על חולדות וחמוסים

גרוברית

New member
על חולדות וחמוסים

אהלן,
יש אצלנו במעבדה חולדות שנעשו עליהם ניסויים (לא התעללות בחומרים כימיים חלילה...סתם מדידות של מהירות ריצה וכאלה)
וכעת כבר אין מה לעשות איתם, יכול להיות שסתם ישחררו אותן "לטבע".
מה דעתכן/ם המקצועית (בריאותית וכו') והמוסרית לגבי להביא אותן כמזון לדב ודבשת?

lili 87

New member
מוסרית לא הייתי יכולה לעשות את זה

מילא אם בטבע זה היה קורה, אבל ממזמן אף אחד לא במקומו בטבע (לא שזה טוב)
ולתת לחמוסים לרוץ אחרי החולדות ולראות אותן ננשכות, מדממות ומתות כנראה בייסורים נראה לי אכזרי מידי
החמוסים שלך צדו משהו בעבר? הם בטח יתעללו בחולדות כי הם בעצמם לא הכי בטוחים מה לעשות
יש כאלה שמשחררים דגים חיים במים ונותנים לחמוסים לאכול אותם, וכולם אומרים שזה מופע אימים
זה נורא. עם כל הכבוד ליצר של החיה הזאת.
אני בחיים לא אשחרר כלב ציד לרדוף ולצוד חתול/ שועל/ סנאי או מה שיהיה, ובחיים לא אביא עכברים לחתול.
החמוסים ממזמן לא בטבע, סביר להניח שבעצמם לא ישרדו בטבע לאורך זמן כמו שהם היום, לא רואה סיבה לעורר להם יצר שאולי הוא רדום כרגע.
ואגב, חולדה זו גם חיה, אולי קצת פחות חיננית, אבל יש כאלה שאפילו מגדלים אותם (כמחמד, לא ניסויים!!)
הייתי משחררת אותם לטבע, במיוחד כי זאת חיה שעברה ניסויים (קלים ככל שיהיו)
שתהנה קצת, שתריח, שתרוץ, שתתפרע, שיהיה לה סיכוי לחיות
שתאכל חיות אחרות ומשהו אחר בסוף יאכל אותה. זה יותר טבעי.

WTR

New member
למה שתהרגי חיה (ועוד גם ככה מסכנים שעברו

ניסויים וניצול
) אם את יכולה לספק לחמוסים שלך אוכל יבש ומשביע?

מייפלס

New member
לא משחררים חיות מביותות או חיות מחמד לטבע !

1. סבירות גבוהה שהן לא ישרדו .
2. במידה וישרדו , וחולדות סביר להניח שכן ישרדו , הן עלולות לפגוע במינים קיימים בסביבה , עד כדי ואפילו , סכנת הכחדה !

בעיני עדיף ( בתור פיתרון אחרון ) להרדים מאשר לשחרר לטבע .

Misha180

New member
אוי ואבוי לכולכם

אני הייתי בטוחה שתשאלי משהו בסגנון אם זה בסדר לגדל אותם באותו בית עם חמוסים, או אם מישהו רוצה לאמץ.. להרדים? לתת לחמוסים לאכול? נשמע לי נורא! הכי טוב לחפש להם בית! אם חבר שלי לא היה נגד הייתי מאמצת בעצמי. אולי כדאי לפרסם מודעה ביד 2 או בפורום מכרסמים. חולדה זו חיה מדהימה לגידול, היא כל כך חכמה וחברתית

nikita5s1

New member
גם אני מזועזעת למרות שמבינה שיש בזה צביעות

גם באוכל היבש ישנם בעלי חיים שנשחטו, וגם רובנו אוכלים בשר אבל לא בטוח שהיינו מסוגלים לשחוט בעצמנו את האוכל שלנו.

במקרה הספציפי הזה נראה לי אכזרי כי המוות יהיה איטי, בייסורים ולא בטוח שחמוס מבוית יידע בכלל איך לקרוע את העור הפרווה וכו ולאכול את החיה.
באמת באמת סבל מיותר, הרבה יותר גרוע משחיטה (לא כשרה) לדעתי.

WTR

New member
סתם שתדעי

שחיטה כשרה הרבה יותר גרועה משחיטה שאינה כשרה, ויש רבנים שמצדיקים את מה שאני אומרת..

nikita5s1

New member
נכון בהחלט, כתבתי לא נכון

התכוונתי לכתוב שלתת לחמוס לאכול חולדה זה יותר גרוע גם משחיטה לא כשרה שהיא יותר הומנית וגם משחיטה כשרה שהיא אכזרית יותר

zivit1233

New member
נשמע מזעזע!!

יש לי גורי חתולים יתומים שאני מגדלת כרגע, בטבע חמוסים היו טורפים אותם אם הם היו מוצאים אותם. והם טורפים גם ציפורים קטנות - האם נראה לך שהיית מסוגלת ששני הפרחים שלך יטרפו לך בבית גורי חתולים? או גוזלים של ציפור? או כל דבר אחר לצורך העניין..... חוץ מזה האם מה שאת חושבת עליו כדבר טבעי לא גורם לך לחשוב על האם אנחנו לא ממקמים את עצמנו כמו אלוהים - בטבע לכל בעל חיים יש סיכויי שווה להינצל או להיטרף. בשבי את בעצם מחליטה שחולדה א' תמות וחולדה ב' תינצל - אז איזה סיכויי יש להם? האם לדעתך יש לך את הזכות להחליט מי יחייה ומי ימות? יכול להיות שבטבע חולדה א' תשרוד וחולדה ב' תמות..... דורש מחשבה.
אני למשל לא מסוגלת לגדל נחשים - אני אוהבת נחשים - אבל אני לא רוצה להיות זו שתכריע מי יחייה ומי ימות מבין העכברים שמגדלים כדי להאכיל אותם - אני חושבת שלכל אחד מהם מגיע הזדמנות שווה לחיות.....
שאלה מוסרית מעניינת העלית ראוי לחשיבה ומחשבה......
אני באופן אישי הייתי דווקא שמחה לאמץ שניים ולתת להם אחרי כל מה שהם עברו בית חם ומשקם.

Dav same same

New member
חשוב!

יש אפשרות למצוא אימוצים לחולדות בקבוצה בפייסבוק "חולדות מחמד".
יש הרבה נשים כמוך שמשחררות את החולדות המסכנות מהמעבדות בהן הן לומדות\עובדות. :)
שום חולדה לא תמות כי אין לה בית, הבטחה שלי.

למעלה