על מגע הפרטי בכללי

arana1

New member
על מגע הפרטי בכללי

מסיבות שונות ומשונות אנשים בפורום הזה ובכלל לא מסוגלים להתייחס בצורה עניינית ומכבדת לתפישות שאינן מסכימות עם התפישות שלהן
ניתן היה לשער שלאדם עם מידה מתונה של שיקול דעת ובטחון עצמי האפשרות של שמיעת דעות אחרות וזויות ראייה אחרות תתקבל בברכה(והניסוחים לא משנים,באמת ,תעשו לי טובה ,אנחנו לא בוורשה,תוציאו את המקל מהישבן, ומותר להיות קצת "צבעוני")
אני שומע כל החיים ביקורת
על התנהגותי,על מבטי,על עצם קיומי(עצם תפישתי כלקוי הרי מבטאת ביקורת שאין קשה ממנה על עצם זהותי)
ועדיין אני מתמודד איתה בלי הצורך להשתיק אחרים

מה שהמומחים לעולם לא ידעו להגיד על אוטיזם זה שבין היתר הוא מבטא חיבור שונה בין הפרטי לכללי ,
בין האישי לציבורי,
הדבר הכי גלוי לעין לכל אדם עם אינטלגנציה סבירה,
ולכן,
הנסיון למתוח קווים נוקשים ושמרניים וחוסמים בין האישי לציבורי ובין הפרט לכלל הוא אחד הדברים הכי מזיקים לנסיון לקיים חקירה למהות האוטיסטית.

כאילו אנשים כאן חושבים שרק לחברי הממשלה מותר לעסוק בענייני המדינה והחברה ?
אם אין לי תפקיד ותעודה אז אסור עלי להתייחס לתחומים שעליהם איני מופקד,
התפישות האלה מבטאות חוסר הבנה תהומי של מהות החיים בחברה דמוקרטית ופתוחה,
אם אנשים כאן לא מסוגלים להתמודד עם ביקורת מוטב שישאלו את עצמם למה זה כך במקום להתנפל על המבקרים,
וכן,
זכותי וחובתי לבקר כל שיטה וכל גישה ואם יש למישהו דברים לומר להגנתה אשמח מאוד לשמוע אותם,
פשיזם ממש לא מסתדר עם אוטיזם.

פשיזם לא מסתדר עם שום דבר.

חשוב לנו לשמוע את דעתך, ואין לאף אחד בעיה עם ביקורת.

dina199

New member
תכתוב מה שאתה רוצה

ואיך שאתה רוצה , ואין צורך לשער השערות על שאר האנשים.
אתה יכול לרצות חלק מהאנשים כל הזמן, אתה יכול לרצות את כל האנשים חלק מהזמן אבל אין סיכוי לאף אחד לרצות את כל האנשים כל הזמן

arana1

New member
זה לא עניין של השערה

זה לא עניין של ריצוי כי איני מנסה לרצות כאן אף אחד(לדעתי זה די ברור ממה שאני כותב)
והלוואי שזה היה רק השערה
כי מה שמציק ומזיק מצטייר כתבנית שחוזרת על עצמה שוב ושוב ומונעת התפתחות של דיון משמעותי בשום תפישה שחורגת ולו במקצת ממה שאושר על ידי הבד"ץ הפסיכיאטרי

dina199

New member
ברור שאתה לא מנסה לרצות.

ההרגשה שלי שאחרים מצפים שתרצה אותם.

ענבלית8

New member
אראנה

למי שכמוני מרפרף על הפורום ומנסה לקרוא דברים שמעניינים אותי מה שבעיקר "מצטייר כתבנית שחוזרת על עצמה שוב ושוב ומונעת התפתחות של דיון משמעותי" זה ויכוח שנוצר בעיקר ע"י כותב אחד פה בפורום ואם רק אתה ועוד כמה משתתפים יתאפקו ויפסיקו לענות לו שוב ושוב ושוב ושוב ... יהיה פה יותר מעניין. נכון, אתה מותקף גם ע"י אחרים :) לא אקח לך את הקרדיט על זה :) אבל שירשורי הפלצת שמשתתפים בהם 4-5 אנשים אותי מרחיקים וגם אם מסתתר בהם משהו חשוב, אלי למשל הוא לא יגיע.

