על הקנאה.......

nekochan88

New member
על הקנאה.......

החלטתי להעלות את הנושא הזה - מכיוון שזו בדרך כלל נחשבת לתכונה הבזוייה מכולם בקשר. קנאה - מראה על חולשתו של המקנא, על חוסר בטחונו, על הרצון לשלוט ולשייך את הנאהב......... אבל אני מאד אוהבת אתגרים ומבקשת לחשוב - האם ניתן לראות את הקנאה גם ממקום אחר? האם הקנאה יכולה להיות גם רגש המצביע על צדדים חיוביים? או יותר נכון - אם נלמד להבין את הקנאה באופן עמוק יותר - אולי נוכל להרפא ולהמשיך הלאה? הרעיון הבסיסי הוא - שכל זמן שאנו חושבים על תכונה מסויימת כגרועה, אנו חוזרים ומשחזרים אותה, ומתקשים להפרד. רק כשנולדת מחשבה חיובית - אפשר לוותר...(הדוגמה הטובה ביותר היא בענייני השמנה - ותחשבו על זה!.......) אני אומר בהקשר הזה - שאצלי הקנאה בדרך כלל מתעוררת במה שאני קוראת לו החלק המרכזי של הקשר - כבר לא התחלה ובתקווה גדולה - גם לא סוף (למרות שכל הקשרים שהיו לי עד היום נגמרו בצורה כזו או אחרת, ולא תמיד בגלל קנאה.....) - משהו כמו חצי שנה - 10 חודשים אחרי שאני מכירה או נקשרת לאדם מתעוררים רגשות קנאה. הקנאה הזו היא סוג של סמן, סוג של מכוון המורה לי על מידת האהבה, המעורבות וההשקעה הנפשית שאני שמה אצל האדם השני. באותם מקרים שבן הזוג הבין את המורכבות והעומק של אהבתי אליו, ויכול היה לעמוד בה - הקשר צלח קדימה והמשיך, והקנאה חלפה לה, התמוססה בתוך הבטחון והאמון שהוקרנו כלפי.....באותם מקרים שהנאהב זיהה את הקנאה שלי כמשהו שמגביל אותו, הכל התנפץ לרסיסים. אז הנה, הצלחתי לומר משהו חיובי על קנאה - ברומטר של עצמה רגשית. ואולי עוד מישהו/מישהי שם יכול/ה להוסיף גם כן?

מסכימה איתך...

אחרי מעל 10 שנים שבו הייתי נטולת קינאה לחלוטין,ביום שהרגש הזה התעורר בי מחדש, הייתי מאושרת!!!לא פחדתי ממנה עוד,ידעתי שהיא באה ממקום של אהבה,ידעתי שהיא לא מאיימת עלי או על בן זוגי ויודעת שעדיין קיימת בתוכי.כמו כל שאר הרגשות. ברגע שאנו מתעלמים מכל רגש שהוא,בין אם הוא רגש "טוב" או "רע", אנו מונעים מאיתנו ל...ה ר ג י ש....

קשר נטול קנאה

כן יש שם משהו לחלוטין שלא מרגיש ..צריך קצת פלפל.. אבל לצערי אני דוקא בעברי תמיד נפלתי לקשרים וגם בנישואים עם אדם מאוד מאוד קנאי, וזה לא הרגיש כל כך נעים, במידה מסוימת זה גרר אותי גם להיות כמוהו..ואז זה היה ממש "חגיגה"

עוד על קנאה..

בנוסף לקישור שהוספתי מטה.. אני אדם שלא אוהב קנאה בורחת מאנשים עם צרות עין והקנאה היחידה שיכולה להיות לי היא מהרכושנות לבן זוג וקצת מהשובבות הזאת של לקנא בנועם. בכל אופן לא בעד קנאה הרסנית בזוגיות אלא קנאה כזאת מתוקה של פרגון של אכפתית לפעמים זה נעים..כל עוד זה נעים..

spivak12

New member
מה מתלווה לקנאה...

