על יחסי שכנות

על יחסי שכנות

חלקכם אולי כבר נתקלתם בפוסט שלהלן שקודם לראשי, שמספר על אדם שיש לו טענות... לא שגרתיות כלפי שכניו, מסתבר שמפריעה לו מאוד העובדה שהשכן שלו נוהג להסתובב בחדר השינה שלו ללא חולצה, והוא ואשתו אוהבים לקרוא בחדר השינה בצוותא (בלבוש מלא), מפריעה עד כדי הזעקת משטרה בטענה של התנהלות לא ראויה, היות שהם העדיפו להשאיר את החלון בחדר השינה פתוח במעמד זה.

אחת התגובות האשימה את צורת הבנייה הנוכחית במצב הזה. לי אישית יצא להיתקל במצב משני הצדדים - יצא לי לגור בדירת קרקע שכללה חדר שינה עם חלון שמשקיף לרחוב, ובהתאם הוא היה סגור מרבית הזמן (בשל העדפה שלי). מהצד השני, היו לי שכנים שהתעקשו להשאיר חלון פתוח כל הזמן, אבל התלוננו על רעש (מהסוג שסגירת החלון הייתה מהווה פיתרון), וטענו גם לכניסת חתולים אליהם הבייתה (מה שלא ברור אם באמת קרה).

יצא לכם להיתקל במקרים דומים? לאו דווקא בהקשר של חלון פתוח - היו לכם שכנים שבאו בטענות על דבר טריוויאלי ולגיטימי שעשיתם? היו לכם שכנים שנהגו בעצמם בצורה לא עניינית וטענו לקטנוניות מצידכם?

nariko

New member
בתור אחת שגרה בדירה פינתית

שכל החלונות שלה פונים וצמודים לבניין ממול, לדעתי מדובר בדרישה לא הגיונית בעליל וחוצפה לשמה.
לדרוש מהשכן שיתלבש?! מה?? לא נאה לו לראות - שיסגור הוא את החלון!

אצלי החלון בסלון פונה לחלון מרפסת של שכן שאוהב לעשן. הבניינים שלנו כ"כ צמודים, שאני יכולה להושיט מטאטא ולהגיע עד אליו. האם מפריע לי העשן? ועוד איך מפריע. ועם זאת, מעולם לא העזתי אפילו להעלות בדעתי להגיד לאדם זר שיפסיק לעשן במרפסת ביתו.

החלון בחדר שינה שלי פונה למטבח של שכן בבניין אחר, שכן שלעולם לא מכבה את האור במטבח. בשעות הלילה, מכיוון שהבניינים ממש צמודים, כל האור מהמטבח שלו מסנוור אותי בחדר שינה. להגיד לו שיכבה? אפשר. לדרוש? ממש לא.

מי שגר בבניין מגורים צריך להבין שיש מקום להפגין התחשבות ואיפוק. יש דברים שהם לא הגיוניים ומפריעים מאוד, אבל הלינק שפירמת הוא פשוט שיא החוצפה. אדם רשאי ללכת בביתו איך שנוח לו, ומי שלא נאה לו - שלא יסתכל. אני בכלל בשוק מזה שיש פה זוג שנמנע מלהפגין אינטימיות והולך על קליפות ביצים כי לשכן לא נאה להסתכל. פשוט חוצפה.

gal-or

New member
אני רוצה להגיד לך שאת צודקת!

ואצלי היו ילדים שהרעישו בשעות שאני רציתי לנוח. אז מה לעשות?

einat162

New member
גם מעליי גרה אישה עם ילד

והילד מאוד פעיל, הרבה פעמים משחק במרפסת (יש לו צפצפה, משרוקית, ואוהב לצעוק סתם לאנשים ברחוב) - אין מה לעשות.

בגלל שהמרפסות באלכסון מעליי קרה כבר שצעצועים שלו נפלו אליי למרפסת (ני פשוט אוספת ומשאירה להם ליד הדלת), ובגלל הרוח עפו עטיפות של ממתק או קבלות של קניית אופניים (מאמינה שעף ברוח ולא זרקו בכוונה
).

טבעי ולגטימי שדברים יפריעו

ולכל אחד מן הסתם יש את הדברים שלו שיפריעו לו, גם אם הם נראים לאחרים כהגיוניים לגמרי. אבל מכאן ועד להתלונן עליהם ולהזעיק משטרה? זה משונה מאוד בעיני.
לי יש שכן מבוגר שבאופן קבוע כשהוא משקה את העציצים המים זולגים למרפסת שלי. פשוט כי הוא לא רואה טוב ולא מכוון טוב. מפריע? ברור שזה מפריע לי. אבל להתלונן על זה? זה סתם אחד מהדברים המעיקים הקטנים של החיים ואין מה לעשות.
אם היה שכן מולי שהיה לי מפריע לראותו בעירום הייתי סוגרת את החלון שלי. יש גבול למה שאפשר להכתיב לאנשים לעשות בבית שלהם.

למעלה