על מות ילדים

על מות ילדים

קראתי בעיתון שתפסו את הפלסטיני שהרג את הילדה שלהבת פאס ז"ל וכמובן שמחתי. לא מפתיע שמפרסמים ידיעה משמחת כזאת בעמוד הראשון עם תמונה של הורג הילדה שנתפס בידי כוחותינו ולידו תמונת הילדה ההרוגה המסכנה. ואז קילקלה לי את השמחה ידיעה קטנה וצנועה שנחבאת בעמוד פנימי, כמה שורות בתחתית העמוד, ומספרת שברצועת עזה חיילי צה"ל הרגו ילד פלסטיני בן חמש. רק כמה שורות, כמובן בלי שם הילד ובלי שום פרטים נוספים. ואני שואלת: מה נעשה אם החייל שהרג את הילד יפול לידי הפלסטינים, והם יפרסמו את תמונת השבוי בהבלטה בעמודים הראשונים של עיתוניהם, ולידו תמונת הילד שהוא קיפד את חייו? לאן נוביל את הבושה?

טוען רב

New member
שטויות

המחבל שרצח את שלהבת, כיוון לראשה עם רובה צלפים וחלץ על ההדק בדם קר. חיילי צה"ל, במקרה הטוב הרגו את הילד כשהוא זרק עליהם אבנים, בקבוקי תבערה או ניסה להטמין מטען, ובמקרה הרע הרגו אותו כי הוא נע בחשכת הלילה באזורים אסורים, שכל העובר בהם ליד מוצבי צה"ל נחשב לסיכון ביטחוני. אני עדיין זוכר את חמשת הילדים שנשלחו ע"י החמאס לחפש מטענים והפעילו בטעות אחד ומתו.

טרה10

New member
לחים בר לב- היתה אמירה לגבי מי שלא

צריך להיות באיזה מקום.! אז כדאי שנאמץ את האמירה שלו. בכלל לא חייבים להיות בכל מקום, בעיקר לא במקום שבו עלולים לקרות כל מיני דברים לא-נעימים.

טרה10

New member
לכולנו פחות או יותר-יש הכרה ציונית

למי פחות ולמי יותר. למעט מי שלא מכיר בצורך ובעובדה- שמדינת ישראל הוקמה כדי לתת מענה לעם ישראל לראשונה מזה אלפיים שנה. ואילו עם הכיוון שאתה שאלת "מקום כמו ארץ ישראל אני מניח ?" אני בקלות מגיע גם עד מצרים..כי הרי שם נולד העם שהנהיג משה. ומשום שאני חושב שארץ ישראל היא ארצו של העם היהודי..אבל...ויש המון אבלים..בעיקר של כ-4 מליון פלשתניאים..ששואלים שאלות..כמו : "והרי הציונים האלה גרשו כ-700 אלף פליטים מארצם שעליה החליט האו"ם..!" אז מה עכשיו..מה הם בעצם רוצים.? לכן אולי כדאי רק לחשוב שכדאי לנו - להגיע למצב שבו נוכל בכלל לחשוב על חיים נורמלים..ולכן אמרתי שאולי אנחנו לא חייבים להיות בכל מקום.! ועל זה אולי גם נוכל לדבר איתם.!

טוען רב

New member
עובדות לחוד ושקרים לחוד

אם נחליף את השקר "גרשנו 700 אלף ערבים" (אתה לא מעודכן, הקיצוניים מדברים על 900 אלף) ב-"גורשו עשרת אלפים יהודים", נוסיף את העובדה כי אותם מגורשים לכאורה תקפו, רצחו ושיסעו את א"י המערבית באין מפריע במשך 4 חודשים, עד שלקחנו את היוזמה לידינו, ולבסוף את העובדה שהערבים סרבו לתוכנית החלוקה של האו"ם כך שכל התייחסות שלהם אליה תזכה לגחוך ממני, אז אני חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לחיות ב-א"י המערבית (רק 23% משטחי המנדט הבריטי על א"י). והערבים הנ"ל? הם הוכיחו במשך כל המאה שעברה שהם אינם מסוגלים לחיות בדו-קיום הם היהודים (ולא להפך!) ועל-כן מקומם לא כאן. טרנספר מרצון (מרצון!), אני אומר.