קיים מגוון רחב של רגשות אשר בקצה שלהם הם בעצם באים מאותו מקום ולא מהווים ניגוד. הדוגמא הטובה ביותר לכך הן השנאה והאהבה. בקיצוניות של כל אחת מהן קיימות התנהגויות דומות מאד . הקנאה היא רגש שלילי מעיקרו שאינו מוביל ואינו מסוגל להוביל לשום מקום חיובי. כאשר אתה מקנא למישהי, אתה בעצם רואה בה מעין רכוש או בעלות עליה. אחד הספרים הנפלאים העוסק בזה הוא ספרו של גבי ניצן "באדולינה" אהבתו הרבה של המלך לרעייתו מתבטאת בחופש המוחלט שהוא מעניק לה ללכת ולבוא כרצונה, גם כאשר מדובר בקשרים עם אחרים. אין ספק שהקנאה שלנו היא פרי של חינוך חברתי אתו אנו נולדים ואותו אנו שואבים מהתרבות בה אנו חיים. מכל מקום, כדאי לקחת את עוצמת הרגשות האדירה הקשורה בקנאה למקום של פרגון ודאגה, של שמחה בהצלחת הצד השני. הדבר מצריך הרבה מאד ביטחון בטיב הקשר, אבל זו עוד סיבה טובה לעשות כן.

רות 2

New member
88.........ניק ארוך בחרת לך.......

נתת דוגמה לא רלבנטית לדעתי..... יש הבדל בין שליטה,מחשבה חיובית ואפילו ,דמיון מודרך הנוגע לעינין פיזי מורכב...השמנה/דיאטה. לעינין שהוא אופי נירכש קינאה ....משהו חיובי על קינאה כבר נאמר.."קינאת סופרים תרבה חוכמה" ....משהו שלילי על קינאה גם נאמר.."עזה כמוות קשה כשאול רישפיה רישפי אש" האדם הינו "חיה" -תחרותית -כובשת, -משתייכת,(לא לעדר אך בהחלט תחושת השייכות לקבוצה/משפחה חשובה לו) ומכאן ברור כי לקינאה יש מקום בחייו ואופיו של האדם בהבדל אחד משאר החיות והיא ... היכולת/האינטיליגנציה הריגשית.. לכבוש את יצרו היכולת השיכלית לשים גבול ואו להבין הקוים האדומים בין קינאה רכושנית קינאה אובססיבית קינאת אוהבים מחמיאה וכו'... הקינאה ועוצמתה מתקיימת.. בזמן ובסיטאציה הקשורה לבניית אמון וביסוס הביטחון בינך לבין עצמך..בינך לבינו.... היא חוזרת רק כאשר הבסיס אינו יציב או מתערער... כמה מקום ,כמה עומצה, איזה חשיבות נותנים לה בחיי הזוגיות זה בהחלט תלוי בסיטואציה, ומה מפעילים יותר רגש, שכל כמה אמון בדבריו של השני יש , כמה ביטחון בשני כמה ביטחון בעצמך יש.....

