על חבל דק מאוד

על חבל דק מאוד ../images/Emo99.gif

הם נפגשו באקראי בסופרמרקט בתור לקופות בישוב דרומי, חצי מתושביו דתיים וחצי חילוניים . היא צדה את עינו . לפי סגנונה , לבושה , היה ברור שהגיעה מהמגזר החרדי . הוא חיי את חיו בסגנון חילוני , פרוע משהו . היא בסוף שנות השלושים לחייה הוא בסוף שנות העשרים לחייו . הוא רווק מבוקש , היא אישה נשואה , נאה , אם לחמישה ילדים . החליפו מבטים האחד בשני, בלי מילים ונעלמו . עוברו מספר חודשים , הוא טכנאי מסור בחברה ידועה למוצרי חשמל היא תקועה עם מכשיר חשמלי בביתה הזקוק לתיקון. מתקבלת קריאה לתיקון במחלקת שירות תיקונים הוא יוצא לקריאה כבכול קריאה מהסוג הזה . נוקש בדלת שבכניסה הראשית , בית מטופח להפליא , פרחים , עצי נוי ופרי משהו פסטורלי באווירה . היא פותחת את הדלת הוא , נעתקה נשמתו לשניה התעשת ואמר , אני הטכנאי שהגיע לתקן . בזמן התיקון לא הרפו המחשבות בראשו , אילו יכולתי ולו לשניה אחת לומר לה : "את משתקת אותי" אך לא הוא אומר לעצמו , היא אישה מבית דתי , נשואה . אני רווק מרקע שונה לחלוטין אין סיכוי הקלוש שבקלושים , לכל סוג של קשר כלשהוא . היא שואלת , תרצה לשתות ? לאכול ? הוא דוחה בנימוס , לא תודה , לא עכשיו אולי אח"כ . התיקון עורך בסביבות שעה אחת , הכל בא על מקומו . תחתמי לי בבקשה הוא מבקש, היא חותמת ידה רועדת מעט וממש רגע אחד לפני יציאתו את פתח ביתה היא שוב שואלת , אולי בכל זאת תרצה ללגום ? כן הוא מתרצה , מדוע לא ? הם יושבים לפחות עוד שעה על כוס קפה משוחחים על עולמה החרדי , על עולמו החילוני נוצר קליק מהיר ביניהם . הם קבעו להפגש במרכז המדינה . בכל מקרה בעיירה הדרומית שהם חיים אחד מכיר את השני , מסוכן מפגש מסוג כזה , מסוכן בעיקר לצד שלה . עוברים ימים , הם נפגשים פעם אחר פעם , המפגשים נעשים לוהטים יותר , האהבה לא נתנה לעצירה . היא חזרה לביתה לאחר כל מפגש מנסה לרסן את התנהגותה את התרגשותה בביתה מנסה ולא כל כך מצליחה . בעלה מרגיש משהו , חושד משהו . יום בהיר אחד כשהילדים יוצאים לגנים ולבית הספר הוא שואל אותה , מה פשר התנהגותה המוזרה , האם יש לך קשר מחוץ למסגרת המשותפת ? היא מכחישה בתוקף , נכנסת לחרדות , מה יהיה ותתגלה האמת ? היא יוצרת קשר עם ההוא , מספרת לו בחרדה ובפאניקה גדולה הוא אומר נחזור לרציונל , את למשפחתך אני לסביבתי . מנתקים את הקשר בינהם . היא חיה את חייה בתוך מסגרתה , חושבת על עולמה שחרב מנסה לשקם את חייה בתוך עולמה הסגור . הוא חיי את חייו מביט קדימה , כל מה שנישאר לה ולו הינם החלומות היפים של אז . הערה : הסיפור איננו דימיוני . יהונתן 38 .

חלומות...

חלומות של אתמול הם שלהבות נרעדות לא יכול כל החושך לכבות... שבת שולם:)

נעמי 1

New member
סיפור מהחיים...

ובכלל לא דמיוני. עליתי כיתה... אמממממממ החיים מסביב הקפיצו אותי... אני כבר לא מופתעת מכלום. שבת שלום נעמי

nightroll

New member
../images/Emo4.gif המממ

מנסה לומר לעצמי "איש באמונתו יחיה" אבל בדברים שהם שחור לבן בהלכה, מפריע לי בכ"ז

זאת נקודה למחשבה ../images/Emo4.gif

בפרט בערב שבת לא אתחיל לנתח את המגזר הדתי או יותר נכון החרדי ואמונותיו . הדברים שהם שחור ולבן בהלכה אינם עומדים לעיתים במבחן המציאות . בכל מקרה תמיד , אבל תמיד יש להם תשובות . אותי זה משגע . שבת שלום , יהונתן 38 .