יש לך תרומה שלא תסולא בפז, להביא דעה אחרת לפורום.

וכמו ישו, שא את הצלב שלך, שא את השליחות שלך, ותביא את האמת שלך.

אל תפחד מדעות אחרות ומתקיפות. זכותך, כמו כל אחד פה, לומר את דבריך ואת האמת שלך.

אני אף פעם לא מבינה למה נפגעים כל כך פה, מאנשים שאתם בכלל לא מכירים?

arana1

New member
מה לא הבנת בדיוק?,התייחסתי לכמה נושאים שונים

arana1

New member
תפישה דמוקרטית אתה מבין ?

כאילו,את האלף בית של אזרחות כהתנהגות בחברה דמוקרטית אתה מסוגל להפנים
למדת את זה בבית הספר ?
בבית ההורים ?
באיזה שהוא שלב בחיים ובאיזה שהיא ארץ הצלחת להבין ולהפנים כללי התנהגות והתנהלות בחברה פתוחה ושיוויונית ?
ואת המשמעות של נתינת מרחב לקולו של היחיד גם אם הוא לא נבחר או מונה לסמכות בחברה כזאת אתה מבין ?

הקשר לנושא האחר הוא שלדברים האלה יש משקל גדול במיוחד בהקשר האוטיסטי כי גם מהמעט שידוע על זהותם ועל המבנה הנפשי שלהם ברור שאצלם תפישת יחסי הפרט והכלל היא שונה מהממוצע
ולדעתי בהרבה מאוד מקרים היא מבטאת דווקא התאמה הרבה יותר טבעית למודל הדמוקרטי,השיוויוני,השיתופי,ההדדי באמת

לדעתי ולנסיוני "אנשי המקצוע" לא מסוגלים לזהות את זה למרות שכל הנתונים לגמרי זמינים וחשופים כבר המון שנים בדיוק בגלל שהם רגילים לחיות בכאילו ולכן גם לזהות שותפות והדדיות ורגישות וכבוד לאחר רק עם ההיבטים והביטויים היותר מזוייפים שלה
מה שמחולל מרחב נפשי ורגשי וקונקרטי שמבטיח לאוטיסטים קיום של תסכול מתמיד וכאב ומתח רגשי ונפשי בלתי פוסק

את הדרך היחודית שבה הפרטי מחווט לכללי אצל אוטיסטים אי אפשר ולא נכון להסביר במסגרת תגובה בפורום כמו זה
זה דורש התעמקות רבה ותשומת לב וידע ומחשבה ויכולת לתפישה רב היבטית ורב תחומית שאין ספק שאין לה מקום כאן

אפשר להתייחס לזה פה ושם כהתייחסות לדעה או תפישה כזאת או אחר ולקוות שיהיה מי שמסוגל לצרף את הקטעים המפוזרים פה ושם למשמעות אחת

arana1

New member
א"ס שורדים לגיל מופלג כמוני רק מסיבה אחת

שהם לומדים לזהות עם השנים את האנשים שבהולים ללעוג להם,
לנצל את רצונם הטוב לרעה,
ליישם עליהם את המניפולציות החולניות שלהם,
לבזות את קיומם לשם סיפוק ההנאות הסוטות שלהם,
לנצל את חולשתם לאוורור תסכולם
...
אז תסלח לי אם אני מזהה אותך בטעות כאחד מאלה

אני בגיל לא רחוק ממך, ושרדתי כי נלחמתי

ולא ויתרתי ולא נכנעתי...
ולא מזהה אף אחד עם כל מי שאתה מתאר.
עד שנתקלתי בך.

תודה, יש לי קצת יותר אישורים ממך

וקצת יותר אישורים מאוטיסטים אחרים שאני שייך להם, וכאלה שאני זיהיתי את זה אצלם לפני האחרים.
אחרי שאבחנו אותי.

למעלה