nekochan88

New member
אני חושבת

שבענייני אהבה, שבהם אנו דנים כאן, אכן קנאה קשה יכולה למוטט הכל. אבל לצערי, אני נתקלתי לא אחת בגברים ששמים להם למטרה לעורר קנאה. מצער אותי לפעמים שהתיאורים של זוגיות חיובית כפי שהם עולים מן ההתכתבות כאן הם מאד מושלמים. אני בחיי, נתקלתי במצבים הרבה יותר מעורבים, הרבה יותר מורכבים ולא רק - אהבה מושלמת של נתינה או אנשים נוראים שגורמים לתחושה קשה. הספור האחרון שהייתי מעורבת בו, היה ספור שהתחיל עם המון אמון ונתינה, אבל במשך הזמן זיהיתי שבן הזוג שלי עושה עלי מניפולציות של קנאה, ורוצה לראות איך אחוש. היום אני יכולה להגיד שזה היה יכול להיות נפלא אם הייתי מזהה זאת אז ונותנת לו לשבור את הראש עם הבעיות שלו, וללמוד מהן הלאה - אבל בתוך הקשר עצמו - למרות שהבלגתי לא מעט פעמים, ובפעמים אחרות נתתי לו יד חופשית וגם אני הסתלקתי לענייני המועררי קנאה, אבל היו גם פעמים שיצאתי מדעתי, ופשוט צרחתי או כעסתי או הסתלקתי. כשמנהלים יחסים ארוכים של שנים - כל הגוונים יכולים להופיע. וסיפור קטן להמחשה: אחרי יום שלם שבו בן זוגי טען כמה הוא צריך לפגוש את החברות הקודמות שלו וכמה זה חשוב לו וכו' (אחרי שלא פעם או פעמיים הוא סיפר לי על הבדידות הנוראה שלו עד שהגעתי - במשך שבועות הטלפון לא צלצל בביתו!) אבל כשפתאום נהיינו זוג, והכל נראה כל כך טוב, אז היה לו נורא חשוב להפגין לעצמו שבעצם יש שם עוד גדוד נשים שמתעניינות בו, ושלי אין בלעדיות בעצם. חלק מן הילדותיות הגברית, והרצון לבעוט עצמאות למרות שרגשית הם כבר לגמרי כבולים בקשר. אותי זה עצבן, הייתי חמוצה, אבל אמרתי - זו הבחירה שלך, אין לי בעיה עם זה. באותו יום הוא עזב אותי אחה"צ בגינת השעשועים עם הילד שלי, כשהלב שלי בוכה וקרוע מ"איך הוא מיז לעשות דבר כזה?", והלך לקחת את הילדים שלו. מסתבר שהם הבריזו לו, ולא באו אליו כפי שציפה. בשעה 8 בערב, אחרי שהוא איים עלי כל היום שהוא הולך לשתות בירה עם החברה לשעבר, הוא התקשר, ובא לקבל ממני חיבוק. לא אמרתי כלום. הוא למד את השעור שלו לבד. אבל שבוע מאוחר יותר, אחת מן החברות לשעבר, הזמינה אותו למסיבה. הוא ניסה לשכנע אותי שהוא רוצה ללכת לבד. הסכמתי. לא אמרתי מילה. בשבת אחה"צ עשינו טיול נפלא ברגל והיה כיף, ובדרך בחזרה הביתה, בערך שעתיים לפני המסיבה אמרתי לו: אז מה, זה נראה לך הוגן שעכשיו אתה תצא למסיבה, ואני אשאר בבית?...אז הוא הסכים שנלך ביחד. במסיבה, התנהגתי כזרה אליו, כי ידעתי שכל מה שמעניין אותו זה להיות בענייני ציד, ונתתי לבחורים אחרים להתחיל איתי. בסיכומו של דבר יצא שהבחור שהאריך עימי דיבור והתעניין בי במיוחד, הוא ידיד רחוק שלו..........הוא בא אלי בריצה וביקש שנלך הבית, כי כבר מאוחר, וכל הדרך הוא טרח להסביר לי כמה הבחור הזה דפוק, וכמה הוא לא סובל אותו בעצם.... הייתי מעדיפה שכל הספור הזה לא יהיה כך. אני יודעת שהוא אוהב אותי בכל עמקי נשמתו, אבל באותה מידה הוא לא מסוגל לוותר על המשפחה לשעבר, ועל הצייד שבתוכו. ואני - פשוט איבדתי סבלנות בשלב מסויים. כי ככל שהמניפולציות הפכו יותר מסובכות, הקנאה שלי גרמה לי לקוצר רוח. אבל עדיין לא מצאתי כיצד אפשר להתגבר על הקומבינה הזו. ולידיעתכן - אני מכירה גם זוגות שנשואים 20 ו30 שנה, ומתמודדים עם בעיות מאד מאד דומות!!!

רות 2

New member
אההה בסך הכל חתלתולה.....