בחיים צריך לנצל את הרגע....

כי בעוד רגע... הוא יהפוך להסטוריה ולזכרון.... כתבת יפה...

שני 35

New member
ואותי ../images/Emo4.gif

באמת שום דבר לא מפתיע לא חילוניים בהתנהגותם לא דתיים בצביעותם . גם אני נותנת לך את האשראי לכתיבתך היפה . שב"ש

על חלומות...

כל מה שאנו רואים, או מה שנראה, אינו אלא חלום בתוך חלום (אדגר אלן פו). וגם - "שיגור של חלום הוא כאילו שהמוח לוקח נשימה של אויר צח" .

ואולי גם המציאות

היא סוג של חלום מוזר במיוחד. ומי יודע, אולי אפילו אנחנו, רק ניצבים בחלום של מישהו אחר. יפה יהונתן.

ד ו ר י ן

New member
אהבתי את ....

כתיבתך ... כשהלהבה ניצתת .... אין זה חשוב מהי המסגרת ... הרי כולנו בני אדם עם רגשות פשוט חלקנו אמיצים וחלקנו קצת פחות מקווה שהצליחה לשקם את חייה ונפשה ואם כן, לפחות עם זכרונות נעימים נשארה שבת שלום לכולם/ן ושוב, אהבתי את כתיבתך יהונתן

שום דבר לא במסגרת לא הגיונית

קראתי בשקיקה , התרגשתי התרגשתי משום שכתבתי לפני זמן מה כאן בפורום על תהליך דומה שעברתי בביתי עם בעלי לשעבר , אצלו זיהיתי כללי התנהגות משונים בתקופה שבגד בי . שאלתי והכחיש שוב ושוב עד שהחליט לומר לי אני עוזב את הבית . אני יכולה להבין את בעלה של הבוגדת במאמרך , את הרגשת התיסכול , כמו מגדל קלפים , הכל מתפרק ברגע . חוץ מזה באמת אהבתי מאוד את סיגנונך , אתה כותב ממש ממש יפה יהונתן . שבת שלום יעלה האחת .

הכי קשה לי לשמוע

סיפורים על המגזר הדתי! משום מה דווקא לגביהם זה לא נשמע ראוי, יש משהו באמונתם שאמור לחזק אותם מלפנות לדרך הזו! לא שקשה פחות לשמוע על סיפורים אמיתיים אצל חילונים! לך יהונתן! כתוב בצורה מרתקת - כרגיל!

קרן יקירה ../images/Emo140.gif

אותי ממש , אבל ממש לא מפתיע כלום . אמונות לחוד ומעשים לחוד . לא נעים להגיד , אבל זוהי עובדה ! לילה טוב , יהונתן .

איזה חיבור ../images/Emo12.gif

תשמע יהונתן , אתמול במפגש חברים שוחחנו על מספר דברים , פוליטיקה , מצב חברתי בארץ ועל יחסים בינו ובינה . אחד מהנוכחים העלה בדיוק את הסיפור שהבאת כאן . זה לא היית אתה במקרה ?

יעלה האחת ../images/Emo140.gif

אתמול הייתי במפגש חברים בפאב המקומי , שם לא שוחחנו על פוליטיקה או המצב החברתי, פשוט שתינו : Bacardi Breezer מכירה את המשקה ? להיט חדש אני ממליץ ושמענו אחללה מוסיקה . בקיצור לא אני הייתי במפגש שלך . יהונתן 38 .

לא נורא ../images/Emo4.gif

אז טעיתי , לא נורא , אתה סולח ? בכל מקרה אני מכירה משקאות מעט טעימים יותר מהתפריט שלך . בוקר טוב לך ולכל הפורום יעלה

שני 35

New member
איזה צביעות ../images/Emo4.gif

יצא לי הבוקר לשוחח עם חברות על דת , מסורת , מסגרות נישואין יש קונצנזוס , רובם לא מאמינים ביושר מוחלט של הדתיים . כלומר כלפי חוץ שומו שמיים , בפנים הממלכה רקובה

למעלה