על מה מדבר השיר "עיניה"?

פו פו פו

New member
על מה מדבר השיר "עיניה"?

ידוע לי שהוא קשור למשהו בתנ"ך אבל לא מעבר לכך... תודה!

מושיקו תענה לו......./images/Emo4.gif

ציטוט (בערך) של עמיר מההופעה: שיר מפרשת השבוע.....המספר על שתי אמהות שלנו ומקרה שקרה ביניהן........רחל ולאה, יעקב וכו' נו בחיאת, תפתח ספר בראשית ותעיין (אני מקווה שאני לא מטעה אותך)

פו פו פו

New member
ציטוט מההופעה בת"א הא? :)

גם אני שמעתי את ההסברון הקצרצר הרבה אבל זה לא אומר לי הרבה. לא זכור לי שמוזכר משהו בבראשית על עיניים אדומות חח

odery

New member
זה מתבסס על דרש לא על מקרא

רב אמר: לעולם רכות ממש ולא גנאי הוא לה, אלא שבח הוא לה, שהיתה שומעת על פרשת דרכים בני אדם שהיו אומרים 'שני בנים יש לה לרבקה, שתי בנות יש לו ללבן; גדולה לגדול וקטנה לקטן, והיתה יושבת על פרשת דרכים ומשאלת: גדול מה מעשיו? איש רע הוא מלסטם בריות, קטן מה מעשיו? { בראשית כ"ה} 'איש תם יושב אוהלים' והיתה בוכה עד שנשרו ריסי עיניה, {בראשית כ"ט} (בקיצ הגדול של רבקה היה עשו והגדולה של לבן היתה לאה, מה שביאס אותה רצח ולכן היא בכתה כל הזמן {בתרגום חופשי מאאד})

פששששש...

איזה דוסית יא אללה

ענן 9

New member
תודה לך../images/Emo24.gif

מושיקו מקרב לב, על שהטרחת את עצמך לאלף לי מעט בינה ישר כח

א. ציטוט מההופעה בב"ש-23/10/06

ב. לא מוזכר בבראשית עיניים אדומות נכון......אולי העיניים האדומות הן מבכי??? תנסה להגדיל ראש לא צריך להיות כל כך אטום חחחחחחחח, אני אספר לך את הסיפור: (בראשית, פרק כ"ט פס' ט"ז): ללבן היו 2 בנות שם הגדולה לאה (בפס' י"ז מוזכר כי עיניה היו רכות.....יענו אדומות מבכי ואם אתה יודע לקרוא כתב רש"י אז תבדוק ותמצא כי עיניה היו רכות כי היא חשבה שהיא עלולה לעלות בגורלו של עשיו-כאילו להתחתן איתו מבין?) כי תמיד אמרו השכנים שיש 2 בנות ללבן ו-2 בנים לרבקה הגדול יינשא לגדולה והקטן לקטנה יעני - יעקב לרחל ועשיו ללאה, יעקב היה מוכן לעבוד 7 שנים בכדי להינשא לרחל אך לבן השיא אותו ללאה מאחר והיא היתה הגדולה יותר ולא מקובל שהקטנה תינשא לפני הגדולה (ברש"י כתוב כי יעקב נתן סימנים לרחל שתבוא אליו בליל הכלולות ורחל, כשראתה כי לבן מתכנן לחתן את יעקב עם לאה, העבירה אליה את הסימנים.....), יעקב נאלץ לעבוד 7 שנים נוספות בכדי לקבל גם את רחל, כשראה הקב"ה כי לאה "שנואה" הוא פתח את רחמה ורחל היתה עקרה. כשרחל ראתה כי היא אינה יכולה להביא ילדים ולאה ילדה כבר ארבעה בנים קנאה באחותה ואמרה ליעקב: "הבה לי בנים ואם אין, מתה אנכי", יעקב כעס כי אינו מחליט עבור הקב"ה ורחל הביאה אליו את שפחתה שפחתה בלהה שילדה ליעקב גם שני בנים נוספים, כשראתה זאת לאה, הביאה את שפחתה זילפה ליעקב וזילפה ילדה לו עוד שני בנים (בעצם 12 השבטים), כשגדל ראובן (בן לאה), יצא לשדה והביא לאימו דודאים מהשדה, כשראתה זאת רחל ביקשה מלאה כי תיתן לה מדודאי בנה ואז אמרה לאה לרחל "המעט קחתך את אישי לקחת גם את דודאי בני?", יעני - לא מספיק לקחת את אישי את רוצה לקחת גם מדודאי בני? אמרה לה רחל כי בתמורה ישכב עימה יעקב הלילה......בקיצור, בסופו של דבר, הקב"ה זכר כי בתחילה רחל מסרה את סימניה לאחותה וחששה כי היא תימסר לעשיו ואח"כ חששה כי בעלה יגרש אותה מאחר ואינה יכולה להוליד בנים, ולכן, הקב"ה גמל לה בכך שפתח את רחמה והיא הרתה וילדה את יוסף (הבן האהוב ביותר), טוב נו בקיצור, נאמתי מספיק ואני מקווה שעכשיו כל מי שלא הבין על מה מדובר בשיר "עיניה" מבין עכשיו....מקווה שעזרתי (אגב, נעזרתי בבתי בת השמונה.......
).

למעלה