אבל בהחלט יודעת לשלוף...תגובה עינינית עם ציפורניים.... התמונה אומרת משהו לא.... אז יש סיפורי קינאה ומניפולציה מפה ועד ללונדון..... השאלה איפוא את שמה את עצמך איפוא את לפני הכל משימה עצמך על המפה בסיפור שלך פעם שמת עצמך במקומות הלא נכונים.. -כאחת שאומרת:.."זו הבחירה שלך...כשי הלב שלך בוכה......... .יעני במילים ארות הבעת את אמונך.... אך הקינאה גרמה לך איך כתבת שם להחמיץ.... -פעם אחרת חיפשת לגרום לא לקנא על ידי תשומת לב לידיד במסיבה שאת ביקשת להצטרף אליו והתנהגת אליו כזרה... -פעם אחרת הסכמת לא אמרת מילה כמו שכתבת.. אבל בהמשך היית מספיק מניפולטיבית לשאול איך אחרי יום בילו ניםלא שהיא לכם הוא יכול ללכת למסיבה בלעדייך,,, -צרחתי הסתלקתי... מה בסך הכל את מציגה כאן... את הפאן השני של הקינאה משחקי מניפולציה משחקי כוח כן יש את זה בזוגיות.... יש כאלה שממשיכם לחיות בה יש כאלה שבגלל זה מפרקים המשפחה.... אגב אני לא מתחברת למשפטי חשיבה/ציפיה שכתבת... "הוא אוהב אותי אבל לא מסוגל לוותר על המשפחה לשעבר ....(את היית מסוגלת בשם האהבה לוותר על האפוטרופוסות על בנך..משפחתך) "לי אין בלעדיות בעצם"(להרבה נשים קשה להבין שהן לא חלק מעברו הן חלק מההוה ואת העבר שלו יש לקבל כעובדה...) בגדול אחרי כל ההתכתבויות המסרים.... ניראה לי שלא היית במקום ומיקום טוב עבורך ......מגיע לך יותר ......וזה יבוא..

nekochan88

New member
רות.....

הנקודה הכואבה מבחינתי היתה הצורך הבלתי נדלה שלו בצייד. לא משנה כמה היה טוב לנו ביחד - הוא תמיד רצה את המתח הזה של להשיג מישהי. הספורים הכי כואבים והכי מתישים מבחינתי - היו החברות האפלטוניות שלו. לאט לאט התברר שכל אחת מהן היא למעשה גברת שבדרך כזו או אחרת סרבה לחיזוריו, והוא נותר עם הלשון בחוץ. - כשאני מתכוונת למשפחה לשעבר - כוונתי לגרושתו, ולאימו - בשום פנים ואופן לא לילדים - הם היו מבורכים ורצויים תמיד - ואת יכולה לראות את הכתיבה הקודמת שלי על כך. הבעיה שלו היתה שהוא לא מסוגל היה לסגור שום דבר - אפילו לא את יחסיו עם גרושתו (שנשואה עוד פעם ויש לה שני ילדים חדשים, מעבר ל4 שלהם ביחד). ובנוסף לכך - הוא גם לא היה מסוגל לוותר על הצייד - עשרות נשים הזדנבו מאחוריו עם כל מיני פאזות של יחסים לא פתורים ברמות שונות - ובראשן - האקסית והאימא. ומכיוון שהוא גבר מאד נחשק - הסדרה הזו לא נגמרה, והמניפולציות נמשכו. - לגבי המסיבה - אני שיחקתי אותה זרה כלפיו מכיוון שהוא עמד על זכותו לצוד. הוא בשום פנים ואופן לא רצה שידעו שהוא בא איתי כדי שזה לא יפריע לו לפלרטט. זה היה כל העניין מבחינתו, בשביל זה הלכנו למסיבה! העובדה שבסיכומו של דבר אני זכיתי בתשומת הלב של חברו, היתה רק סייד-אפקט, כמו שאומרים כאן - אבל אני זו שהירוויחה מן הסיטואציה - למרות שהוא היה זה שעמד על זכותו להמשיך לחזר ולשחק אותה גבר נחשק למרות שהוא היה איתי כבר כמעט שנה! - ניזכרתי: בערך חודשיים אחרי שהכרנו הוא נסע לטיול סינגל'ס - סקי באלפים. משהו שהוא קבע לפני שהכיר אותי, והוא אפילו לא חשב לבטל (אני לא ביקשתי, אבל חיכיתי לראות אם יעשה זאת, והוא לא!) אני זוכרת שכשהוא סיפר לי על כך הוא בדק בזווית העין כיצד אגיב. לא הנדתי עפעף ואמרתי לו - סע לשלום. מבפנים נקרעתי וזה היה נראה לי הכי לא פר שבעולם שהוא לוקח לעצמו זכות כזו. בפועל - לא קרה כלום - הוא חזר והכל נמשך על מי מנוחות אחרי כן. אבל לי זה עשה כוויה קשה בלב, וגרם להמון חוסר אמון, ולחוויה הבלתי פתורה הזו הכרוכה בחוסר היכולת שלו להפסיק לרצות להתרגש מנשים חדשות - למרות שהיה לו ה כ ל - איתי: רגשות, גרוי אינטלקטואלי, ומין מצויין. זה ממש לא עזר לכלום, להרגיע את הרעש הפנימי שלו - זה בכלל לא היה קשור אלי בשום אופן, וגם לא הצלחתי למצוא דרך שבה הוא ירגע. וזה מה שהוליד את חוסר הביטחון, הקנאה, הרגשת הערעור והפרידה לבסוף. -

