" ולא "אהבת הגר על חשבון האח" שעליה דיברתי בהודעתי הקודמת ומשום מה העדפת לברוח ממנה ב"הומור" האופייני לך ("אין לי אח מתנחל"..). בנוגע לסרבנות שלך - אני מאחל לך ישיבה ארוכה, פוריה ומהנה באם אכן תחליט לא למלא אחר הוראות המדינה. כל טוב.

בהחלט שאי אפשר להשוות!

העם הפלסטיני סתם רוצח אנשים שלא עשו כלום(ובכוונה!!!) חיילי צה"ל הורגים בטעות כי הם מחזירים אש למקום שיורים אלהם! בטעות נהרג מישהו! זה בעיה שלהם לא שלנו...

.המוסד

New member
צודק, רק כמה תיקונים

אין עם פלשתיני, ובינתיים, זה הבעיה שלנו

La Gamba

New member
אין עם פלשתיני

כמו שאתה (וחברי מולדת) לא חיים בהכחשה.

.המוסד

New member
אני לא חי בהכחשה

ואיני חבר מולדת מיהו העם ידידי, אמור לי, מאין בא? מהו מוצאו? מהו עברו? האם יש לו תרבות, רעיון משותף, אין להם דבר, הם חברה של ערבים, חלקם פליטים, חלקם לא, אין הבדל בינהם לבין הערבים בירדן ידידי, התנער לרגע מן השפיות כביכול, אין דבר כזה "לאום פלשתיני"

La Gamba

New member
לא אמרתי שאתה חבר מולדת

רק ציינתי שרובם חושבים כמוך. הלאום הפלסטיני נוצר לאחר 67 בשטחים שכבשנו, שהיו שייכים לירדן חיו פלסטינים. בינהם לירדנים ישנה אהבה כה פחותה, עד שאפילו אהבת החרדים לטומי לפיד עולה עליהם. זהו עם של פליטים. אנחנו היינו עם של פליטים, וכעת תורם. אני בטוח שאם תשאל אותם, הם יגדירו את עצמם כעם.

totony

New member
מבחינה מנטלית, אולי...........

אבל מבחינה מדעית הם לא נחשבים לעם..... אבל ההבדל בינינו לבינם זה שאנחנו מוכרים כעם באופן רישמי, ואין ויכוח לגבי זה. וגם אצלנו יש גם תדפיס גנתי שונה מהעמים האחרים, ובנוסף גם דתנו שונה. לאומת זאת, אצל הפלסטינאים יש תדפיס גנתי לא שונה בשום דבר מזה של שאר הערבים, וגם דתם לא שונה. אין שום דבר שמבדיל בינם לבין הערבים בירדן או בערב הסעודית!

La Gamba

New member
אל תגיד את זה כך "בחינה מדעית"

כי זה לא מה שנחשב, מה שנחשב זה הבפנים. מבחינתי נוצרי שהתגייר אך אינו יהודי מבחינה גנטית, הוא יותר יהודי מיהודי גנטי שהתנצר.

totony

New member
נכון, אבל

כאן אני מדבר על היהודים כעם ולא כדת....... אני אומר שיש לכולנו מחנה משותף כל-שהוא שמבדיל אותנו מכל העמים האחרים, ולכן תמיד יש סיכון שיפלו אותנו על רקע דתי או גנטי, לכן אנו זקוקים למדינה שתייצג אותנו. לאומת זאת, הפלסטינאים לא שונים בשום דבר מהירדנים(אותה דת, אותו גזע), ולכן אין כל סיבה שהם יופלו או יפגעו ע"י הירדנים. להפך: "הירדנים"(שהם בעצם אותם פלסטינאים) מכבדים את הפלסטינאים שלנו.

EverMan

New member
אז בוא אני אתקן אותך

הירדנים והפלשתינאים הם ממש לא קרובים. השלטון הירדני הוא שלטון האשמי , שלטון ששולט בכוח הדת. הפלשתינאי הם חברה חילונית שלא רוצה שלטון דתי אלא חילוני. הדת שלהם שונה , הירדנים הם מאסכולת שריעה שונה מאשר הפלשתינאים. הירדנים לא מכבדים את הפלסתינאים שלנו , להפך אפילו , בין אש"ף לירדן יש מטענים ענקיים מאז שהוא קם.

אתה צודק בערך

אבל בכל זאת, בעיה שלהם? צריך להמנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע כי זה לא מוסרי, וכי זה חוזר כמו בומרנג ופוגע בנו.

אני לא גאה בשמאלניות שלך

כי היא מקטלגת אותי אם אנשים כמוך שטוענים שצה"ל יורה בכוונה בילדים, והרי שזה שטויות. כמובן שיש יוצאי דופן (ומעט מאוד) אבל מדיניות צה"ל היא בהחלט לשמור על טהור הנשק. התעללויות במחסומים, זה כבר משהו אחר, אבל ירי מכוון על ילדים... תעשה לי טובה.

למעלה