על העיוורון

scarlet moon

New member
על העיוורון

שלום....
סיימתי עכשיו לקרוא את הספר "על העיוורון" של ז´וז´ה סארמאגו (ספר מצוין אך מזעזע מאד, דרך אגב...
). ויש לי שאלה- על הספר יש ציור של ברויגל, שקוראים לו "משל העיוורים" (רואים שלושה עיוורים הולכים אחד אחרי השני ונתמכים בזה שמולם...)... כתוב שזה פרט מתוך הציור... עכשיו- הייתי שמחה אם מישהו יודע איך אני יכולה למצוא את הציור המלא, ומה זה בדיוק "משל העיוורים" שהציור נקרא על שמו..? אם מישהו יודע, זה מאד יעזור לי...
תודה מראש,

FicusTree

New member
גם אני קראתי את הספר הזה..

אבל זה לא אומר שסיימתי אותו :) עצרתי בחלק שהעיוורים נמצאים בעיר.. והוא בהחלא ספר מזוויע....

friend9

New member
עיוורים מוליכים עיוורום

זה משל ידוע מן הברית החדשה (מתי טו 14). ישו אומר על הפרושים הטועים בהבנת התורה (לדעתו) ומטעים את האחרים: הניחו אותם! מדריכים עיוורים המה לעיוורים! וכי ידריך עיוור את העיוור? -ונפלו שניהם אל השחת.

איכסה

New member
פעם הצגנו מחזה על עוורים שהולכים

לכנסיה, זה קשור? אני לא זוכר את העלילה, לא נראה לי שאי-פעם הבנתי אותה. מתן

חץ מקשת

New member
תנסה פה

אני לא בטוח שהתמונה הספציפית שאתה מחפש נמצאית שם, אבל בתחתית העמוד יש קישורים ללא מעט תמונות של ברויגל... http://artchive.com/ftp_site.htm

pomelit

New member
ברויגל - העוורים מובילים את העוורים

משל מהברית החדשה, שמסביר שמי שלא רואה מנסה להתיימר ולהוביל את העם אחריו. מתייחס למציאות הפוליטית בימי בית שני, כשכל אחד היה בטוח שהוא יודע הכל, וצחק על האחרים שהם לא יודעים כלום. זה נשמע אחרת כשקוראים את זה במבט לאחור של 2000 שנה...

scarlet moon

New member
בררר...

הציור הזה מעביר בי צמרמורת. בכל מקרה- המון תודה!!!!!!!!

למעלה