העובדות הפשוטות

אנחנו באנו לארץ שלא היתה ריקה, שהיה בה עם שחי פה אלפיים שנה. (חלק גדול מהם אגב מצאצאי היהודים שחיו פה והתנצרו או התאסלמו). הם לא הסכימו שנקים פה מדינה בדיוק כמו שאנחנו לא היינו מסכימים במקומם. היום יש לנו סיכוי להגיע להסכם פשרה שניתן להם את הגדה המערבית ורצועת עזה והם יכירו בישראל שבגבולות הקו הירוק. אם לא נסכים אנחנו נידונים למלחמת נצח ולחיות כל החיים בהרג וטרור. ואגב מענין שכל הויכוח סטה מנקודת ההתחלה - ילד בן חמש שנהרג "בטעות". הילד הפלסטיני עבד בשדה עם אביו, לא הביאו אותו בכוונה לשום שטח אש. החיילים עברו ופתחו באש, טענת צה"ל שהם "חשבו" שהייתה שם תנועה חשודה. לא הייתה וגם צה"ל לא טוען שהייתה. אז הייתה "טעות" והילד מת, כמו יותר ממאתיים ילדים שנהרגו ב"טעות" על ידי בחורינו הטובים והאמיצים. כל הכבוד לסרבניפם שמסרבים להיות חלק מן ה-ט-י-נ-ו-פ-ת הזאת ומעדיפים להיות בכלא,הם מצילים קצת מהכבוד האבוד של מדינת ישראל. עוד יבוא יום שהרבה מאד אנשים יתביישו להודות שהם היו בשטחים הכבושים וינסו לטעון שגם הם היו סרבנים.

טרה10

New member
לא היה שום ויכוח על ילד אלא

על אם עכשיו והיום- צריך להיות בכל מקום. בארץ ישראל. גם במקום שישנו רוב של אוכלוסיה ערבית. העובדות הן לדעתי- שהמתנחלים התיישבו- בתוך האוכלוסיה העוינת- אותם ואותנו גם בגלל שאבא שלי הגיע הנה ב-1931- והתיישב בעמק חפר- אד עמק חווארת- בתוך הביצות---וגם בגל שלאחר הקמת המדינה גורשו מתוך מדינת ישראל כ-700 אלף ערבים, ולא משנה היום למה.! גם אם הגירוש היה צודק- אז- הוא עובדה היסטורית. ´חלוקה´-כן הסכימו לא הסכימו- ובכלל אני לא סובל שמספרים לי- מה היה כאן בכל הודעה- וכמה שאנחנו צודקים- וכמה שהתנועה הציונית צדקה וצודקת- ולמה בכלל יש סכסוך. בגלל זה לא קורא את המאמרים על הנושא- הזה- בשום עיתון- כי הם ממחזרים כל יום מחדש את כל הסיפורים האלה- מיהו עראפת, מי הוא אש"פ- ומי אנחנו- ..וגם דבריו של יעקב חזן המפ"מניק שצוטטו כאן מ-1968 רק הוכיחו ששום דבר לא השתנה- וזה לא היה חיזוי אלא פשוט צילום המציאות שלנו החל משנת 1921 דרך הטבח ב1929 והמאורעות 1936-39. גם הרצח של יהודי חברון ב-1929, גם תכנית ´החלוקה´- וגם הפלישה של צבאות ערביים עם הקמת המדינה- לא ישנו את העובדה שהיו 700 אלף פליטים לאחר 1948. האמירה הזו שאולי היו 900 אלף..רק מוכיחה שאתה לא מבין את הבעיה. שהעויינות שלם הפלשתינאים הופנמה- לתוך התודעה של התנועה הלאומית שלהם. [מרכס כבר אמר מזמן שההוויה קובעת את התודעה´] ז"א שמצבם הוא שקובע, ולא מה שאתה או אני חושבים. וכנראה שבעוד 10 שנים יקום דור חדש- ויפתח בעוד אינתיפאדה של אלה שהיום הם בני 6-7, לכן אנו צפויים לעוד הרבה שנים כאלה. ולכן הישיבה בתוכם היא פשוט הזמנה לרצח..! ובסיסמאות כמו של אפי איתם שלא נכנעים לטרור- לא נגיע לשום מקום- אלא לגירוש נוסף..ואכן על כך הוא מדבר. יחד עם בני אילון ועם אמונה אשתו. בינתיים אני הפסקתי לנסוע דרך הר חברון- ויש אחת שמגיעה אלינו כל יום משם- ואני ממש חושש לחייה..מצב פשוט מאוד- שיושבים שם בתוך כנופיות של רצח..ולכן שאלתי אם צריך אכן לשבת ולהיות בכל מקום..או כמו שחיים בר לב מי שקורה לו משהו לא טוב- כנראה לא היה צריך להיות שם.

