על מה צמים מחר?..

זמני הצום!! לפי מה שאני הבנתי

מתחיל מעלות השחר , עד צאת הכוכבים. עלות השחר זה בערך ב3 וחצי וצאת הכוכבים זה בערך ב8 ומשהו בערב.

אוי זה הולך להיות ארוך..תודה../images/Emo205.gif

מה אני צריכה בדיוק לקרוא בתפילות? למשל אם אני יקום בצהריים..עושים מנחה רגיל ומה עוד קוראים?

shelly88

New member
ועל פי איזה דעה אמורים ללכת?

או ע"פ איזה דעה הספרדים אמורים ללכת?

mgb

New member
צום י"ז בתמוז

בס"ד צום י"ז בתמוז: קישו"ע (קכ"א סעיף ד): שבעה עשר בתמוז בו אירעו חמש צרות. נשתברו הלוחות כשירד משה מן ההר כמו שנאמר בתורה וזה היה בשבעה עשר בתמוז, ונתבטל קרבן התמיד, והובקעה העיר בחורבן בית שני. אף על גב דבחורבן הראשון הובקעה בתשעה לחדש דכתיב בחדש הרביעי בתשעה לחדש ויחזק הרעב בעיר וגו' ותבקע העיר וגו' אבל בחורבן השני בשבעה עשר בו הובקעה העיר, וחורבן בית שני חמירא לן (ועוד איתא בירושלמי דגם בראשון היה בשבעה עשר אלא שמפני הצרות טעו בחשבון) ושרף הפוסטומוס הרשע את התורה. והועמד צלם בהיכל על ידי רשעי ישראל וזה גרם חורבנו וגליותנו. ויש לזכור: "..תכלית התענית היא כדי לעורר את הלבבות, לפקח על דרכי התשובה, ותהי זאת לזכרון למעשינו הרעים, ומעשה אבותינו שהיו כמעשינו עתה, עד שגרם להם ולנו אותן הצרות. ובזכרון הדברים האלה נשוב להיטיב, כמו שנאמר והתודו את עונם ואת עון אבותם. ולכן חייב כל איש לשום אל לבו באותן הימים ולפשפש במעשיו ולשוב מהן. כי אין העיקר בתענית, כמו שנאמר באנשי נינוה וירא אלהים את מעשיהם. ואמרו רבותינו זכרונם לברכה וירא את שקם ואת תעניתם לא נאמר, אלא וירא האלהים את מעשיהם כי שבו מדרכם הרעה. ואין התענית אלא הכנה לתשובה.." נראה מהרה בנחמה!

למעלה