על טלי ועפר
מי יודע, אולי יש אמת מאחורי הדברים.... ואולי לא.. תהנו!
(אה וקרדיט לשירתפוז) השעה 19:55, נשמעת דפיקה בדלת. אורנה פותחת את הדלת, רואה את עפר עם קסדה על הראש ולידו עוד דמות קצת יותר גבוהה ממנו עם קסדה, לפי הירכיים הסיקה שזאת אישה, למרות שהיה קשה לדעת בגלל הקסדה. עפר הוריד את הקסדה "טוב.. אז נדבר?" אמר לדמות שלידו... "נדבר" אמרה הדמות והורידה את הקסדה, אז הבחינה אורנה שאכן מדובר באישה, שיערה האסוף צץ לו מהקסדה וגלש על כתפיה כמו שוקולד.. חיוך היה על פניה, היא התכופפה קצת ונשקה לעפר על לחיו... "בהצלחה בטיפול.. אל תשכח להרים טלפון, אולי נקפוץ עם אילן לים".. עפר חייך לעברה "טוב מתוקה, אני אתקשר... תודה על הטרמפ".. עפר חיבק את האישה "סעי בזהירות" והיא החלה לצעוד לעבר המעלית "ביי ותהנה בטיפול" ונכנסה למעלית. "אז מה שלומך עפר?" עפר מסתכל למטה ומבין שהקסדה נשארה אצלו "אויש הקסדה שלה!" "אתה יכול לתפוס אותה... לך תביא לה אני אחכה" לפתע נשמע קול של אופנוע נוסע מלמטה.. "לא משנה, אני כבר אביא לה בהזדמנות" חייך עפר... "טוב, בוא נתיישב, להכין לך משהו לשתות?" הולכים לעבר חדר הטיפול "לא תודה, אני לא צמא" ומתיישבים. "אז מי זאת הייתה?" "סתם ידידה... היא הרכיבה אותי על האופנוע שלה" "אתה נורא שזוף, היית בים?" "כן הרגע חזרנו מהים... אני ו... טלי... הידידה" מצביע לעבר הדלת "היא עושה רושם של בחורה נחמדה מאוד... זה בכוונה השיזוף?" "כן היא מאוד נחמדה, היא.... היא גם חכמה... אני אוהב לבלות איתה.. ככה להעביר איתה סתם את הזמן" אורנה חייכה והנהנה בראשה לחיוב "אתה מרגיש איתה בנוח." "כן, מאוד. כשאני איתה הכי נוח לי... באמת..." "כמה זמן אתם מכירים?" "לא הרבה, עבדנו ביחד... ממש... באופן ממש אינטנסיבי... ויצא לנו להיות הרבה זמן ביחד, הכרנו והתחברנו.." "כל כך נוח לך איתה... זה נשמע לי דבר נפלא, אז למה אתם בעצם לא זוג?" "אממ..... א.. אנחנו.... היינו... פעם... כשעבדנו ביחד, זאת לא הייתה ממש זוגיות.... זה היה זוגיות עם מטרה... כ.. כאילו.. לא באמת, אני מתכוון" עפר קצת נלחץ ומגמגם הוא מרגיש לו בנוח. "קצת איבדתי אותך. מה זאת אומרת זוגיות עם מטרה?" עפר מתפתל בספה מצד אל צד, העניים שלו זזות כל פעם הוא בא לומר, אבל הפסיק באמצע.. "א... כאי... זו לא הייתה באמת זוגיות זה היה מין רומן תקשורתי כזה... את יודעת כדי ליחצן את הטלנובלה... לא...לא באמת יצאנו...." "אוקי. זה מלחיץ אותך?" "לא ממש" "אתה לא מרגיש בנוח." "כן. אפשר מים?" אורנה מחייכת חיוך מרגיע "בטח, בטח" היא קמה למטבח. מוזגת מים לכוס ונותנת לעפר.. עפר שותה הכול במהרה. "רוצה עוד?" "לא תודה." "בטוח?" "כן כן, אני מלא..