על השואה!

2225

New member
על השואה!

אני גרה בשכונה , שבה גרו המוני ניצולי שואה בזמן הקמת המדינה , מבין כולם נשארו מעט מאוד . כל פעם ששמעתי את סיפוריהם המרתקים והמזעזעים רק חיזקתי את דעתי שהם לא באמת ניצולי-שואה. כלומר, הנאצים הצוררים המרושעים הצליחו להפוך אותם אל אנשים שהם מעולם לא ראו , אל אנשים שונים שאף פעם לא התגלתה דמותם הזרה , המפחידה . ניצולי- השואה , נשארה בם צלקת גדולה שקשה לחיות איתה , צלקת האש, העפר, האנשים, הדמויות הרצות בכול פעם שנתקלים בדבר מה שמזכיר דבר אחר שדומה ל.... הם חיים חיי- סבל , מנסים לעבור כל דקה עד שזה יגמר . זה כמו שמשהו הורג אותך ואתה בחיים , עדיין מרגיש את הכאב. וזה הדבר שהכי כואב לי , ודוקר לי בלב בכל פעם שאני רואה את אותם ניצולי-השואה , שלא עשו דבר מאומה לאף אדם אלא רק היו יהודים , שחיו את חייהם הרגילים כמו א-ד-ם! כשהייתי ב"משואה" , נחרדתי לראות שחברתי למגמה מכסה את תמונת הילד בעל העיניים הכחולות , את אותו קצטניק בגלל שפחדה ממראהו , עם העיניים הפקוחות לרווחה -המראות רק רגש אחד , פחד. והרי למה היא מכסה את תמונתו , הרי הוא זו היא . זהו יהודי , הוא כמו כל אדם -אינך צריכה לפחד ממנו , הוא לא עשה לך כלום . האם זה מראהו? מראהו יפה , כמו כל א-ד-ם , רגיל, פשוט. השואה , היא הוכחה לאן העולם יכול להגיע , ועד כמה אוהבים אותנו אומות-העולם . כן, אלו שאמרו שערפאת הוא אדם טוב ודגול כשהוא בעצמו היה האנטישמי הכי גדול במדינות ערב במלחמת העולם ה-2 והוא אותו אדם שהיטלר שלח כדי להרעיל את מי ים-הכנרת כדי שהיהודים- הפליסטינים שהוגדרו גם הם כחולדות המכרסמות את האדם הארי וחייו , במחאות של נאצים ובסרטים שהופצו (שראיתי אני במו- עיניי), ימותו גם הם. מה היה קורה , אם הרצל ,חוזה המדינה היה מבקש חסות מגרמניה כדי לבנות בית -לאומי בא"י ? האם כולנו היינו נשארים? אז בואו נפסיק להעמיד פנים , ונראה את פרצופו האמיתי של העולם האכזר אבל המציאותי שאנו גרים בו , העולם הלא-ניצחי!

היא לא אמרה שלא הייתה שואה...

היא אמרה בצורה פיוטית למדי שלא היו ניצולים. כי בעצם אלו שעברו את השואה והמשיכו לחיות גם אחריה סובלים כל כך הרבה שאי אפשר להגיד שהם באמת ניצלו. הם רק המשיכו לחיות - אבל השואה, וכל הסבל שהם עברו על בשרם ימשיך להיות איתם לעולמים. הם לא יוכלו לברוח... וזה באמת, גם לפי דעתי, אחד הדברים הכי עצובים, אם לא הכי עצוב... דבר אחד לא הסתדר לי: לא נראה לי שלהטלר בכלל היה שיג ושיח עם ערפאת, כי כשערפאת מת הוא היה בן 75 בערך, לא? זה אומר שבתקופת מלה"ע II הוא היה בערך בן... 15... מה יש להיטלר לדבר עם ילד בן 15??

Pukipsey007

New member
2225, את צודקת ../images/Emo45.gif

אלו באמת אינם חיים. ובקשר להיטלר
אכן היו לו קשרים עם מנהיגים פלשתינים בכירים, כמו חאג' אמין אל חוסייני, שהיה המופתי של ירושלים.

מסכימה איתך לגבי הניצולים../images/Emo168.gif

אנחנו הרי יודעים על לא מעט ניצולים שסבלו (או סובלים) מבעיות נפשיות עקב חוויות נוראות שחוו בשואה, שההתמודדות איתן קשה מנשוא. כמובן ששאר הניצולים נאלצים לחיות עם זכרונות הזוועה בכל יום, מה שהופך את השואה לעניין שכנראה עוד לא חלף מן העולם... מה שמחזק את החובה לזכור. ואלו מבינינו שמסוגלים (נפשית, ומבחינות אחרות)- מעצימים את הזכרון ע"י המסע לפולין.

U n i q u e 1 8

New member
מאד יפה. ובקשר להרצל...

אהבתי את מה שכתבת- אכן מסכים איתך שהם בעלי צלקת גדולה מנשוא. הרצל אגן ביקש מגרמניה חסות לבניית בית יהודי לעם היהודי. 30 שנה ומשהו לפני היטלר, אבל עדיין- ביקש. מתהפך בקברו.

2225

New member
נכון!

אבל, הנאצים לא התייחסו אליהם כאל שמים . נכון, שהם נחשבו לעם נחות לפי תורת - הגזע אבל הם לא סבלו מאנטישמיות שבאה מצד הנאצים. לפני הקמת המדינה יחסנו עד היום עם הערבים לא מלהיבים . גם הם לא התלהבו ממנו!

למעלה