על העיוורון

snoway

New member
על העיוורון

שאלה לי למי שקרא את הספר ומעוניין לחוות דעתו - 1. מה לדעתכם היה הטריגר להשבת הראייה לכולם, והאם לסדר הייתה משמעות מיוחדת? 2. ולמה דווקא אשת הרופא היא זו שלא אבדה את ראייה לכל אורך הדרך? אשמח לדעות שונות ומשונות...

Ayelet S

New member
טוב, אז ככה:

לשאלה הראשונה, אין לי ממש תשובה. לגבי השאלה השניה: אם זכרוני אינו מטעה אותי, קראתי באיזה מקום שהבחירה באשת הרופא כדמות היחידה שאיננה מאבדת את חוש הראייה לאורך כל העלילה, אלא היא מופקדת על הנהגתם הכוונתם של כל האחרים, באה לסמל את אמונתו של סראמאגו (ואולי לא רק שלו) שהמין הנשי ניחון ביכולת הבחנה חדה ביותר, בסגולות של ראייה מחודדת של הדברים, קריאתם כפי שהם. יש פה מתן ביטוי לתחושה שאולי - אולי-אם הנשים היו ממלאות עמדות של הנהגה, היו מובילות אומות, אולי העולם שלנו היה נראה קצת אחרת. ייתכן שזאת פרשנות פשטנית למדי, אך זה מה שהצלחתי לעלות בזכרון ממה שקראתי.

זה עומד להיות מעט רדיקלי

(בשאיפה שבפעם הזאת אדון "תפוז" יואיל בטובו לאפשר להודעה להגיע ליעדה. אלו לא אמורות להיות שעות העומס שלו) 1. ההרגשה שלי שהטריגר היתה העובדה שגם לסראמגו הספר התחיל להיות קצת מייגע. את יודעת .. כמו אלוהים - נמאס לו מהחושך, אמר "ויהי אור" כמובן שבהתאם לזאת אני גם חושב שלסדר לא היתה משמעות מבחינתו. אם לאלוהים מותר לשחק בקוביה (אליבא דקוונטים), אז למה שלסראמאגו לא יותר לעשות כן? באמת.... הבנאדם מסרב בכל תוקף לסדר את הכתיבה שלו, אז את סדר השבת הראיה הוא סידר? 2. לאור הקו המנחה את תשובתי, יש עדיין צורך שאשיב על סעיף זה? "אל תחפשי משמעויות בשמיים ..." אל תחשבו שסופרים תמיד חושבים על הכל. לפעמים הם פשוט זורמים עם הסרט שבראשם ללא כל משמעויות עמוקות. בעיני לפחות, זה לא גורע מכתיבתם. רצית דיעות שונות ומשונות ? אני חושב שסיפקתי את הסחורה. אני מוכרח גם להודות, שלא חיבבתי במיוחד את הספר (הפתיע אותי כיוון שרוב האנשים שאני מעריך את הטעם שלהם, אהבו)

Rivendell

New member
לגבי "אדון תפוז" ../images/Emo6.gif

בשעה שלוש יש אתחול של המערכת, ולכן במשך עשר דקות בערך אי אפשר לשלוח הודעות. אני ממליצה בשעות כאלה תמיד לשמור את הטקסט לפני שלוחצים על "שלח". זה מונע המון עוגמת נפש.

תאמיני לי

שאני שומר כל הודעה בכל שעה. ומה זה פה בשלוש ? שיתאמו הוא והוידאומטים שעות אתחול.

למעלה