על מה להחתים?

ThEmA

New member
על מה להחתים?

מחר אמור להגיע אלי אדם שמעוניין לרכוש את האופנוע שלי לאחר שראה אותו היום ודי התלהב. למעשה, הוא מעוניין לעשות נסיעה קצרה על הכביש על מנת "להרגיש" את הכלי. מאחר ואני לא מכיר אותו - איך להבטיח את עצמי שלא ייעלם לי עם הכלי (בהנחה שלא אצטרף לנסיעה?) מה קורה אם הוא מרסק את הכלי (ואת עצמו) בתאונה? מה קורה עם הוא גורם נזק למישהו אחר כאשר הביטוח על שמי בלבד? מה עושים??

Mr BIG Biker

New member
אם אתה נותן לו אז...

שיסע במגרש חניה גדול ולא בכביש ציבורי...

suzuki97

New member
אתה יכול לחתום מקסימום בהודעה שלך

תחשוב בהיגיון!!!!!!! אם אין ביטוח וחס וחלילה תהיה תאונה עצמית/רכב אחר
א י ן ב י ט ו ח
לא יודע איך להדגיש לך את זה. הבחור יכול להציג לך תעודת זהות מזוייפת אם הוא מצליח לשכנע אותך להשאיר לך ת.ז כערבות. תמיד כשקניתי אופנוע עשיתי סיבוב עם בעל האופנוע כמורכב חוץ מהאופנוע האחרון שלי מכיוון שלא הייתי צריך מאחר וסטפן עשה לי את הבדיקה לפני בדיקה. לפי דעתי אם הקונה לא מוכן דלג הלאה יבואו עוד בהצלחה

אוי ואבוי !!!!! שלא תעיז לתת לאף

אחד סיבוב על האופנוע שלך גם אם זה יהיה התנאי לקניה. אני מכיר אנשים שנשארו עם ניירות חתומים ותעודות זהות מזויפות ביד ובלי אופנוע . מעבר לכך ישנו העניין הביטוחי. אל תשכח גם שאם הוא מרסק את האופנוע אתה הולך להיכנס למשפטים שעלולים להימשך נצח עד שתראה שקל אחד מהבן אדם. בקיצור : לא , לא , לא.

אורי-

New member
הבן אדם עוד יתבע אותו . . .

אתה לא סוכנות מכירה ולא נותן נסיעות מבחן. אם הוא החליט שהוא רוצה את האופנוע - שיסמוך על תוצאות הבדיקה. אני לא חושב שמישהו יפסול אותך כמוכר -רק כי אתה לא נותן סיבוב.

GiladZX6R

New member
בשביל זה עושים בדיקה לפני קניה

והבוחן במוסך עושה נסיעה כדי "להרגיש את הכלי".

theshark

New member
לא נותנים נקודה. גם לשבת על האופנוע

בחיים אבל בחיים לא נותנים סיבוב למי שמעוניין לרכוש רכב. הסיכון גדול. מה גם שאם הוא מעורב בתאונת דרכים חס וחלילה הלך על האופנוע, הלך עליך ותשאר קרח מכול הכיוונים. טיפשות לתת לזר סיבוב על האופנוע ולא משנה איזה סיפור ימכרו לך. רוצה לקנות שיקח לבדיקה במוסך (גם אז רק אתה מביא את האופנוע לבדיקה, כן). ולא, שילך לחפש פרייר אחר.

TomaC

New member
תחתים את עצמך על טופס פראייר

או שפשוט לא תיתן לו לרכב..... רוצה לעשות סיבוב להכיר את הכלי? שילך לסוכנות עם בגדים של מיליונר ויבקש..... אם הוא יברח עם האופנוע- הפסדת אופנוע.... ואם הוא סתם בנאדם טוב שיבוא ויפתח לך את האופנוע כדי להכיר אותו- ועל הדרך יתרסק, בלי ביטוח חובה..... אז גם הפסדת אופנוע (בגלל ההתרסקות) וגם תשלם לעו"ד שיוציא אותך מהמצב המסריח שנכנסת אליו- נתת לבנאדם לרכב על האופנוע שלך בלי ביטוח... זו עבירה. תומר

villain

New member
אסור גם על פי חוק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כיוון שביטוח החובה הוא על שימך בלבד,אסור לך בתחליט האיסור לאפשר למישהו אחר לרכב על האופנוע,ואם אתה עושה זאת והוא נפגע אתה נכנס לצרות צרורות(גם אם הוא לא נפגע והוא נעצר לבדיקת רישיונות ע"י המשטרה אתה גם עלול להנזק).לא משחקים עם ביטוח חובה.אם הוא רוצה שיקח את האופנוע לבדיקה.לבודקים יש ביטוח מיוחד בשביל כך. גם אם יש לך ביטוח בשביל כל אחד לא הייתי ממליץ לתת לו סיבוב.כי במידה ויש תאונה הוא לא חייב לשלם, אלא אם כן עשיתם חוזה ,וגם אז הוא יכול להתחמק ותצטרך לתבוע אותו וכו' וכו'.

TheReverend

New member
קצת דוגמאות מהחיים

חבר פורום בשם Krembo22 נתן סיבוב לקונה הבחור התרסק עם האופנוע לחתיכות וקרמבו נשאר עם כלום
גם אם הקונה מגיע עם אופנוע משלו ומשאיר אותו "ערבון" קח בחשבון שגם אופנוע זה יכול להיות גנוב(וקרו מקרים).

gilroy

New member
ל א נ ו ת נ י ם !!!!!!!!!

נסיעות מבחן שיעשה בחברה! או אולי ימצא מישהו חביב שיתן לו סיבוב

MAX D

New member
מחתימים אותו על צ'ק בנקאי

על סכום שווי האופנוע. אל תשכח לבדוק שיש כיסוי ולבדוק שזה הוא ע"י בדיקת ת"ז

TheReverend

New member
../images/Emo45.gifאתה יודע מה, מקובל. עם צ'ק בנקא

ביד אתה יכול לתת לו סיבוב

Fat Custom

New member
השאלה הגדולה היא האם הסכום בצ'ק

יהיה מחירון או פחות? מה קרה לכם, קונה פוטנציאלי יביא לכם צ'ק בנקאי לנסיעת מבחן? צ'ק בנקאי הוא מזומן לכל דבר, ואף אחד לא ישלם לבנק את העמלה רק כדי לרכב רכיבת נסיוןעל אופנוע משומש. מי שרוצה שיתן לרכב, החכמים לא יתנו, ושלום על ישראל

MAX D

New member
איש-

זאת היתה הודעה צינית
אם הוא רוצה לעלות על האופנוע לפני הרכישה- שייתן לי את הכסף (לפי מחירון) ביד ואז יסע עליו כמה שהוא רוצה...

TomaC

New member
תן לי צ'ק בנקאי עם המחירון.....

ואז אני זה שאברח..... תזד&*ן עם האופנוע....

למעלה