על חברים ועל עזרה

על חברים ועל עזרה

אילן ארז נחת לפני שבועות מעטים נחיתת אונס בלתי מתוכננת בסוף ואדי ערה, בחלק צר ועמוק שלו, על מדרון מאד תלול, מכוסה צמחיה ועצים, זרוע בסלעים גדולים, במרחק של מטרים בודדים מהכביש ומקו המתח שלאורכו. מסלול טיסתו לקראת נחיתה עבר מטרים ספורים מעל חוטי חשמל כשהכנף מתנדנדת ומתקפלת בגלל האוויר המערבולתי בואדי הצר והתלול. נוסעיהן של שתי מכוניות שהיו בדרכן מהתבור לנתניה היו עדים לארוע ומיהרו לחלץ אותו. עיקר עבודת החילוץ היה קילוף החופה שהסתבכה בעץ, ועזרה לאילן להתקדם לאט ובישיבה במורד הגבעה התלולה הזרועה סלעים צפופים, אשר גם ללא מצנח וריתמה קשה מאד לעבור ביניהם ומעליהם. במשך כל עבודת החילוץ אילן לא נקף אצבע כדי לעזור לעוזרים לו. לאחר החילוץ, שנמשך כשעה, כבר לא היה טעם להמשיך לנתניה ונוסעי שתי המכוניות התפזרו איש לביתו. לא היה עולה בדעתי לספר את הסיפור המפורט הזה אם לא הייתי נדהם לקרוא כאן את תגובתו של אילן לגדי אלוני, כשהוא כותב : " המיצנח לא החליט על דעת עצמו להתישב על עץ. חלק מה"עונש" של מי שלא מתאמן בהנפות, הוא: למשל לעבוד שעתיים או שלוש בעבודות מקרמה. זאת לא אשמה של החברים שלך, שאתה מחליט לצבוע עץ בעזרת המצנח. מי שצריך לקטר על הענין הזה, הם החברים שיודעים להניף כמו שצריך, ובמקום לרחף מבזבזים את זמנם להוריד מצנח מעץ, בגלל שאותו רחפן לא טרח לבזבז את זמנו באימוני הנפות ! "

navad

New member
ובנוסף לזה

לאילן בנוסף לנכתב ע"י רוני המדבר בשם עצמו אין לך שום מושג על יכולת ההנפות שלי. חוץ מזה שלא היית במקום ולא ראית מה קרה שם. חוץ מזה שאין לי שום תלונות על חברים שהמריאו בזמן שגירדתי את המצנח מהעץ. חוץ מזה שכעסתי על שני חברי שנחתו למטה ועלו במונית לעזור לי כיוון שאני כחוך חושב שלכל אחד יש זכות לצאת ולעוף במקום לגרד מצנחים מעצים. חוץ מזה שרק אדם אחד ירד לעזור לי להוריד המצנח מהעץ - ומי כמוך יודע ששני אנשים עם מצנח אחד על עץ זה מעט מאד.ולאחר שהמצנח ירד מהעץ באו שני אנשים אחרים רק לאחר שביקשתי עזרה טענתי העיקרית היתתה כלפי אלה שעמדו בעמדה ללא שום כוונה להמריא ולא ירדו לעזור. גדי

papale

New member
היושב במרומים.

כל הכבוד גדי. תשובתך חידדה היטב את אשר חשבנו כולנו. אם אתה שלם והכל בסדר (חוץ מהאגו) למה לחברים להעביר את יום החופש שלהם בהורדת מצנח מעץ במקום לרחף. לעומתם אלו שלא מתכוונים לרחף (כמו רוני לזר) יכולים בהחלט לרדת ולעזור. ולרוני היושב במרומים, האם אתה חילצת את החבר אילן ארז? מדוע אתה טוען שהנחיתה בלתי מתוכננת ואילן טוען שהיא הייתה מתוכננת? אם זיכרוני אינו בוגד בי אתה הרי אינך מרחף זה כבר כמה שנים. אז כיצד הפכת לשופט הקובע מה היא נחיתת אונס ומה זה קיפול יזום או מקרי? האם אתה במקרה משמש פה לזיוה, נחי, אמנון ושאול? מדוע לא תלמד מגדי מה הייתה כוונת המשורר? איזה מסר מסתתר בסיפורך? האם כל חברי האגודה אשר היו בזיכרון רצו להוריד את אמנון האן (הטייס הראשי) מהעץ? בוודאי שלא. אפילו אמנון מודה בדבריו לאילן ארז (שדיווח וכיוון את מי שצריך מהאוויר), ליוקי שמש, ולישראל רונן שהביא מסור. לדבריך היו צריכים חגית ואיתי לנואל לנחות ולעזור לאמנון במקום לשבור את השיא הישראלי בטיסת מרחק. סופ"ש טוב PAPLE

המסר בסיפורו של רוני

Papale יקר! שאלת מה המסר בספורו של רוני לדעתי רוב הקוראים (ובכלל זה אתה עצמך) הבינו, אך מכיון ששאלת תענה: רוני התכוון לומר לאילן: "טול קורה מבין עיניך" בעברית פשוטה יותר: "מי שגר בבית זכוכית, שלא יזרוק אבנים" ובעברית עוד יותר פשוטה: "מי אתה שתטיף לגדי על הנפות ומקרמה על עצים, שגם מצנחך קולף מהעצים" זה מה שרוני רצה לומר, ולצורך מסר כזה ממש לא חשוב מתי ריחף לאחרונה. זה הכל, ואין שום משמעות לכך שהמצנח קרס, זוקר רצונית ושאר זוטות שאינן שייכות למסר העיקרי ואתה טורח להבליטן, ע"מ לסטות מהמסר העיקרי. לו רוע לב ושמחה לאיד היו מייצרים טרמיקות, היינו שוברים שיאי עולם בטיסות מרחק!

למעלה