על מה השיר שלל השרב???

יש אומרים על אונס ויש שלא...

הנושא נידון פה כבר חזור ודון ולכן נראה לי שאף אחד לא הגיב. לא לכעוס. מאיר זרק איזו הערה סטייל הארה פעם באחת ההופעות שזהו שיר על התמסרות או אהבה לקץ או משו כזה. חקור בפורום היטב ותמצא ים דיונים על הנושא. יש שאמרו שהשיר נכתב בזמנו אחרי אונס ורצח שהיה בחולות ראשון לציון. או משו כזה.

mayo26

New member
שלל שרב - תל אביב

מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני בפורום איני יודע מה כבר נידון כאן. הדעה הרווחת אצלי ובסביבתי שהשיר נכתב על תל אביב שבנוייה עם הגב לים - ועם הראש לשם - למערב. סימוכין: השיר מדבר על שרב, על כן הפזמון ש"כך עליה יעבור.." לא מדבר על גבר-גבר אלא על שרב. כל התיאורים הם עירוניים:.. יצירוה שיכורים.. אנשים יוצאים לחפש.. ובשדרות הרעד עובר.. נסי לקרוא את השיר באופן כזה, אני חושב שזה מסתדר טוב. אגב, לדעתי אם מאיר היה כותב על אונס הוא היה כותב אחרת. מאיר רחב יריעה ומתאים לו לכתוב על נושא כה כללי כמו תיאור שרב חולף על העיר..

אין פרשנות ישירה מהטקסט

ברמת הפְּשַט - השיר, תוך הרבה תיאורי נוף ואוירה, מדבר על משהו כמו בחורה במצוקה איומה שכנראה מוכרת את גופה [..לא אכפת שכבר יבוא, כך עליה יעבור..] ולא תמיד לקליינטים אדיבים [רוח חרישית מרגיעה פנים וצוואר נחיריים ודם] [לא יודעת כמה תוכל למשוך/לנשוך] אבל לדעתי זה בהרבה יותר מזה, הסוף של השיר טורף את הכל: היא מתרגשת נורא, העיר נפתחת לפניו, היא נפתחת לפניו, יאהבוה ציירים וכו' אפשר עוד לנסות לפרש ולומר שמצאה אהבה, אבל זה נהיה ... פשוט מדי. אי אפשר לתת לשיר הזה משמעות על ידי פרשנות מילולית גרידא. לדעתי, יש איזושהיא אנלוגיה ישירה, רק מה היא... וזה גם המקום להודות ליהודה על הלחן

למעלה