טרה10

New member
ולי יש מנהג משונה..

לנסות ולהבין, בעיקר אצל תושבי יש"ע, ולאו דוקא אצל דובריהם המובהקים, שמאחורי כל דיבור על: למה הגדר לא טובה, ולמה צ.ה.ל לא בסדר שלא מכסח, ולמה הפלשתינאים לא מקיימים הסכמים- כבר בתת-התודעה שלו, קימת תחושה- שרק הדיבור על זה יוביל לעקירת הישובים ביש"ע. באותות ובמופתים-בגיוס הבטחון ובלעדיו, בגיוס חומה ומגדל´ והנוטרות, והמאורעות, ו´החלוקה´ ועוד סיפורים מהיסטוריה- שלא כולם אגב מדוייקים- יוכיחו לנו גם ששחור הוא לבן, אם זה יביא להורדת ישובים. כוונתי- שהענין כבר היה למעין חשיבה אוטומטית.

טוען רב

New member
צריך למחוק כנופיות של רצח

תשמע, היה רצח ובעקבותיו אדם יושב בכלא כבר 40 שנה. אז בוא נבין עד גמה הוא מסכן וננסה לפצות אותו. שטויות, הערבים לא קיבלו את תוכנית החלוקה, תקפו, וכשהתחילו להפסיד קיבלו תגבורת מבחוץ וברחו עד שהשטח ינוקה מיהודים. אופס, הם הפסידו, ונתקעו בחוץ. מצידי שיירקבו שם, ועל כל אלימות שיעזו להפעיל כלפינו הם יחטפו שבעתיים. העובדה שערבים רוצחים יהודים אינם טבעית כלל, ואם היא טבעית אז היא מגדירה את טבעם כמלצות-אדם ועל-כן מקומן לא כאן. הפתרון הוא טרנספר, כי אנחנו חיים פה וזכותנו להתגונן מפני כנופיות הרצח על-ידי הרחקתן. אם אתה כל כך בטוח שאלה שהיום בני 6-7 יהרגו בנו מחר, אז בוא נהרוג אותם עכשיו ונציל חיי יהודים. אני מעדיף לתת להם לגדול במקום אחר.

טרה10

New member
אתה שוב מספר לי מה קרה..

כאילו שאני חי בארץ אחרת. ומה אתה. ? רשת ג´ שמשעה 11 מתחיל להשמיע מוזיקה מזרחית, בגלל שירדו עליהם שהם משמיעים רק את שלמה ארצי.? טוב אז היתה החלטת ´החלוקה´..ואני אפילו רקדתי בחדר האוכל בתור ילד ...אז מה..? והערבים רצו עם המרגמה- על הסלע הגדול מעל חפציבה על הגלבוע..ואת זה בטח לא שמעת.! כל אחד בא כאן ומספר לי מה היה.? וגם...ארי שביט כותב [ב´הארץ´ מהיום לכל מטומטמי המדינה..וסליחה מכולם..] ...שפואד ואריק ´הוכיחו´ ´כמו איכרים´..ש´לא מדברים תחת אש´..לא..לאא..? הרי רק אתמול הרגו חיל הרצועה..ואתמול ירו על מכונית בחוצה שומרון..ולא מדברים תחת אש..!! אז בוא נגרש את כול...ם..יופי של פתרון..! ממש תורה מסיני..כמו יהושע.. וימת את כולם לפי חרב..! ואחת כאן אתמול החליטה שלא היינו צריכים בכלל לבוא הנה- בשמי שלי. ! ולמה- כי היא רוצה להמשיך לגור בין הרוצחים..! ואתה מציע לגרש את כולם..כי צריך להיות בכל מקום בארץ ישראל.! כי הם כבשו קודם.! תשובות מ...תסלח לי.! והמסקנה..שאין מי לדבר. חבל"ז. כי התשובות הם תמיד ´הכל או לא כלום´. אבל תבין שזה שגורשו מכאן האבות של הפליטים של היום..מתפוצץ לנו בפרצוף..! אז אם נמשיך ככה..זה ימשיך להתפוצץ..זה ברור.? נ.ב. או כמו שהמורה שלי היה שואל.: ברור.? --מה ברור.?? ואז היה בא הצלצול הגואל.! וכאן לא יהיה צלצול גואל..!! זה שיהיה ברור.! [נבדק{ההגהה}]

טוען רב

New member
יש לך בעיות בהבעה בכתב?

