על יונים וניצים

ניאו30

New member
תודה על המאמר אראנה

היה לי מאוד מעניין לקרוא, גם משום שזה נושא ש"חי" בי בצורה מאוד חזקה.
אני חושב, מניסיוני, שהוויכוח כאן בין 2 הצדדים, יונים או ניצים, ליברלים או שמרנים, הוא על המהות של המילה, שכל אחד מפרש אותה בדרכו.
אני חולק על עצם ההנחה שליברליות ( אמיתית ) ושוויוניות ( אמיתית ) והדדיות ( אמיתית ) עומדת בניגוד לשמרנות או נציות. אני , למשל, רואה את עצמי כנץ, שמרן, ליברל,שוויוני והדדי, במהות שלי, וכולם בעת ובעונה אחת.
יש לי כאן כמובן ויכוח על מה כל ערך כזה אומר. לכן, בדיוק "קל" לי יותר להתווכח ולהתדיין עם אנשים שבקצה הממש שני שלי, מאשר עם אנשים מה"מרכז", ויהיה זה פוליטי, חברתי, כלכלי או מה שזה לא יהיה. עם אנשים אלו יש לי דיון ענייני באשר למהות הערכים החשובים ביותר הללו.
עם "אנשי המרכז" הדיון בדרך כלל לא מגיע כלל למהות ולעיקר, אלא מתעסק בנושאים תפלים כמו "נימוס", "כבוד", הטחות אישיות או משהו אחר שתופס את המקום של הדיון החשוב על הערכים עצמם, ואיך כל אחד ואחת מאיתנו תופס אותם, את מהותם, בצורה אחרת, וגם על המימוש של אותם ערכים בחייהם שלהם, כלומר מעבר למחשבה ולהגות עליהם, כיצד בחייך שלך אתה מהווה דוגמה אישית למימושם וקיומם בעולם עצמו.
בסופו של דבר, נראה לי שאני מסכים עם השורה התחתונה – רובנו שואפים ומתכוונים להגיע לאותו מקום ולאותה מטרה ( פחות או יותר וברמה הכללית), והוויכוח בדרך כלל הוא רק על הדרך לשם, ועל אותם פרטים “קטנים”, שהם כידוע בכלל לא קטנים, אלא אולי אף חשובים ומהותיים יותר מאותם "מטרות" ו"יעדים" ... די דומה ליחס ולגישות השונות המתייחסות לאוטיזם, לא ?...

arana1

New member
לדעתי זה מאוד קשור לאוטיזם

כי הרבה אוטיסטים נתפשים כחסרי מסננים וכאנשים שנטפלים לדברים הכי זניחים בדיוק בגלל שהם אבסולוטית יונים
ללא ניציות וללא שמרנות

הוויכוח הוא על התאמת הדרך למטרה
וההתאמה הזאת משתנה ככל שאנחנו מתקדמים בדרך
ואפשר לראות שלמזלנו הרבה משקלה של הדעה השמרנית דועך עם הזמן
מה שגם מתבטא בצורה שבה התפתחות התשתית האנושית מאיצה

אין ספק שליברליות אמיתית ומהותית עומדת בניגוד מוחלט לשמרנות ניצית
שההדדי שונה באופן מוחלט מההיררכי
וגם לכן אנשים מפרשים את המניעים של האוטיסטים בדיוק הפוך ממה שהם באמת
מה שנכון
שכתנועה, היסטורית ואבולוציונית ובכלל
יש קשר רציף ומעניין מאוד בין ההיררכי להדדי
אבל בדיוק משום כך אפשר לומר באופן חד משמעית שההדדי כל הזמן מחליף את ההיררכי
ולכן בסופו של דבר השמרנות תמיד מתפוררת מעצמה

ניאו30

New member
על חלק מסכים ועל חלק לא

מסכים לגביי ההדדיות למול ההיררכיות. יש לי שאלה גדולה לגביי הליברליות מול השמרנות. ייתכן שאתה צודק, או היית צודק, אילו הערכים האלו היו באמת מקבלים מימוש המתאים לערכם ולמהותם האמיתית. בעיניי, הערכים האלו כל כך התעוותו בעשרות השנים האחרונות, שכבר מאוד קשה לדעת למה השם שלהם מרמז ומה זה אומר... לכן, בשורה התחתונה אני מסכים איתך - ליברליות אמיתית אכן סותרת שמרנות אמיתית... אבל זה זה נראה כמו ב"1984 " - מלחמה היא שלום, אהבה היא שנאה וכדומה... וזה גם קשור בעיניי לכלל מאוד מוחשי בשבילי, אבל שעדיין אני לא מבין אותו - שככל שאתה רודף אחרי ערך מסויים, כך הוא בורח ממך... אפשר לראות את זה למשל לגביי כל מה שקשור ל"נרמול"... ולכן, וזו אולי גם השורה התחתונה של המאמר, וגם שלי אני חושב - שלגביי הערכים האלו, שמרנות או ליברליות , יש צורך בשניהם משום שהם אינם מוחלטים, בניגוד לערכים של אמת וצדק שהם כן, למרות שגם הם סובייקטיביים במהותם, הרי שהחתירה והשאיפה המתמדת להם יוצרת להם מהות שהיא גם בסופו של דבר משלבת את הסובייקטי עם האובייקטיבי... ויוצרת משהו "חדש", ידע חדש, או עמדה חדשה לגביי המציאות והעולם...

arana1

New member
איך הגעת לזה? מה שנכתב מקדם ותומך בדיוק בהפך מזה

arana1

New member
יש גם לא מעט מחקרים שמראים אחרת

שלהבדלים בין ימין לשמאל, בין נטיה לליברליות ופתיחות לחדשנות לבין הנטיה לשמרנות וחרדה משינויים ושנאה של אחרים יש שורשים גנטים

כמו תמיד
יש איזה שהוא קשר
יחסי גומלין
בין גנטיקה וסביבה

למעלה