רות 2

New member
שמחה שזה מאחוריך..אפילו שזה

עדין כואב........ מההתנסות הזו את יודעת מה את לא רוצה ועל מה לא תתפשרי בעתיד.. חתולה.........אין לי מושג אם בלונדון מרגישים ת'חגים.... אבל את סופי השבוע בטח שכן.... אז שיהיה לך סוף שבוע ניפלא

nekochan88

New member
זה ד י מאחורי, עדיין לא לגמרי

כבר שלושה+ חודשים מאז טרקתי את הטלפון, סגרתי את הדלת, יצאתי לחופש מן הסיוט הזה, והתחלתי בסיוט הבדידות. להיות לבד בלונדון עם ילד, בלי משפחה, עם קומץ חברים לא ממש קרובים, לא הופך את העניין לקל יותר. בחודשיים הראשונים פשוט בכיתי כל לילה, לא ישנתי,ולא הצלחתי לכתוב מילה (בתיזה שלי). יותר מדי לילות חבוקים היו ביננו כדי שהמעבר אל הלבד יעבור בקלות. אח"כ התחלנו עוד פעם לתקשר באופן קלוש, וזה קצת עזר לי להוציא את השדים הפרטיים שלי מן הארון, ולהרגיע את ההשתוללות הרגשית-דכאונית שעברתי. עכשיו, כבר 3 וחצי חודשים, ואני מתחילה להרגיש רגוע יותר. בשבוע האחרון חזרתי לכתוב, הפצע מתחיל להתאחות. ועשיתי עוד דבר - אבל אני מבקשת שלא תגלי לאף אחד: יצרתי דמות וירטואלית באינטרנט, והתחלתי לדבר איתו בשם בדוי. זה המקום שבו אני מדסקסת איתו את פרטי הפרטים של היחסים שלנו, ודשה עד דק את כל התסכולים שהוא יצר בי. כל מה שלא יכולתי להגיד לו בפנים, אני אומרת לו דרך הוירטואלית בלי שום כחל וסרק. גדול! ותודה על הפרח!...............
אגב - בענייני דיאטה - זה סופר מקביל בעיני - אחרי שבמשך שנים נאבקתי עם המשקל שלי מעלה/מטה - קראתי את סוזי אורבך ("לא עוד דיאטה"), הפסקתי לריב עם עצמי, התחלתי לאכול כמו בנאדם, וזה הפעם הראשונה בחיים שלי שהמשקל לי יציב כבר 3 שנים.............

ophra

New member
קנאה ל.../ קנאה ב....

אלו שני רגשות שונים זה מזה לקנא באדם אחר (לאו דווקא בן זוג) משמעו לרצות לעצמינו את מה ששלו (כסף, מראה, מעמד, אפילו תכונות אופי) קורה לי שאני מקנאה באנשים קרובים אלי אני מקנאה בחברה על שהיא כל כך בקלות מחייכת לזרים ומתיידדת איתם אני מקנאה בחברה אחרת שיש לה עבודה שהיא אוהבת ונהנית ממנה ויש כמובן עוד דוגמאות כל עוד קנאה כזו "ב" מישהו על משהו לא באה לידי ביטוי בחוסר פירגון ושמחה על הצלחות על האחר אין בה כל רע להפך היא עשויה לעודד לעשיה ולשינויים מבורכים כך לפחות זה קורה אצלי. לפעמים.
קנאה לבן/בת זוג היא בעייתית יותר בעיני
קנאה כזו היא למעשה חוסר יכולת שלנו "לחלוק" בבני זוגנו עם אנשים אחרים יותר משהיא חוסר אמון בבן הזוג היא חוסר אמון בעצמינו ובנוכחות ובחשיבות שלנו בתוך מערכת היחסים בזה - קשה לי למצוא צד חיובי..... מצטערת....
עפ

קנאה ..רגש ירוק...