קראתי שלוש פעמים את הודעתך ולא הצלחתי לרדת לסוף דעתך. מי כתב "לא.לאא?", לא תשכנע אותי שארי שביט כתב את זה. ממה שכן הצלחתי להבין, אתה מכיר בכך שערביי איו"ש ואח"ע הם רוצחים, אבל במקום לטפל ברוצחים האלה, אתה מציע לברוח מהם. תשמע, שמעתי שביפו היו מספר רציחות באחרונה, אז בוא נברח משם, נכון? אדרבא, אם הם רוצחים יש להכניס את כולם לביה"ס. אני מדבר על טרנספר מרצון לאנשים שלא רוצחים, אלא רק לוקחים חלק ב-"מאבק". אבל אם אתה בטוח ב-100% שכולם רוצחים, אני מוכן לגרש את כולם כאן ועכשיו.

טרה10

New member
תראה- אם אתה רוצה לגרש מכאן עוד פעם

...אז אין שום סיכוי בעולם שתבין על מה אני מדבר.! [ומה זה לא לאא..שלא מדברים תחת אש..הצחקת אותי- מי לא מדבר תחת אש- כי ארי שביט- כן -כתב- בדיוק- מה- שציטטתי גם אם אתה לא מאמין: שפואד ושרון הוכיחו והתעקשו כמו איכרים ש´לא מדברים תחת אש´.. הוא מתעלם מהחייל שנהרג- בחאן יונס..ו´מוכיח´ אולי לך- ששחור הוא לבן.] ומישהן אחר כתב ששרון יודע שכל דבר יוביל להורדת ישובים- וזה מה שמנחה אותו..! ואני מסיק שאם יושבים כאן 4 מליון ערבים- ויודעים שהם עויינים- והם יורים על כל מה שזז..אני לא מתקרב אליהם..זהו.!@ עכשיו כבר הבנת.!!

טוען רב

New member
אולי נירה עליהם בחזרה?

איני יודע מה איתך, אבל איני מרגיש שאוכל לחיות בשלום וביטון כשלצידי 4 מיליון ערבים ש-"יורים בכל מה שזז", כי כידוע רק 10 ק"מ מפרידים בין קלקיליה לים-התיכון. אם הם באמת יורים במה שזז, מה דעתך לשלוח לשם את חטיבה 7, שתירה גם היא "בכל מה שזז", וכך נסיים את הסכסוך הערבי-יהודי ב-א"י המערבית? אני ארגיש אז הרבה יותר בטוח. שוב, תחת ההנחה שהם יורים בכל מה שזז. אני חושב שטרנספר מרצון עדיף, אבל אתה איתן בעמדתך!

טרה10

New member
מה שייך המרחק מקלקיליה לים.!

חוץ מהעובדה- שהגבול של מדינת ישראל- עובר באמצע. ושאתה חושש מזה? ומה דעתי לשלוח לשם את חטיבה שבע..שתירה בכל מה שזז.!? דעתי היא שזה בדיוק מה שקורה כבר הרבה זמן בשטח.! ואם ישנם 4 מליון ערבים- בארץ ישראל- אז אנחנו נגיד כל בוקר- שאי אפשר- לחיות ככה איתם ביחד או על ידם- ונגיד להם..חברה זהו..אנחנו לא מרגישים טוב..אז חלאס.! לכו מכאן.! זה מה שקרה ב-1948 עם 700 אלף- בצדק או שלא בצדק- באשמתם או באשמתנו..זה מה שקרה.נקודה.![ולא אמרתי שגרשנו.!] ואם אתה לא מרגיש טוב- לידם- אז למה לכל הרוחות לא הלכת לשבת בערד למשל- בנגב- בישובי חבל יתיר- ליד בית ניר- יש המון מקום- ונורא יפה שם..ובכלל לא צפוף..כי-אני שומע למה..!!! ארץ ישראל וארץ ישראל ושוב ארץ ישראל-..!!! ומה אני עז..? לי לא חשובה ארץ ישראל-אני לא למדתי היסטוריה..אני לא יודע פרק..אבל...אני רוצה לתקן את הפנצ´ר ביריחו כמו פעם..ואני רוצה לנסוע לכנרת דרך הבקעה- ולא דרך ´איקאה´ בנתניה- שם אכן...אותה קלקיליה--וטול כרם קרובות לים- ודוקא בגלל זה- אנחנו צריכים להיות היוזמים של שינוי המצב- ולשאול אותם- מה מציק לכם.. ולא להגיד-לי לא טוב עם ארבע מליון ערבים-כואב לי הראש- אז תלכו מכאן.! וגם לא לזרוק סיסמאות כדי לטמטם את העם-ש´לא מדברים תחת -! כשהם יודעים שאם לא יהיה לחץ..גם לא יהיו דיבורים. ואלה לא טרוריסטים אלא תנועה לאומית- שלעולם לא תוותר. וגם כשתגרש אותם..היא לא תוותר..! [או-- שלשיטתך- שלא סומכת עליהם ומקימה ישוב יהודי ליד כל כפר קטן- תושיב מפקדה-ותחזיק צבא- ותפקח מקרוב קרוב- על כל אחד ואחד--ובמחסום לכפר- תשגיח על כל תיק- במקום להשגיח על כל קניון אצלנו- אבל לזה קוראים כיבוש..וזה בערך גם מה שקורה כרגע..!] [נבדק]

