על מה?

livnatkris

New member
על מה?

על מה מבוססים השירים כתם הפרי ואיסקנדר מהדיסק מסאלה?

נטלייי

New member
איסקנדר

נכתב על בחור ערבי שנהרג בנחל אלכסנדר שבמצרים. כתם הפרי אני לא יודעת, אולי יש פה מישהו שידע לענות לך על זה. עוד סיפורים שמאחורי השירים את יכולה למצוא כאן.

livnatkris

New member
ועל מה השיר פרחים מהדיסק הראשון

פשוט לא ראיתי על זה מידע ויש עוד מלא שירים שלא כתוב עליהם כלום....אולי מישהו יפרסם עוד קצת כי יש עוד מלא שירים.....

../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo20.gifלפי המילים הבנתי

שזה שיר על אישה שהחביאה את בנה בסתר כי היא לא רצתה שהוא ייחשף למציאות. אבל זה לא רשמי ועדיף לשאול את אחד מחברי הלהקה על זה. ועוד דבר: לא לכל שיר חייב להיות פירוש, אולי זה טוב שחלק מהשירים נשארים חידה.
אבל האמת היא שגם אני רוצה לדעת !!!!
ואם כבר אז כבר - עוד שאלה: על מה מדבר השיר "לא עוד עגונה"?
"הכי חשוב זה להמשיך לשאול שאלות" (אלברט איינשטיין)

s b e

New member
פרחים

לי דווקא תמיד השיר הזה סימן אווירה מאוד טרגית. תמיד דמינתי שזה על אמא שאבדה את הבן שלה. ושאת הסיפור מספר משהו שמלווה אותה מבחוץ. מה גם שזה הסתדר לי שזה באלבום הזה דווקא, כי כולו מפיץ רוחות מלחמת לבנון. זה שיר מדהים, אחד החזקים שלהם.

נכון

זה בעצם האלבום הכי רציני, גם בשירים "רקידים" כמו השיר 'כמו האלים' ו'ציפור מדבר' יש תחושה כזאת. למעשה גם האווירה המדברית של האלבום קשורה לזכרונות מהמלחמה. שומעים את זה טוב ב"אין לאן ללכת".

livnatkris

New member
אבל...

הצורה שהוא כתב את השיר היה כמו איזשהי אגדה כזו... זה נראה לי יותר מזה

shifo

New member
באמת מעניין לנתח את זה

חבר'ה, אל תתיאשו! אולי מישהו באמת יסביר את "לא עוד עגונה" ו"פרחים" (ובכלל כל הדיסק הראשון). לגבי "פרחים" גם לי נראה כמו שכתבה SBE.

למעלה