על מה לחזור?

על מה לחזור?

אני מתחילה ללמוד מתימטיקה ומדעי המחשב לתואר ראשון באוקטובר הקרוב. אני רוצה לחזור עכשיו על מתימטיקה שלמדתי בתיכון כי אני ממש לא זוכרת הרבה. מה צריך לדעת לקראת התואר הזה במתימטיקה ובמדעי המחשב, על איזה נושאים לחזור במתימטיקה ואיזה נושאים במדעי המחשב? תודה

תשובתי

אני מדבר מניסיון לימוד באת"א (סיימתי תואר ראשון).. איפה את הולכת ללמוד? במחשבים אין לך מה לחזור לטעמי. מניחים שם שאין ידע בתכנות, ובתור מישהי שלמדה מתישהו מדעי המחשב, את כבר תזכי ביתרון מסויים, גם בלי להתחיל לחזור על כל החומר. זה שתדעי בע"פ איך מתכנתים ב- C לפני תחילת הלימודים לא יעזור לך, מעבר לזה שתוכלי אולי להבריז מכמה שיעורים, וגם הם בשנה שנייה שגם ככה אין לחץ. מתמטיקה זה משהו אחר. גם כאן, ניתן להסתדר בלי לחזור על החומר. אבל חזרה על החומר יכולה לתרום, במיוחד בשנה הראשונה והלחוצה, ולדעתי אם יש לך קצת זמן פנוי, לכי על זה. במיוחד אלגברה וחשבון דינפרנציאלי.

תודה רבה ../images/Emo13.gif

אז בעיקרון לחזור על חבון דיפרנציאלי ואינטגרלי משאלון 07? יש עוד משהו שכדאי?

התקלת אותי ../images/Emo13.gif

אני מרגיש קשיש להגיד את זה, אבל אין לי מושג מה זה שאלון 07...
התכנסות של תורים הוא גם נושא חשוב. לא יזיק לחזור על מספרים מרוכבים, וקטורים ואלגברה לינארית (אם למדת). הכל ברמה בסיסית, את לא צריכה להתחיל לפתור שאלות קשות, מספיק שתרענני קצת את הזכרון.

HaifaMan

New member
../images/Emo45.gifידע בסיסי באלגברה וחדו"א אמור להספיק

זה לא הכרחי אמנם, אבל יהיו לך חיים קלים יותר אם לפחות את החלק הטכני של גזירה אינטגרציה וכו' תדעי לעשות בקלות.

למעלה