על מה ולמה שנורקל?

על מה ולמה שנורקל?

במהלך קריירת הצלילה שלי, השנורקל הצנוע הוזכר פה ושם מבלי שלגמרי ברור לי איך הוא מתקשר לעולם הצלילה. בקורס דובר על קמ"ס, הודרכנו מה הדרך הנוחה לשאת אותו (ברצועת הסכין). באופן אוטומטי הוכנס הנ"ל לתיק הציוד שלי אבל מעולם לא השתמשתי בו. האם באמת צריך אותו? האם הוא נדרש לפי חוק או לפי תקנות של איזה ארגון? האם מישהו רואה איזה שימוש מעשי בשבילו? ואגב, שחיה על פני המים אני מעדיף לעשות על הגב. במקרים הנדירים שראוי לשחות על הבטן אפשר לבזבז קצת אויר בנשימה מהוסת (לחץ אטמוספרי).

אבי ע

New member
אני בקיצוניות השניה... ../images/Emo39.gif

תמיד מחזיק שנורקל על המסיכה. לעתים שווה לעשות את הטילוף לנקודת הירידה בשנירקול, הן לשם ההנאה והן לאיתור הנקודה בתנאי ראות טובים. לשנירקול כזה ודאי לא כדאי לבזבז אויר מהמיכל. בירידה מסירה הוא גם מאפשר ליהנות מהנוף התת מימי עד שהקבוצה מתארגנת, להזדהות ולאתר אטרקציות. אני מוצא אותו שימושי מאד ולא מפריע כלל. למיטב ידיעתי אינו נדרש על ידי שום תקנה אלא רק וולונטרי. אני חסיד השנורקלים המתוחכמים יותר, שמאפשרים לשחות גם בים גלי בלי לשאוף מים.

javierg

New member
אני בקיצוניות השנייה

לדעתי שנורקל על המסיכה זה לא טוב. אני מתפלא איך המסיכה לא נתלשה לך מהפנים בספארי. בד"כ עם זרמים חזקים ממש מרגישים את השנורקל מושך את המסיכה. זה נראה צ´וקו, ויכול להפריע ללבוש את המסיכה במקרה שנתלשה (ואני מדבר על מצב לחץ, לא איזה תרגול סטרילי שבו מורידים ולובשים את המסיכה). אם כבר לקחת שנורקל אז לדעתי עדיף לשים בכיס המאזן או מתחת לרצועה של סכין וכיו"ב. עדיף להשתמש בשנורקל הכי פשוט שעולה 10 ש"ח ולא כל המתוחכמים ב-200.

קותי

New member
ואני מצטרף לקיצוניות של חביאר

לדעתי שנורקל על המסיכה באופן קבוע הוא גם מיותר וגם מפגע פוטנציאלי. הוא מהווה התנגדות למים בשחיה, מניע את המסיכה בזרמים ועלול להתפס במעברים צרים. אני מחזיק שנורקל בכיס של המאזן (באותו כיס שבו המסיכה הרזרבית
) באופן קבוע ואם אני צריך אותו, אני מוציא אותו ומכניס אותו מתחת לרצועה.

בשביל לצלול עם מנטות בצלילה חופשית

ואם תנסה לקפוץ למים עם SCUBA הם יברחו מהרעש והבועות. כשיש עליי SCUBA אני לא לוקח שנורקל, אפשר להסתכל במה שקורה במים בזמן טילוף בעזרת ווסת, לא מבזבזים הרבה אוויר דחוס על זה.

javierg

New member
אני ממליץ לשנרקל באתרים חדשים לפני

שאתה צולל אליהם. כך אתה יכול להתרשם מלמעלה לאיזה אזור נראה יותר מעניין להקדיש את הצלילה.

למעלה