על חימום וחיסכון

s e s a m i

New member
על חימום וחיסכון

זוג צעירים חסרי אמצעים מחפשים את המוצר האולטימטיבי שיחמם את ביתנו הקטן..2 האופציות האופטימליות שהוצעו לנו עד כה הם תנור הלוגן או אינפרה אדום.יש לציין כי התקציב המוערך לקניית המכשיר הוא כ-200 ש"ח, וההעדפה היא כמובן למוצר החסכוני יותר!! תודה מראש,ידידי,וחורף חם לכולם.

חפש מפזר חום מפזר חום הוא תנור המכיל גם גוף חימום חשמלי ,וגם מאורר. ההבדל, שבכל התנורים יש גוף חימום . רק שבמפזר ,המאורר עוזר לפזר את החום בסביבת התנור. וזה הדבר היעיל ביותר בחימום חשמלי.

s e s a m i

New member
תודה על כלום

אין לי מושג מה ניסיתם לומר אך אני בטוח שכוונתכם לטובה בכל מקרה מפזר חום כפי שהוסבר לי צורך המון חשמל אז חג שמח אני בונה אח!!

מפזר צורך הרבה חשמל ? זה כמו לשאול : מה שוקל יותר קילו נוצות ,או קילו ברזל ? נ כ ו ן .... שנהם שוקלים אותו דבר. כך גם במפזר . אם התנורים שהמליצו לכם עלהם הם בעלי הספק של 2000 וואט. גם המפזר הממוצע הוא בהספק של 2000 וואט . אבל, הוא מפזר את החום יותר טוב. מה קוראים אותו , י ע י ל ו ת טובה יותר .

דנידני

New member
ההבדל בין תנור קורן לבין תנור סליל?

בהמשך לשאלה הנ"ל, מה ההבדלים בין תנור אינפרא לבין תנור ותיק יותר בעל סלילים. קשה לי למצוא כזה, ביקרתי בהום סנטר ובעוד חנות ויש להם רק את האינפרא. מהי הסיבה בגללה אי אפשר כבר למצוא תנור בעל סלילים והאם האינפרא באמת טוב יותר ויעיל יותר?

גם תנור סלילים פלט קרינה אינפרא

אדומה לרוב. מבחינה פונקציונלית אין הבדל - שני סוגי התנורים מצויידים בגוף (צינור) קורן אחד או יותר, וברפלקטור שמרכז את הקרינה האינפרא אדומה. ההבדל הוא שבתנורים החדשים חוט הלהט חבוי בתוך הצינור, ולא מלופף על גביו כמקודם. ההבדל הזה הוא בעיקרו קוסמטי, אך גם בטיחותי יותר מבחינה חשמלית - כשחוט הלהט נקרע מסיבה כלשהי, הוא עדיין אינו יכול לחשמל אותך. בדגמים הישנים - אללה ירחמו.

למעלה