על מה תלינו ?

על מה תלינו ?../images/Emo96.gif

הכל החל עם הגעת התיירות מרוסיה . תיירות שהיתה רוויה בכסף, ובקניות. זה הפך לקבע לצאת עם 2000$ אלפיים דולר ! ועוד תשלום יום עבודה מהסוכן – עבור יום עבודה אחד באניות ! יום אחד ! עד שבעלי החברות קלטו שיש כסף והרבה. חברת האניות חתמה על הסכם עם חנות מזכרות מבית לחם להובלת התיירים. הם לא שילמו לאוטובוסים כלל! הם הרוויחו מהאניה, מהקזינו, מהמסעדות, ומהקניות. חברת האוטובוסים הוחתמה על הסכם עם חנות המזכרות שגם לקחה זכות בלעדית לבחירת המדריכים, אתם שומעים – המעסיק היה בעל חנות מזכרות מבית לחם ! הנהגים הועבדו בחינם וגם מימנו דלק !!!!! - לא קיבלו שכר בכלל מבעלי האוטובוסים ! רק שלל. מדריכים קיבלו { ויקבלו } 50$ ברוטו ליום ושתקו. מדריכים – ובכלל זאת מדריכות, שילמו כסף תחת השולחן ואחר כך גם מעל... לסוכנים, על מנת לקבל ימי עבודה. מדריכים מוסמכים וטובים !! הועפו, כדי לפנות מקום לפקידות, ופקידים מזילי ריר ובצע כסף שהחלו להעסיק חברים אישיים שלהם ללא הסמכה וללא כל תעודת מקצוע . וכל זאת - תוך חלוקת שלל ביניהם. בעלי חנויות תכשיטים פנו מיוזמתם ! לבעלי חברות הנסיעות והציעו להם לחלוק בשלל תוך עקיפת מדריכים ונהגים, כך: – בתוכנית כתוב שיום אחד בתל אביב הינו יום חופשי. למדריך אפילו לא שילמו עבור חלון זה. אך לתיירים הובטח - ללא ידיעת המדריך או הנהג הקבועים - יום סיור ביפו... שבוצע על ידי דיילת מכירות { ונהג חברת הסעות, שאינו מכיר תיירות כלל } מחנות תכשיטים, היא הייתה מבטיחה באופן קבוע יהלומים בחצי מחיר ! ומיד לאחר מכך סיור במוזיאון היהלומים בבורסה וכמובן כניסה לחנות התכשיטים הסמוכה .... ולמחרת הטיול נמשך כרגיל. הגדיל ועשה בעל חנות התכשיטים { שהוא מדריך תיירים מוסמך ! } ונסע לרוסיה. שם הבטיח כסף לבעלי חברות הנסיעות וחילק להם חבילות של " וואוצ'רים " וכך ירד תייר מהמטוס ודרש להגיע לחנות התכשיטים שליד הבורסה. אני אישית מכיר מדריך שקיבל, תמורת חשבוניות – חוקי לגמרי – כחצי מיליון שקלים ! בשנת מס אחת מחנות תכשיטים מפורסמת בירושלים אותה כינו בשם "המחצבה "... ועבד עם טויוטה הייאס יד שנייה כמו פריווט קאר ! ללא כל רשיונות. הגדיל ועשה חבר הנהלת חברת רכב אשכול מכובדת מאד ! שהרוסית אינה שגורה בפיו, ונסע על חשבונו וברכב האשכול שלו, ועקב במשך ימים שלמים אחר טיולים שהוציאה חברתו, וזאת כדי לטבול ידיו הדביקות בנתח מהשלל אותו דרש מיד כאשר הבחין בכניסה לחנות.... תארו לעצמכם הגועל נפש שהתלוננו בעלי החנויות כאשר לפתע נתבקשו לחלוק כספים לאחד כזה.... אני יודע על פעם אחת בבטחון, אך היו עוד פעמים שהוא נסע – תיאם מראש- וקיבל/לקח/חלק/השתתף. אכן רבים וטובים הזדהמו ממש בהתנהגות מביישת וגלוייה לעין. ואז התנהגויות אלו וכללי התנהגות אלו זלגו לשאר התיירות, ולשאר השפות. ממש ניתן היה לראות את התהליך בהתדרדרותו. ישנם בעלי חברות, סוכנויות, פקידים, איתם לא אשב לכוס קפה, איתם לא אתרועע, איתם לא אראה בצנעה ובגלוי, ואים אדע שהם קשורים לטיול אותו אני מוציא כמדריך - אתפטר מיד ! ואף עשיתי זאת בעבר, ולא אתחשב במה יגידו. ממש גועל נפש. אני אישית הרווחתי מצויין אין לי תלונות כלכליות – רק אתיות. וממש כמו שאברום בורג אמר " כל אירופה נגועה באנטישמיות " אומר אני – כאשר הדג מתחיל להריח זה בדרך כלל מהראש. אז על מה תלינו? רואה שמרלינג

קראתי 3 פעמים ועדין לא הבנתי:

במה כל הסיפור הזה עוזר לנו? במה זה מקדם אותנו? למי הסיפור הזה נחוץ? מה הוא תורם למורה דרך שעובד היום? ולכן, אני מבקש: אם זה לא עוזר, אם זה לא מקדם, אם זה לא נחוץ לטובת משהוא, לא מוכרחים לכתוב. יש לנו מכאובים גדולים יותר מהסיפורים על מה שהיה לפני 3 שנים ויותר. מקוה שהובנתי.

alonaski

New member
מזכיר לי...

שכשבחרתי ללכת ללמוד לימודי א"י במסלול מורי דרך, המטרה היתה: להראות לתיירים בגאווה רבה את ארצנו היפה והמיוחדת!!! זה היה היעד שלי והמטרה העיקרית! הייתי מאוד פטריותית וציונית גאה!
אז אחרי שסיימתי ללמוד והתמקצעתי בתחום ה"תיירות פנים" - התפנתי להתחיל לגשש דרכי בתיירות הנכנסת! כצעד ראשון - הלכתי לסוכנות "מנו ספנות" והם איפשרו לי להצטרף ליום טיול שלהם כדי שאראה במה מדובר ואלמד! ובאמת... כשהצטרפתי ליום כזה - הזדעזעתי להתקל בכל מה שתארת כאן! בבת אחת המציאות טפחה על פני והציגה תמונה אחרת לגמרי ממה שברוב תמימותי תארתי לעצמי... = הדגשים ההדרכתיים היו החלק הכי קטן ולא משמעותי מצד המדריך לקבוצה. המדריך עסק כל היום בנסיונות בלתי פוסקים לגרום למטיילים להוציא מה שיותר כספים, לקנות מה שיותר מזכרות וכל זה - תחת קשרי "מונקי-ביזנס" עם הסוחרים, נהג האוטובוס ועוד. המדריך, שלמזלי היה נחמד מאוד אלי ובאמת הפגין כוונות לעזור לי להכנס לעניינים, אמר לי בסוף הטיול (כשנשארתי לברר איתו כמה נקודות שציינתי בפני כסיכומו של היום והחוויה): "את חייבת להבין: מדריך שלא מוכר - לא נשאר! לא יעסיקו אותו!!" ואני זוכרת שממש הזדעזעתי מהמשפט הזה שלו וגם מכל מה שראיתי והתברר לי במשך היום... ומאז... ברחתי כמו מאש מהדרכת תיירים!!! נשארתי עם - תיירות הפנים, בנישה שלי, לא מתחרה במדריכים-סוחרים אחרים ובנישה שלהם!

למעלה