על הסכין..........

שקדי

New member
על הסכין............/images/Emo122.gif

לפני שאני ניגש עכשיו למחשב אני עומד וחותך לי אבטיח אדום כדם וקר כקרח ואגב כך אני נזכר בסיפור ישן בשנת 1975 גרתי איזשהי תקופה בהדר יוסף ולמדתי קצת צילום באותה תקופה יום אחד שמתי לב שממש ליד ביתי נפתח מעין שוק סיטונאי לאבטיחים הפעילות הבלתי שגרתית הזאת גירתה מאד את דמיוני והחלטתי שזה שווה כמה צילומים לקחתי מצלמה והתקרבתי לאיטי לשוק והתחלתי לצלם איך שצילמתי כמה צילומים קפצו והקיפו אותי כמה בריונים ומייד אחר כך התגודדו סביבי כמה עשרות כאלה הם דרשו ממני את המצלמה פתחו והוציאו ממנה את הפילם ואמרו שבפעם הבאה שיראו אותי שם זאת תהיה הפעם האחרונה שמישהו יראה אותי בכלל מאז כל פעם שאני אוכל אבטיח אני נזכר בביטוי´´על הסכין´´

אתנה33

New member
על הסכין על הסכין

איך נשפכים פלגי שיכר כאן ונהרות משקה קולחים אבטיחים כהר ההר כאן על יד גבעות התפוחים השושנים יפות פי שבע מאחורי דוכן הפרי אבל אנחנו מול השפע כאן יחפים כסנדלרים על כן שתה ואכל ושמח ביין היום צעיר אתה מחר תזקין כן רק היום בזול ןמחרתיים על הסכין על הסכין חופש גדול, קיץ בורחים לכמה ימים מהעיר לכפר, לדודים, בסוף העולם רחוק רחוק בצפון, אזור נהדר לטיולים, ראש הנקרה במרחק יריקה, ואיך אפשר שלא לנסוע לקפוץ לים מעמוד? כן אל תנידו בראש היינו צעירים ומשוגעים, בניגוד להיום שצעירים כבר לא אבל משוגעים, טוב זה כבר סיפור אחר :). ובלילה לקראת חצות היינו מתגנבים למיקשה בוחרים אבטיח צונן מטל הלילה פולחים אותו וטורפים בעונג את הפרי האדום והמתוק. העסיס ניגר לו על הידים מהשפתיים ללחיים ולצוואר, החולה כולה מוכתמת עיקבות הפשע ניכרים עלינו ואנחנו יודעים שהם יודעים שאנחנו עכשיו מפלחים אבטיחים אבל זה ליל קיץ חם, ורק עכשיו רק עכשיו זה מותר..... ולוקחים עוד אבטיח אתנה שחוזרת לגיל הילדות

magy

New member
אויייי, הסכין שלך.......פצעה

והעסיס שניגר ....אמנם היה אדום ולא מהאבטיח. יופי של קטע הרבצת. אני בעיצומה של קריאת ספר, מי שאינו קורא אותו, מפסיד חוויה נדירה. "שלושה סיפורי אהבה" מאת יעל הדיה. הסופרת יורדת לפרטי הדברים מנקודות מבט שלא נתקלתי בהן עד היום. בעדינות, וברגישות רבה היא שוזרת סיפור, שרובו מתואר מנקודת מבטו של כלב המתגורר עם זוג, בראשית דרכו באהבה. מלאכת מחשבת כזו, מזמן לא קראתי. רגשותיו של הכלב,..מתארים את המצב ביחסי הזוג.... .. היא מעוררת בי את כל הרגשות המופנמים והמוחצנים.. הכותבת הזו. איזו חמלה ואהבת בעלי החיים והאדם, יש בתיאורים. יש צורך בשמירה הדוקה על בלוטת הדמע ועל שרירי הלב , למקרא הספר. מומלץ לאנשים, שיודעים רגש, מה הוא . לאנשים, שיודעים אהבה , מה היא. לאנשים שמרשים לעצמם, לדווח לעצמם, איך הם מרגישים מבלי להתבייש. ע - נ - ק -

למעלה