על מה מדבר השיר

סתיוי15

New member
שמע, כל אחד לוקח את זה למקום שלו..

אני אישית בהחלט לקחתי את זה ישר למקום של אונס, אבל כל אחד מתחבר לשיר מהמקום שלו, דברים שעברו עליו והשיר יכול לתאר אותם וזה מה שיפה במוזיקה ובשירים של קרן בפרט - הרבה מהם מאוד מרומזים, היא לא פורשת את הדברים ולא אומרת אותם כפי שהם, מה שמאפשר לחלק את השירים להרבה-הרבה נתיבים..
אני לא יודעת אם קרן דיברה פה על אונס, אבל אני מבינה מאיפה בא הרעיון הזה, בעיקר שורות כמו "מטירוף מתמשך, לאבד את עצמך לרגליו," "ככה קרה שאת מכורה לגופו הפתוח, לבוא ולנוח"..

אני הבנתי שזה מדבר על

אהבה אובססיבית לאיזשהו גבר, התמכרות כלפי מישהו. אהבה שהיא לא באמת אהבה, אלא יותר הרגל שקשה יהיה להתנתק ממנו. ("אין אהבה, רק הרגל שכבה") אהבה שגרמה לבחורה (בואו נקווה שזו לא קרן
) לאבד את עצמה, את מי שהיא. מישהי שנעשתה ממש קטנה ביחס לגבר, שבשבילו תהיה מוכנה להקריב ולעשות הכל.. ("לאבד את עצמך לרגליו" , "...קטנה ומודחקת"). עם זאת, אותה בחורה מבינה שהיא בבעיה, והיא רוצה לנסות להתנתק.. לרוץ הביתה, להבין מי היא, לחזור לעצמה. ( "להשיב את עצמך לעצמך מנשימותיו")

סתיוי15

New member
בדיוק..הגדרת את זה נהדר

כל העני'ין של לאבד את עצמך לרגליו, אין פה אהבה, ("רק הרגל שכבה" - נשמע מאוד כמו "אנחנו רגילים לזה, וזה מה שיש.." מאוד מובן מאליו שככה צריך להיות) זאת מערכת לא בריאה, אהבה עיוורת.. פשוט לא לראות בעיני'ים, לאבד כל קשר עם העולם שבחוץ ויכולת השיפוט. כפרעליך.

סתיוי15

New member
לצערנו לא..

לצערנו יש גם בחורות שנאנסות ולמרות כל השנאה, הפחד, הכעס, הזלזול ותחושת האיבוד- בדרך מטורפת כלשהי - מתמכרות לאותו ... כמובן לא בצורה של "כמה הוא מדהים" אלא שנוצר קשר בלתי-מנותק, התמכרות חולנית, שבכל פעם שהן רואות אותו הן נכנסות לשיתוק - ועם זאת מחפשות אותו בכל דרך, צריכות לדעת בכל רגע מה הוא עושה.. קשר שפשוט אי אפשר להסביר במילים, לכן שורות כמו "מטירוף מתמשך, לאבד את עצמך לרגליו" או "ככה קרה, שאת מכורה לגופו הפתוח" הכניסו לי מיד לראש סיטואצי'ה של אונס. וכמו שיעל אמרה- היא בכל זאת מבינה שמשהו לא בסדר, "להשיב את עצמך לעצמך" "אל החום המוכר," "אל השקט שלך ששומר אותך". אז אם כשאמרת סתירות לאונס התכוונת שהיא מבטאת פה רצון להיות עם אותו אחד, "איך יכול להיות שהוא אנס אותה והיא רוצה להיות איתו?" - היא לא רוצה להיות איתו, מן אשלי'ה של היא רוצה קשר כלשהו, חוט שיחבר ביני'הם, ובעצם היא לא צריכה לרצות - הקשר הזה פשוט קי'ים, משהו שכובל אותם יחד..או לפחות אותה, בתוך המערכת החולנית הזאת, כי היא כנראה לא תפסיק לחפש את זה, את המשהו הזה שהיא עצמה לא יודעת מה - כי הוא מצדו המשיך בחי'יו. (ממש קבוצת תמיכה פתחתי פה
) מקווה שהבנת מה ניסיתי להעביר פה, או לפחות איך השיר התקשר לי לאונס. אבל לאו דווקא, גם הפירוש של יעל מאוד התאים למה שחשבתי כששמעתי את השיר. שוב, כל אחד לוקח את זה למקום שלו - ולא חי'יב שי'הי'ה רק מקום אחד כזה, אז כפרעל קרן.

כן,הבנתי את המקום שלקחת אליו את השיר ..

אבל עדיין,התיאוריה הקודמת הרבה יותר מניחה את הדעת(שלי
), וכנראה פשוט מתחברת אלי יותר ,כמו שאמרת . כאילו,ניסיתי לחשוב על זה בכל המובנים,גם במובן שלך, ולנסות להסביר לך למה זה עדיין לא מרגיש לי ככה, אבל סתם הסתבכתי והגעתי לחפירה מכוערת וחסרת תכלית ועניין ,אז וויתרתי
אבל מה זה משנה בכל מקרה: P

OpenYourEyes

New member
לדעתי לא

אני נוטה יותר לכיוון הפרשנות של יעל. מה שכן, יכול מאוד להיות שיש בקשר הזה סוג של התעללות. אולי פיזית, אולי נפשית. שימו לב גם למה שקרן כתבה בחוברת המילים עצמה ליד השיר: "בלילה ההוא, כשסיפרת לי הכול, הרגשתי על גבי את הזיעה, כאילו רצתי אני ממנו אלייך".

למעלה