על הריסת בתים ברפיח

על הריסת בתים ברפיח

אני ממחנה שלום לאומי ממחנה שמאלנים. אני חושב על מפלגת מרצ לשמש דוגמא לאסור על צה´ל להרוס את מבנים של רשות פלשתינית או בתים של אזרחים שמשום שזה לא מהווה מלחמה נגד טרור אלא מחמיר את מצב. על מפלגת מרצ לעתור לבג´צ שיתן צו ביניים לאיסור בתים שצה´ל מודה בחצי גלוי שלא ידע שאנשים גרים בבתים שנהרסו ברפיח שזה על פי אמות פשע בינלאומי על מדינת ישראל לצעוד לעבר דמוקרטיה עלינו לפעול ברוח הזה שיחשבו פעמיים אם זה פקודה בלתי חוקית בעליל בברכה אשמח לשמוע את תגובתכם

על נקיטת צעדים של מפלגת "מרצ"

ידוע מה עמדות של מפלגת "מרצ" אך ברצוני לדעת מה אתם עושים בנדון הריסת בתים ברפיח,ניתן לעניין לדעוך.אני חושב שצבא צריך לשמור על בצלם אנושי לא?.רק ברצוני לדעת מה מפלכגה הזאת ומה נבחריה עושים בנדון הריסת בתים ברפיח חוץ לצעוק ולרוץ לכלי תקשורת,למחות משהו מעשי בשטח??

smile2life

New member
מה מרצ יכולה לעשות?

תראה - אצלנו במרצ אין קול אחד שזה הקול המפלגתי שדובר כלפי חוץ בצורה ברורה ומזהים רק (!) אותו בנושאים האלה. מה שיפה במרצ שזו מפלגה פלורליסטית ולכן מגוון רחב של דעות יכולות להתקיים יחדיו תחת גג אחד. אנחנו מפלגה\תנועה של הרבה אנשים עם הרבה דעות ולא דעה אחת של אנשים שהם מפלגה. אני מקווה שהבנת - אם לא אני אסביר לאט כדי שתבין מהר, מכיוון שיש לי הרגשה קלה שאינך מכיר את הבסיס האופרטיבי של מרצ: מרצ מאגדת בתוכה הרבה אנשים שמיישרים קו רק בנושא אחד "מצע מרצ". כל מי שרואה אצמו חלק ממצע מרצ יכול, מוזמן ונקרא אל הדגל´ במרצ חברים אזרחי מדינת ישראל יהודים, ערבים (מוסלמים ונוצרים), קציני צבא בכירים במילואים ומשתמטים (כן גם אצלנו יש משתמטים), דתיים וחילוניים (במרצ ישנם רבנים שחברים), עשירים ועניים (אוכלי גבינות ויין מרמת אביב ג´ יחד עם תושבי שכונות דרום ת"א ועיירות פיתוח), הומואים ולסביות יחד עם סטרייטים (המפלגה היחידה שדואגת לקהילה ההומולסבית במוצהר). לאור כל הכתוב לעיל אני בטוח שעכשיו אתה מבין שב 90 אחוזים מהמקרים הקולות שתשמע כ"קריאה מפלגתית" - לא מקובלות על 100 אחוזים מחבררי המפלגה והפעילים. לכן במקרה הנדון אני ארשה לעצמי להגיב בשם עצמי ולא בשם מרצ - מה גם שאיני דובר המפלגה: ובכן - אני נוטה יותר להאמין לקציני הצבא שאומרים שהיו ברפיח מספר מועט של בתים מאוכלסים מתוך מכלול הבתים שנהרס. נכון שצה"ל היה צריך לבדוק טוב כל בית ולסמן אם הוא מאוכלס או לא - אבל זו בדיוק הסיבה שאנחנו בעורף וקציני צה"ל ממלאים את התפקיד המוטל עליהם. עכשיו - אני לא טוען שיש הגיון רב או אנו משיגים ערך אסטרטגי צבאי בהריסת בתי שבהם גרים משפחות על ילדיהם אבל גם אם כן הערך התקשורתי השלילי המושג בעקבות תעמולה פלסטינאית מולחת משול להתקדמות טקטית לאחור, ללא השגת היעדים שנמצאים לפני הכוח המסתער. לכן דעתי היא במשפט אחד (אקצר כי כואבת לי היד) הריסת הבתים היא חיונית לפעילות צבא הגנה לישראל אך היה צריך להישמר מליפול לידי התועמלנים של הרשות הפלסטינאית, זאת אומרת לתעד הריסת כל בית ולפצות את בעליו.

