על חרבות סאי

rowshi2

New member
על חרבות סאי

מישהו יודע למה משמשות חרבות סאי? קניתי כאלה לפני מס' שנים, חשבתי שזה מגניב ואני אלמד להשתמש בזה. בנינג'יצו עובדים עם ג'וטה, דומה...אבל לא.

אם כבר אמרת מאטריקס... ../images/Emo58.gif

למטה ספויילר, אל תקראו אם לא ראיתם את הסרט! אז ככה: ניאו הוא תכנת מחשב. האדריכל אומר לו: "אתה תוכננת... אתה עוצבת..." וכו', אבל בשלב הזה ניאו מבולבל מדי בשביל להבין זאת, והצופה כבר מותש מדי (והאדריכל מדבר במשפטים ארוכים מדי). זה אומר שהאנומליה עליה מדבר האדריכל אינה ניאו, אלא משהו אחר: הסוכן סמית'. תחשבו על זה: הרי ציון וכל השאר לא מפריע למאטריקס, כי הם חלק מהמאטריקס (לראיה, אחרי נטישת ה"נבוכדנצאר", ניאו עוצר את הזקיפים - אבל לניאו אין כוחות מיוחדים מחוץ למאטריקס). כלומר הם עדין בטריות - אין איתם שום בעיה ואין סיבה להרוג אותם. המטרה לשמה המציאו את ניאו, ואת כל הסיפור, היא לעצור את סמית' - הסרטן האמיתי של המערכת, מלהרוס את המאטריקס. אבל אולי אני סתם לא מבין מהחיים שלי...

rowshi2

New member
וואו, איך חשבת על זה?

יפה יפה...מעניים אם אתה צודק...

זו אפשרות אחת שכבר דוסקסה בשולחן

זוכר את הדיבורים על הקומה ה13 ואקZיסטנס? על זה דיברנו. יש עוד אפשרויות.

הייתם בצד הרחוק של השולחן,

ואני הייתי בלי משקפיים. פשוט לא שמעתי אתכם

אני חושבת שאתה טועה. ../images/Emo58.gif

נכון אומנם שציון היא חלק מהמטריקס, אבל לפי המידע שקיבלנו עד כה, ניאו הוא זה שיצר את סמית, כך שלא הגיוני שניאו נוצר כדי להרוס את סמית. בנוסף, זאת כבר הגרסה השישית או השביעית שלו, ואז לא היה סמית, לכן הוא כנראה תוכנת באמת בשביל המטרה שנאמרה לו. חוץ מזה, הסמיתים אומרים לו כשהוא מדמם "אתם רואים, אחרי הכל הוא רק אנושי". אז לא נראה לי סביר אחרי זה שבסוף יסתבר שהוא תוכנה. גם אנשים אפשר לעצב ולתכנת אחרי הכל.

haleth

New member
ועוד ../images/Emo58.gif

ככל שאני זוכרת לא הסמיתים אמרו זאת אלא מה-שמו, בעלה של פרסיפוני לצוות הפריקים שלו. תגידו מה שתגידו, אבל תפאורת סצינת הקרב עם הפריקים מזכירה בטירוף את המעבדה של פרנקנשטיין ב"מופע הקולנוע של רוקי" - לא ששם נלחמו, אבל גם שם יש אוסף פריקים שפזורים על פני מרפסת , לצד פסלי גבס מכוערים.... (האלת' מגלה לכם עוד פרטים אפלים על איך היא בילתה את נעוריה) והיו לנו גם דיונים על הדמיון בין ניו לפול מואד'יב, ובין האורגיה במערה הגדולה בציון למקבילה בסיטש טאבר, והפרישה של ניו/פול עם טריניטי/צ'אני מהאורגיה אל מגוריהם הפרטיים... ועוד ועוד. המסקנה מדיונים אלה היא שצ'אני לא כוניפה.

כן, את צודקת.

ומה באמת היה שמו? אני רק זוכרת שזה היה משהו ארמני (את זה האזרים תמיד זוכרים
)

brunoflexe

New member
עוד ניחוש לגבי המשמעות ...

למה אתם חושבים שניאו תוכנת או שהמטרה של סמית היא להרוס את המטריקס ? בואו נסתכל על העובדות: 1. ה ORALCE ניחשה / ניבאה דברים שקרו מחוץ למטריקס (כמו שטריניטי תתאהב בניאו) ואני חושב שהיו עוד דברים, כמו שניאו לא יוכל למות ככה שהבוגד במטריקס הראשון לא יצליח להרוג אותו וכו' 2. ההשפעה ההדדית של המטריקס על המציאות- אם מישהוא מת שם אז הוא מת בחוץ ? וגם זה שטריניטי וניאו החזירו אחד את השני לחיים ... 3. סמית הצליח לצאת מהמטריקס ! 4. ניאו הצליח בכוח המוח להשפיע על דברים שקרו מחוץ למטריקס (יעני הרובוטים בסוף). 5. המחזוריות של ההשמדה של האנושות ע"פ ההסבר של הארכיטקט. זה נראה לי מוזר בפני עצמו. 6. התלות ההדדית של המכונות באנשים. מוזר לא ? טכנולוגיות מספיק מתוחכמות ליצור אינטילגנציות מלאכותיות אבל לא ליצור אנרגיה ? המסקנה - מטריקס בתוך מטריקס. גם כשכאילו הם בחוץ, מחוץ למטריקס הם עדיין בפנים. ואולי המכונות גם הן בפנים, בתוך המטריקס, כדי ללמוד משהוא ? להחכים ? כדי שמשהוא ידבק אליהן מהמגע עם האנשים ? ואולי סמית' הוא הדור החדש, שלמד והתפתח מעבר לתכנות שלו (זה לא מה שאנחנו כולנו מנסים לעשות ?) ?

chinabird

New member
../images/Emo58.gif אהההם...

בקשר ל-2 - אין ספק. מבחינתי זה אפילו היה שיעור חשוב לחיים (סצינת הנשיקה בסרט הראשון גרמה לי לתעב את הסרט כולו עקב חוסר הקשריותה; אם הייתי נותן קרדיט ליוצרים, הכל היה ברור ומעניין הרבה יותר). בקשר לשאר - יש אפילו השערות קיצוניות יותר - החל בטענה שכולם ללא יוצא מן הכלל תוכנות (טענה שאחרי שהעליתי אותה מצאתי גם הרחבה קיצונית שלה - כזו שטוענת שהמטריקס הוא זירת vale tudo של תוכנות שהוקמה בידי קבוצות יריבות של בני אדם, ושטריניטי, לא פחות, היא הסוכנת של הרעים ---> מה שאולי מסביר כמה מן הצילומים הפחות-מחמיאים שלה בסרט הנוכחי), וכלה בטענה הנגזרת - שבני האדם פר-סה פסו מן העולם מזה עידן ועידניים. ובמלים אחרות (לגבי 6) - כבר אין תלות, הואיל וכולם מכונות (או שלא).

bennyTKD

New member
"הצילומים הפחות-מחמיאים"...

"הצילומים הפחות-מחמיאים" של טריניטי נובעים מתופעה פיזיקלית מאוד פשוטה - הבחורה כוניפה...

למעלה