על הפנים

Cobi Hay Yacobi

New member
על הפנים

המסכה, הפריט הבסיסי ביותר בציוד הצלילה, היא הצוהר שבעזרתו אנחנו מגלים את העולם המופלא שמתחת למים. נסו לצלול בלעדיה, גם במים הכי צלולים, ומובטחת לכם חווייה נטולת פוקוס.
למה זה קורה לנו? ממש עכשיו, כשאתם קוראים שורות אלו, עושה האור דרכו מן הדף אל קרנית עיניכם שם הוא נשבר ומכוון אל הרשתית. שבירת האור נובעת מהבדלים בצפיפות בין האוויר לבין הקרנית. ההבדלים האלה לא קיימים בסביבה מימית, ולכן האור כמעט כמעט ולא נשבר, והראיה שלנו מעורפלת ואינה חדה.

מאת דני יונסקו

למאמר המלא

Dani Barchana

New member
הרוב הגיוני, חוץ מעניין העמילן....

ברוק אין עמילן, ברוק יש עמילאזות שהן אנזימים המפרקים עמילן. כך שמריחת רוק על העדשה לא רק שאינה מוסיפה עמילן אלא שאם היה עמילן, היא היתה מפרקת אותו.....
רוק מכיל פולימוקוסכרידים אשר מונעים יצירת קונדנסציה על העדשה, אבל מה חשוב ההסבר המדעי, פשוט ריקקו פנימה, שטפו בעדינות כך שתשאר שכבה דקיקה של רוק ואתם מסודרים.

ilanbt

New member
זה במקרה שאתה שוכח את הספריי

באוטו הלא נכון

חתיכת פולימוקוסכריד שכמותך

עדיף למרוח סבון כלים
עושה עבודה טובה יותר
במיוחד למי שלועס גת

צריך למצוא פתרון יותר אפקטיבי מרוק

אני מוצאת את עצמי כבר שנתיים נלחמת עם המסכה שלי. רוק לא ממש מרתיע אותה מלהעניק לי אדים על בסיס קבוע בצלילות

מה שעשיתי ולא עשיתי כלום לא מזיז לה, שרפתי אותה, התזתי ספריי, שטפתי אותה אין ספור פעמים אחרי טיפול הוגן של סבון. היא בשלה...

אוליי אני אפתח יכולת לצלול נטולת מסכה בסופו של דבר :)

הפתרון לאדים במסכה:

פרפרית יקרה,

רבות סבלתי מן הצרה הזו וכל מה שלא עשיתי - מריחת משחת שיניים, שפשוף בתפוח אדמה, קמעות ולחשים - עזר כמו כוסות רוח למת.
יום אחד יעצו לי בדוגית לקנות חומר מיוחד אותו מורחים בבפנים של המסכה שוטפים וזהו, אין יותר אדים. שילמתי 40 ש"ח עבור המוצר והשאר היסטוריה - לפני כל צלילה אני מורח מן החומר, שוטף במים ובמהלך כל הצלילה אין ולו טיפה אחת של אדים. מומלץ ביותר, ה"קמעות והלחשים" ? סתאאאם.

זה מעניין...

זה חומר שניתן לקנות ולעשות את הפעולה באופן עצמאי? או שצריך להביא את המסכה עצמה לטיפול חד פעמי שם?

לגמרי עצמאי:

מורחים סמ"ק על כל עדשה, משפשפים ושוטפים. אפשר לשטוף במים מתוקים, במי הים התיכון ובמי מפרץ אילת. אני קניתי אותו בדוגית תמורת 40 שקלים, הספיק לי לכמה עשרות צלילות ושנירקולים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני משתמש בפתרון דומה מאד

רק במקום חומר פלא בעשרות שקלים יש בבקבוקון שלי סבון כלים מדולל.

zulufox

New member
גם אני סבלתי שנים מאדים

והפתרון היחידי שמצאתי זה להשאיר קצת מים במסכה ולנער...
עד שהדס הציעה לי להשתמש בספריי שלה לנסיון.. ומאז אני מכור.. עובד יופי ויש לי מלאי של כמה בקבוקונים כאלה אחרי שחויתי מחסור..
הספריי של SEAC

Yoavl123

New member
אדים

שמפו לתינוקות מדולל, אותו רעיון כמו סבון כלים רק פחות שורף בעניים אם נשאר יותר מדי במסכה.

revavonet

New member
משחת אסטוניש

מורחים ולא שוטפים, רק מנגבים. זה משאיר שכבה שומנית על המסיכה ולעולם לא יצטברו שם אדים.
למדתי את זה ממוסכניק שמרח לי את זה על החלון של האוטו מבפנים, ואמר שככה לא צריך להתחיל אף פעם נסיעה על עיוור.

yud4dive

New member
בטוח שאתה רוצה את זה ליד העיניים שלך?

שמפו לתינוקות נשמע לי קצת פחות הרפתקני

למעלה