על מה אפשר לוותר?

שונרא29

New member
על מה אפשר לוותר?

בזמן האחרון אני חושבת לעצמי מהוא המפרט הטכני של האיש שארצה לידי - חכם שאפתן חברותי (גם למשפחה...) תקשורתי נראה טוב ועוד ועוד ועוד אני מודעת לזה שלא כל התכונות יכולות להיות בבן אדם אחד ויש דברים שצריך להתפשר אליהם ואז אני מגיעה לשאלה התיאורטית -על איזו תכונה אני מוכנה לוותר ואני ממש מתקשה לענות על זה. פתאום הכל נראה לי מאוד חשוב ואי אפשר לוותר על שום דבר... אז מה דעתכם - על איזו תכונה אתם מוכנים להתפשר בבן זוג (ואני אומרת מראש, צבע שיער לא תופס כתשובה)? שונרא

mili13

New member
אוףף,לי ממש קשה עם פשרות ../images/Emo13.gif

עדיף שאני אציין מה שאינני מוכנה להתפשר- חשוב לי בן זוג כריזמטי,מפנק ורגיש,ולא קמצן כמובן! אהההה, שיהיה גם מצויין במיטה,חח נו, נכון, הצלחתי להתפשר קצת?

Rtitan

New member
לא מדובר כאן בעגלת הקניות ליד הקופה בסופר...

כשאת צריכה לוותר עלהדבר שאת הכי פחות צריכה... אל תדאגי - הוא כבר יגרום לך לוותר בדיוק על התכונה שלא תהיה לך חשובה בעצמו. זה האיש ההוא, שיעשה לך קוועצ' בלב,יגרום לך לשפוך טונות של מלח לתוך הסנדוויץ', למים לגלוש באמבטיה, להתיקע בעמודים וליפול לבורות כשאת הולכת ברחוב, לא להיות מרוכזת בשום דבר שאת עושה ועוד כמה תופעות זניחות שקורות למי שמתאהב במישהו... באותה שנייה, כשהוא יכנס לחיים שלך ותרגישי שהחיים אחרי שהבנת מה הוא שווה לך שונים לגמרי מהחיים שהיו לך לפני שהוא נכנס אליהם - את כבר תוותרי לבד ללא מבט לאחור בדיוק על התכונות שאין בו, ותאהבי את כל התכונות שיש בו. החוכמה הגדולה היא אינה לוותר על תכונה זו או אחרת כיום, אלא לא לראות את מה שאין בו גם אחרי 10, 20 ו-30 שנה יחד... ולהינות מכל מה שכן יש בו לאחר כל השנים הללו...

בדד1

New member
ועל זה נאמר

התכונות שגורמות לנו להתאהב במישהו הן אלה בדיוק שבגללן נרצה להתגרש ממנו אחרי כ-10 שנים (חוקי מרפי)

הוא חייב להיות חכם ושנון...

בשתי התכונות האלה זה לא עניין של להתפשר... - אני פשוט לא מסוגלת להתאהב במי שאין לו את זה
. ואם עברנו את "מחסום החכם והשנון"... - אני חושבת שכל קומבינציה היא בגדר אפשרית, לא פוסלת/דורשת שום תכונה הד-הוק, אם התאהבתי - סימן שיש בו ב-ד-יוק מה שצריך...
מה שכן - עדיפות רצינית לגבוהים. עם
זה פשוט לא ילך...|תקראו לי שטחית|. (כן נושקית, גם שיטחית זה בש'...
)

רשימות ורשימות...חייב להיות כך וכך שלא יהיה..

ומה אנחנו??? חכמות, שאפתיות, חברותיות, נראות טוב, טובות במיטה, ועוד ועוד??? שיהיה בן אדם, הכי חשוב!!! שתהיה אהבה חשוב ביותר!! יושבים עם אדם וקולטים אותו לאט לאט... אני מניחה שכבר על ההתחלה, הרושם הראשוני עושה את שלו, ואנו יודעים אם זה כן או לא. לדעתי, אם את בעניין של דייטים, תבואי עם פתיחות וסובלנות לפגישה, אל תחפשי לעשות
ברשימה שלך.

