על חמותי ועליי

Nightmare18

New member
על חמותי ועליי

שלום רב,

אבקש את עצתך בנושא שמעיק עליי לאחרונה.

אני מתחתנת בקרוב ובעקבות זאת אני ובן זוגי התחלנו לחפש דירה משותפת.

הסתרנו את זה מחמותי ואני החלטתי שזה לא יפה וסיפרתי- זאת הייתה טעות מבחינתי, משום שהיא החליטה שהיא רוצה לחפש לנו.

לי אישית זה מפריע עד מאוד, כי אני רוצה לחפש לעשות רישומים לפנות לכל הגורמים אני נהנת מזה!!! ואני מרגישה שהיא ממש לוקחת לי את האושר של קניית דירה ראשונה עם בעלי לעתיד!

זה לא פעם ראשונה שזה קורה, כשאני שיכנעתי את בן זוגי שהמיטה שלו לא נוחה והוא הסכים לקנות חדשה התחלנו לחפש ולפתע גיליתי שאמא שלו הלכה עם חברתה וקנתה לו מיטה, כשהמיטה הגיעה גילינו שזה לא מיטה זוגית אלא מיטה וחצי ובנוסף שהיא בכלל לא לטעמנו. אז שתקתי ולא אמרתי כלום - זה היה נראה לי מאוד מוזר שהיא הולכת וקונה בשבילנו מיטה משום שאנחנו ישנים בה ואנחנו צריכים לבחור מה שנוח לנו.

בדיוק מה שקורה עכשיו- בדירה אני אחיה ולא רוצה שום עזרה מאף אחד.

בן זוגי אומר כאלה דברים " מה אכפת לך שתחפש זה עושה לה טוב , אולי היא תמצא משהו..." אבל אני יודעת שאם היא תמצא משהו שלטעמה טוב היא תציק לנו עד שאנחנו נקנה אותה בשביל שתפסיק לעשות זאת, כמו שהיה עם המיטה.

האם אני טועה? מה עליי לעשות?
האם זה שחמותי מתעסקת תמיד בחדר של בן זוגי כשהבחור בן 25 זה נורמלי?

האם כל ההתעסקות שלה בחיים האישיים שלנו זה נורמלי?

אציין שיש לה חיים- עסק , רכב, לימודים, חוגים וכו...

תודה

גרא.

New member
Nightmare18,אין חדש תחת השמש,הטענות שלך

לגב התערבות חמותך בחיי שלך ובן זוגך,בנה,אופיינית ומאד שכיחה.די להסתכל בפורום "חמותי ואני" כאן
בתפוז בכדי להבין שזו אינה רק הבעייה שלך.אפשר אולי להסביר את זה,קשה יותר להתמודד עם מעורבות
כזו שבמקרים רבים,מאד אינטנסיבית.ראי,עבורך הבחור הזה הוא בן זוג,אבל אימו רואה אותו כילד שלה,גם
אם הוא בן 25 ,קשה לה להפרד מהסמכות והאחריות שהיתה הפריוילגיה שלה עד שהתבגר,ובעיקר לוותר
עליו לטובת אשה אחרת,כלומר,לך.כך היא מנסה להאחז בקרנות המזבח ולשמור עד כמה שהיא יכולה את
מעורבותה בחייו.אלא שכפי שאת כותבת,מצב כזה,מאד מרגיז ומנוגד לרצון שלך לעשות הכל יחד עם בן
זוגך בלא התערבות מהסוג הזה.הבעייה שלך במצב הזה,נובעת גם מהיחס של חברך,המקבל בשתיקה
את מעורבות אימו,ולא הולך איתך יחד בדרך שאת בוחרת.על דברים כאלה חשוב לדבר עם בן הזוג,כי
בהמשך החיים המשותפים המעורבות עלולה להתגבר,לעיתים עד כדי יצירת משבר בזוגיות החדשה.

אמלי12

New member
טועה וצודקת

מצד אחד, את צודקת, זה לא נעים לעסוק בהסתרות כל הזמן.
מצד שני, אתם שניכם טועים שאתם כ"כ חוששים לעמוד מולה גם כאשר היא עושה עבורכם בחירות שאתם לא מרוצים מהם- הבנזוג שלך אפילו מעדיף להסתיר ממנה דברים.
אז רק אתם תחליטו לגבי הדירה שתגורו בה או המיטה שתישנו בה, אם היא קונה לכם משהו שאינכם מרוצים ממנו פעם הבאה אל תתביישו להחזיר, אל תשתקו כי אם תמשיכו לשתוק היא לא תשנה את התנהגותה.
אם היא רוצה לחפש לכם דירות על חשבון זמנה הפרטי, שתחפש, אבל אתם לא מחוייבים לקחת את הדירה שהיא אוהבת.
הגיע הזמן שבנזוגך בגיל 25 ידע לעמוד מול אמא שלו (יכול להיות שעד עכשיו היה לו נוח שהיא מחליטה בשבילו וקונה בשבילו..)

למעלה