לא יכול לשתות יותר.." עפר מחייך "זה מפריע לך שאנחנו מדברים על טלי?" עפר משתעל "אממ לא... לא ממש" "אתה נראה לי קצת לחוץ, אולי זה בגלל שלא נוח לך... שורף לך העור? כי אני רואה שהשתזפת הרבה היום.." "לא לא אני בסדר.." "אוקי. אז אמרת שהייתם זוג אבל זה לא היה אמיתי כי בעצם זה נכפה עליכם מטעם ההפקה. נכון?" "כן" "אתה חושב שאם לא היו כופים עליכם את זה, הייתם זוג, או שזה היה רק בגלל שזה כביכול נכפה עליכם?" עפר חושב "אני לא יודע.." "אתה הייתה רוצה להיות הבן זוג של טלי?" עפר משתעל קצת וזז בספה "טלי מאוד נחמדה.... אמממ.. כן הייתי רוצה...אבל...." אורנה מרימה את גבותיה "אבל מה?" "אני לא יודע אם טלי הייתה רוצה... להיות הבת זוג שלי.." "שאלת?" "ל..לא" "אז איך אתה יודע?" "אני יודע... אני... אני מרגיש... היחס שלה כלפיי..." "מה איתו?" "אנחנו ידידים כאלה... אני לא מרגיש שהיא נמשכת אליי... היא מתייחסת אליי באופן כזה... נו... איך אני אסביר לך.... כאילו שאני אח שלה..." "אתה נמשך אל טלי?" "אני?.... אממ.... היא מאוד נחמדה, באמת, יש לה מלא יתרונות, היא חכמה ויפה ומוכשרת והיה לי מאוד נעים לעבוד איתה... באמת היא מלח הארץ, אני מרגיש לידה כ"כ מוגן, אני אוהב לשבת מאחוריה על הקטנוע לשים את הידיים שלי על הבטן שלה, להיות צמוד אליה ולהרגיש את חום גופה, אפילו פעם אחת שמתי את הראש שלי על הגב שלה המלך הנסיעה והצלחתי לשמוע את פעימות הלב שלה, ולהריח את ריח הבושם שהגיע מצווארה... אני אוהב שהיא מבקשת ממני למרוח עליה קרם הגנה בים, אני אוהב שהיא קוראת לי בלונדי, שהיא נותנת לי סטירה כשאני מעצבן אותה... א.. אני.... כן... אני חושב שאני מאוהב בה...." "זה נשמע מקסים. מה שאתה אומר" "כן" מחייך חצי חיוך, וקוצץ את ציפורניו עם השיניים ומביט למעלה למנורה... "אולי תגיד לה את זה?" "אין סיכוי... היא תפוסה... חבר שלי.. הכרתי לו אותה... ישר אחרי שנגמרו הצילומים.." "מי אילן?" "כן! איך את יודעת את השם שלו?" עפר מתפלא "שמעתי שהיא אמרה לך, בדלת, שאולי תלכו איתו מחר לים.." "נכון, יש לך זיכרון טוב!" אורנה צוחקת "תודה.." שתיקה של 10 שניות "אני לא מבינה משהו.." "מה?" "אם את יודע שאתה נמשך אל טלי, למה, למה בעצם הכרת לה את חבר שלך?" עפר מגרד בראשו "כי..... כי... כי, היא, היא לא נמשכת אליי.... אני רואה, אני, אני מרגיש, אמרתי לך, היא מתייחסת אליי כמו אל אח... אין לה מושג שאני חולם עליה בלילה, אין לה מושג שהיא מטריפה אותי כשהיא נושקת לי לשלום.... אני.... אני, רציתי את הטוב בשבילה, אילן הוא בחור נפלא.... חבר טוב, טוב להם ביחד, טוב לה..." "ומה איתך?" "מה איתי?" "איפה אתה בכל המשוואה הזאת?" "אני החבר הטוב של שניהם, זה שהם אוהבים לקחת לים, זה שהם אוהבים לשלוח לקיוסק לקנות להם ארטיק, זה שהם אוהבים להשאיר על החוף, כדי שישמור על התיק, והם יוכלו ללכת למים ולהתמזמז שם בין הגלים..." "זה נשמע ממש עצוב, אתה מרגיש החמצה? כאילו אתה יכולת להיות במקומו ולהיות עם טלי בכל הסיטואציות האלה?" "כן, אבל זה לא ריאלי... טלי לא נמשכת אליי.." שתיקה של 10 שניות.
מי יודע, אולי יש אמת מאחורי הדברים.... ואולי לא.. תהנו!