לא נראה לי שיש תשובה לשאלה כזו

כשמתאהבים, מתאהבים במכלול, אז למה לוותר על אחת מהתכונות? אולי אם 'נוותר' על תכונה אחת שכזו לא נתאהב ? ואם כבר מדובר במכלול, זה אומר שהתכונות הטובות עולות על השליליות, אז אם נוותר על אחת מהתכונות השליליות יהיה אפילו טוב יותר...??? התחלת בלוותר וסיימת בלהתפשר - יש הבדל גדול :)

mili13

New member
צודק,למה לוותר באמת?../images/Emo12.gif

שהיה מושלם וזהוא! אם קיים דבר שכזה... אם בן/ת זוג חכם/ה ושאפתן/ית אך מצד שני -קמצנין/ית, זה מתאים? כל אחד יחליט אחרת, מה יותר חשוב בשבילו ואיך לחיות עם זה... יותר נכון על מה להתפשר או לוותר... האם זה נכון לשקול את התכונות הטובות נגד שליליות? אקס שלי למשל,היה עצלן ,מין שייח כזה הרגיל שמפנקים אותו, אך רוחב לב וחוש הומור המשותף שלנו פשוט הקסימו אותי... זה היה מזמן,לפני שנים, לכן גם התפשרתי,אפשר להגיד עצמיתי עיניים. לעומת זאת, היום, אני מאוד רוצה דווקא בן זוג שיפנק וידאג לי,מחזר ורומנטיקן אמיתי!

נכון

אבל התגובה שלך לא קשורה למה שכתבתי :) מתוך התגובה שלי מבינים <?> שאין דבר כזה מושלם.. גם מבינים <?> שיש הבדל בין ויתור לפשרה.. לא הייתי מוכן לוותר על אף אחת מהתכונות הטובות של מי שהתאהבתי בה ואני בטוח שגם היא מרגישה באותו אופן לגבי. לעומת זאת, שנינו מתפשרים על התכונות הפחות טובות שיש בכל אחד מאיתנו-אחרת לא היינו ביחד. בוקר טוב

mili13

New member
ניתן לחשוב שוויתורים ופשרות../images/Emo26.gif

חלק בלתי נפרד מזוגיות המוצלחות. זוכרים? נשים מנוגה-גברים ממאדים, בלה,בלה.. אם לא נתפשר ולא נוותר אחד לשניה חבל על זמן ועל הטירחה להיות ביחד. ולעניין השאלה, לדעתי הכוונה הייתה - אם אתה מעדיף מספר תכונות אצל מין השני ותפגוש דייט בלי תכונה מסויימת אחת, תוכל לוותר על זה ולהתאהב ? אני אישית-לא, כי אכן מכלול של תכונות המעודפות עלינו גורם לנו להימשך ולהתאהב בבן זוג.

את הולכת לדייט

עם 'רשימת מכולת'?
כשמתאהבים לא יושבים ועושים רשימת פלוסים ומינוסים - כמו שטענתי בהתחלה וכמו שהסכמת איתי - יש את המכלול והוא החשוב והמשמעותי.

mili13

New member
לא קשור לרשימת מכולת,התחושות נמצאות ב-

תת-מודע תמיד, במהלך המפגש או שיש ניצוץ או שאין, וזה קורה בעקבות אותם תכונות שאני אוהבת אצל בן זוג. ככה,ספונטני..

אני לא חושבת שצריך להתפשר,

כמו שכתבו כבר מעליי- כשאת מתאהבת, את מתאהבת בכל האדם שנמצא מולך- לא רק בחלקים ממנו.

פ ו ז מ ק

New member
אולי השאלה הנכונה היא דווקא אחרת.

על איזו תכונה אנחנו בשום אופן *לא* מוכנים להתפשר.

פ ו ז מ ק

New member
ובגלל שהרמתי לעצמי להנחתה, אני גם אענה

לי חשובה מאוד היכולת לתקשר גם כשפחות טוב. כשהכל זורם על מי מנוחות, כולנו יודעים לתקשר. אז, אם כך, חשובה לי יכולת תקשורת. אולי אני לא מתאר את זה נכון/ברור במילים, אבל אני מקווה שאתם מבינים את כוונתי. זה משהו שלאור הנסיון, לא אוכל לוותר עליו.

Bubble Girl 27

New member
אני איתך../images/Emo45.gifיש אנשים שברגע משבר או כעס

נאטמים ומתכנסים בתוך עצמם ובכעס במקום לדבר להוציא לשתף ולפתור את הבעיה. לי גם מפריע בנאדם שלא יודע להרפות את הכעס אחרי שהכל נגמר... דיברנו טוב יאללה עכשיו נישוקי חיבוקי נעימי ולהרגע! יש עוד המון דברים שבלי הקיום שלהם זה לא הולך מבחינתי... אבל תקשורת היא במקום הראשון!

גילת336

New member
המסקנה שתקשורת חשובה נובעת מ..?

מהמסקנות מהסיבוב הראשון? כי למדנו "לקח"?

למעלה