הקנאה כלשעצמה רגש חזק..לפעמים אין עליו שליטה..ולא משנה בקשר למה הקנאה מתבאטת. זה הרגש הכי בזוי שקיים. אין בו שום דבר טוב.. פעם היו אומרים שאם גבר מקנא לך סימן שהוא אוהב אותך. הגבר הקנאי היה פשוט רכושתן ושטלטן. זהו רגש שמעביר אדם על דעתו. סדין אדום. מרוב קינאה יש מלא אלימות בתוך הבית מרוב קינאה יש אנשים שדופקים אחרים ותוקעים להם סכין בגב במקומות עבודה ודורכים על גופות של אחרים. אין שום דבר חיובי בקנאה. להיפך, צריך להלחם ברגש הזה ולדכא אותו כמה שניתן.

Thethe1

New member
אף פעם לא הבנתי...

... למה הקנאה קיבלה שם נוראי כל כך. אני מבינה שלפעמים הקנאה יכולה להיות הרסנית לאדם ולאדם שמקנאים בו או לו. לפעמים קנאה במישהו יכולה להרוס את האדם שמקנא, לגרום לו להמעיט בערך עצמו במידה איומה, וכמו כן לגרום לו להסתכל באיבה על האדם שמקנאים בו. האדם ה"מקונא" יכול לסבול מכך גם, לא להבין מדוע רעים אליו כל כך. קנאה למישהו (במערכות יחסים למשל) יכולה להתפתח עד קשר הרסני ורכושני. אך אני לא הכרתי יותר מידי אנשים שהקנאה הרסה אותם, זה בדרך כלל קורה לאנשים חלשים, או שלא מסוגלים להבין בערך עצמם. עכשיו אדבר על הדברים הפחות הרסניים שיש בקנאה, דבר שיש לרוב האנשים למען האמת, כולנו מקנאים, אם פחות או אם יותר. קנאה במישהו בעיני היא נורא עצובה, האדם המקנא הוא בעצם מאוד אומלל, הוא גם רוצה את הדבר המסויים שיש לאחר.. זה תהליך שכל אחד עובר, אם ילד קטן רוצה את הצעצוע שיש למישהו אחר, או אם נערה צעירה רוצה את החזה הגדול שיש לחברה אחרת שלה, זה כמעט נורמלי בימינו. קנאה למישהו בעיני היא דבר נוגע ללב, בחור כל כך אוהב מסויימת, מפחד לוותר עליה, מקנא שמישהו יחטוף לו אותה, מקנא לה, עד שזה לא מגיע למימדים חולניים של אלימות פיזית או הגבלה של הבחורה, אני לא חושבת שזה כל כך מזיק, זה אפילו מחמיא לבחורה, שכל כך אוהבים אותה ומפחדים עליה. לפעמים הייתי רוצה שהחבר שלי אפילו יקנא לי קצת, קצת (לא שאני מנסה לשנותו חס וחלילה, זה רק רעיון שאני אוהבת להשתעשע בו) שיעשה פרצוף כשאני מדברת על ההוא, לחבק אותו ולצחקק על כמה שהוא אוהב, כי החבר שלי הוא מברי המזל האלה, שלא מקנאים באף אחד ולאף אחד :) אז התגובה הכללית שלי היא שקנאה היא באמת דבר הרבה פחות גרוע ממה שאומרים, אני יכולה למצוא הרבה מגרעות אחרות, הרבה יותר גרועות מקנאה.

קנאה !!!

הקנאה - רגש כרגש אין כל כך יכולת להגביל את הופעתה,,,ואולם,,את הביטויים ההתנהגותיים המופיעים בעקבותיה,,ניתן גם ניתן לשמר בגבולות נכונים,,, גבולות שלא יגבילו את המרחב האישי והפרטי של בני אדם,,,ככלות הכל,,,אין זכות לאף אדם להגביל אדם אחר, או לפגוע בצעדים >אפילו אם מוצאם מהרגש> כאלה ואחרים במרחב התפתחותו, או מחיתו, או קשריו עם הזולת,,,ועוד,,, תחשבו על זה:))))

לא יודעת מה זה

הרגש הזה נראה כי מעולם לא הכרתי ויותר מכך מעולם לא הבנתי אותו ואולי בגלל שהמושג תחרות אינו מוכר לי

למעלה