על יונה ונער - ערב קסום

גרי רשף

New member
אגב- ביאליק תירגם אותו מגרמנית

בניגוד לסרוואנטס הוא לא דיבר ספרדית, והוא גם אחראי לכך שדון קיחוטה הפך לדון קישוֹט.

מה לעשות, אותי הוא שעמם למדי.

העדפתי את הוולגריות של ראבלה, ואחר כך טעמי נטה לכיוונים אחרים, אבל גם עכשיו איני רואה סיבה לקרוא ספרים בגלל שאניני הטעם אוהבים אותם. אניני הטעם אוהבים גם מיץ ענבים חמוץ, בזמן שאני לעומתם אוהב משרה תסוסה ומרירה של גרעיני שעורה נבוטים.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifאהבתי את הסיפא, סגרת מעגל מושלם!

צא לחגוג את היציאה המוצלחת ב4 רבעי היניקן או מה שזה לא היה, ושוב לכאן כדי להמיר את התוצר הסופי בשני ליטר מכבי.

מי אמר שיש פואנטה?

ספרים עם פואנטה (אחת ויחידה. כזאת שמגיעים אליה בסוף) הם הרבה פעמים שטוחים כי יש להם מטרה - להגיע לפואנטה. בספרים של מאיר שלו, אלה שקראתי, לא זיהיתי אף פעם איזו "פואנטה" אלא דווקא סיפור מעגלי, שלפעמים מרוב שהוא סובב סביב עצמו והתסביכים של גיבוריו אתה עלול לאבד את החוט שלו, אם בכלל יש כזה. (לכן כנראה לא הצלחתי לשרוד את עֵשָׂו)

אלי ו.

New member
לא הייתי אומר מתנשא

הוא מצייר דמויות גדולות כמעט קריקטוריסטיות שקשה להזדהות עימן זה במיוחד בולט בדמויות הנשיות. עדיין הוא הסופר העברי החביב עלי.

גם אני קיבלתי את התחושה

שהוא מנסה לדחוס הרבה בתוך סיפור אחד ולתוך דמויות אחדות. וכך נוצרים לפעמים סיפורים כל כך בלתי אפשריים מצד אחד, אבל עמוסי פרטי מידע לכאורה הסטורי

הבלתי אפשריות היא סוד קסמו בעיני.

הוא הדגיש גם בשיחה, שהוא אינו כותב כתיבה ריאליסטית, שאין הוא נאמן למציאות, שיש בסיפוריו עניינים בלתי אפשרים ובדיוניים. דווקא השילוב הזה בין בדיון לפרטים היסטוריים, מה שניתן למצוא אולי אצל מרקס ואחרים, אהוב עלי מאד, באותם ספרים שהתחברתי אליהם.

ספר מקסים.

סבי וסבתי ההונגריה היו נוהגים להגיד בכניסה לבית: ""שוּלֵם בית!" (שולם במלעיל, כמובן).

למעלה