טוען רב

New member
צר לי

איני מסוגל לעקוב אחר טיעוניך, עקב שימוש בלתי מקובל בסימני פיסוק, אי-חלוקה לפיסקאות, תחביר מקוטע וסוגריים מסוגים שונים. יתרה מזאת, אני מתרשם כי אינך מתייחס לטיעוניי כלל, וחוזר על אותם רעיונות שסתרתי מספר פעמים. איני יודע, אולי כדאי לך לנסות ולתרגם את הודעותיך לאנגלית ואח"כ בחזרה לעברית. מה אמורה המלה "[נבדק]" בסוף הודעתך להביע, שהיא עברה את הצנזורה?

טרה10

New member
אתה שוב מספר לי מה קרה..

כאילו שאני חי בארץ אחרת. ומה אתה. ? רשת ג´ שמשעה 11 מתחיל להשמיע מוזיקה מזרחית, בגלל שירדו עליהם שהם משמיעים רק את שלמה ארצי.? טוב אז היתה החלטת ´החלוקה´..ואני אפילו רקדתי בחדר האוכל בתור ילד ...אז מה..? והערבים רצו עם המרגמה- על הסלע הגדול מעל חפציבה על הגלבוע..ואת זה בטח לא שמעת.! כל אחד בא כאן ומספר לי מה היה.? וגם...ארי שביט כותב [ב´הארץ´ מהיום לכל מטומטמי המדינה..וסליחה מכולם..] ...שפואד ואריק ´הוכיחו´ ´כמו איכרים´..ש´לא מדברים תחת אש´..לא..לאא..? הרי רק אתמול הרגו חיל הרצועה..ואתמול ירו על מכונית בחוצה שומרון..ולא מדברים תחת אש..!! אז בוא נגרש את כול...ם..יופי של פתרון..! ממש תורה מסיני..כמו יהושע.. וימת את כולם לפי חרב..! ואחת כאן אתמול החליטה שלא היינו צריכים בכלל לבוא הנה- בשמי שלי. ! ולמה- כי היא רוצה להמשיך לגור בין הרוצחים..! ואתה מציע לגרש את כולם..כי צריך להיות בכל מקום בארץ ישראל.! כי הם כבשו קודם.! תשובות מ...תסלח לי.! והמסקנה..שאין מי לדבר. חבל"ז. כי התשובות הם תמיד ´הכל או לא כלום´. אבל תבין שזה שגורשו מכאן האבות של הפליטים של היום..מתפוצץ לנו בפרצוף..! אז אם נמשיך ככה..זה ימשיך להתפוצץ..זה ברור.? נ.ב. או כמו שהמורה שלי היה שואל.: ברור.? --מה ברור.?? ואז היה בא הצלצול הגואל.! וכאן לא יהיה צלצול גואל..!! זה שיהיה ברור.! [נבדק{ההגהה}]

maayan98

New member
אז אני מניחה..

שאתה חושב שעדיף שלא היינו באים למדינה הזאת, ולא היינו מתישבים בה (כדי לא לפגןע בזכויות ששיכות לנו עוד הרבה לפני שהערבים היו כאן), היינו פשוט נשארים בגולה, והיו רוצחים את כולנו, רק שחס וחלילה לא נפגע בטרוריסטים.

Haemek

New member
על מה אתה גאה, שמאלני?

ולגבי טינופת, לא ארחיב כאן. אין ספק שאתם תטענו שאתם הייתם סרבנים: זה יקרה כאשר הערבים יכנסו לכאן ויחקרו אתכם. אתם (בעוד מכנסיכם רטובות) תטענו שצמיד הייתם לטובתם ואתם בסדר. זה לא יעזור לכם, יהרגו גם אתכם. או שאתה בעצם אחד מהם?

למעלה