אני מתפלא עליך

אני מאוד מקווה שזה לא נכון מה שהבנתי - אתה תומך בהריסת בתים ?!?! אני, בתור איש שמאמין בזכויות אדם, לא מוכן לשמוע על הריסת בתים של אזרחים לצורך הגנה טובה יותר על חילי צה"ל - אם רוצים להגן על חיילי צה"ל אפשר פשוט למצוא להם בסיס יותר טוב (בישראל !!!)

אם הריסת בתים שזה לא פשע בינלאומי?

כשכתוב באמנה אנני זוכר את שמה כנראה לי ההאמנה ז´נבה שכתוב שאוסרת על הכוחות הכובשים להרוס את בתים ואת נכסים של אזרחים כבושים.. מדינת ישראל שהיא מדינה דמוקרטית אך לא מפרה את זכות בסיסית של אדם.. אני קצת מבולבל אם מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית שחתמה על ההאמנה ז´נבה לא?,ומפרה.איזה תמונה אנו מקרינים לעולם..שאלה היא אם אנו מדינה דמורקטית באמת הכוונה באמת או לא? יש עוד דוגמא: חוקי תקנות חירום שזה חוק שראוי למדינה שמשטר לא דמוקרטי שחוק מגביל את צנזורה של עיתונות ומגבילה את חופש תנועה ועוד זכויות בסיסות של אדם נפגעות אם זה ראוי למדינה דמורקטית?

smile2life

New member
האופציה הראשונה

ראשית אני רוצה להזכיר שכתבתי שהודעה הקודמת שזו דעה אישית שלי לבי הנושא הזה כמובן שהאופציה הראשונה היא הסגת כוחות צה"ל אחורה והחזרתם הביתה ופינוי כל (!) ההתנחלויות. אבל כרגע אנחנו נמצאים במצב ציפה די מעצבן שבו מי שהיה פרטנר לשלום חוזר לפגוע ומבחינתי עראפת הוא האחראי ותמיד אמרתי שכשיורים עיי אני מחזיר אש - אבל מכאן ועד לפנות אנשים מבתיהם המרחק עצום. שים לב, נדב, שטענתי שפיצוי הוא הכרח בסוג פעולה מעין זו ולא להרוס בית ריק מבלי לפצות את בעליו. יהללוך מלאכיות, מני

תגובה

לפי דבריך מותר להרוס את בתים ככל שמשלמים פיצוי לבעליו אך אני חושב שזה פה רבלנטי שאנו מפרים את האמנה של זנ´בה שחתמנו עליה אם זו לא הפרה ברורה של חוק בינלאומי. אז זאת מדינה לא באמת דמוקרטית...זה עצוב.. על אנשים שבאמת אוהבים את דמוקרטיה חייבים להלחם למענה בכל אמצעים חוקיים שעומדים לרשותה משום בארצנו אין פה חוקה שתגן על דמורקטיה... ימנים שחולים על כוח מבצעים פשעי מלחמה באין מפריע.. שזאת לא מדינה ממש דמוקרטית שדנה את אזרחיה על עוון פשעי מלחמה. היסטוריה של העם היהודי רצופת כאבים מכשולים ועוד שהעם היהודי לא למד ולא הפך להיות אחד מן העמים ממש שדוגלים בדמוקרטיה ועקרונותיה.

smile2life

New member
אני מסכים איתך

אני מסכים שמשהו לקוי בניסוח שלי ואפילו די דפוק - נכון שאני לא מיישר קו (בנושא הזה) עם המפלגה אבל סיבותי עימי. הריסת בתים אינה מותר בכל תנאי (!!!) במיוחד אם חיים שם בני אדם. הריסת הבתים ברפיח , במקרה הספציפי הזה הוא הכרח בכדי לחשוף את עמדות הצלפים -במקרה אני מכיר את הגזרה - בכל מקרה אני חושב שהריסת בתים היא מיותרת (וזו הבהרה אחרונה שי בנושא) - למעט מיקרים של סיכון נפשות בהם צריך להגן על חיילים או אזרחים. בשום אופן אין להרוס בית לצורך הרתעה או לצורך ענישה - הדבר נוגד את עקרונות הצדק, הדמוקרטיה ופוגע בזכויות האדם - ואם השתמע אחרת מדבריי אני מבקש שתתייחסו לפיסקא הזו. אין לפגוע במקום מגורים של אדם אלא אם כן יש הוכחה ברורה שנעשה שימוש ישיר במקום זה לצורך פיגוע או כמסתור או כעמדה לצלף. ואני מדבר על הוכחה ברורה שתוכח בבית משפט.... יהללוכם מלאכים וכאלה... מני

למעלה