על הנדסאים

dandavid05

New member
על הנדסאים

אני קורא בפורום הזה דעות שלפיהן "לא שווה ללמוד לתואר של הנסדאי". דעתי קצת אחרת. הנסדאי תוכנה הוא באמת תואר קצת חלש. לומדים מתמטיקה קצת מעל לרמת הבגרות 5 יחידות ו...זהו. עדיף ללמוד לתואר ראשון. הנסדאי חשמל/אלקטרוניקה והנסדאי מכונות הם תארים קשים. הנדסאי טוב עושה דברים שהרבה מהנדסים לא יודעים. החברה היום (המהנדסים) רוצים רק לשבת ליד המחשב. כשאני מדבר עם מהנדסים ותיקים הם צוחקים על הצעירים ואומרים שהמהנדסים של היום "הם לא מהנדסים אלה פילוסופים". הנדסאי מקצועי עם נסיון שיודע "לעשות דברים עם הידיים" ובנוסף יודע גם לקרוא שרטוטים שווה ושווה הרבה. לסיכום, לכל המהנדסים, ובעלי תואר MSC, שיושבים במשרד ועובדים עם MATLAB או עם C++ או עם עבוד אותות ושאר ירקות.... אל תזלזלו בהנדסאים שהם אלה שבסוסו של דבר יבנו את המודל, ילחימו, יכיילו, ירכיבו, יפרקו וכו'... אתם עוד תצרכו את עזרתם ולפעמים תוכלו אפילו ללמוד מהם.

® רן

New member
יכול להיות, אבל...

אף אחד לא מתכוון לזלזל בעבודתו של ההנדסאי או הטכנאי. אבל העובדה הפשוטה שעולה כאן בפורום שוב ושוב היא שהנדסאים טריים שרק סיימו ללמוד לא מוצאים עבודה - בשום דבר! מעסיקים היום דורשים תואר מתקדם יותר. נכון שמישהו צריך לבנות, להלחים, לכייל (ומישהו צריך גם לבשל, לשטוף את הרצפות ולשמור בשער החניון) - אבל איך מכאן אתה מסיק מסקנה שהיום שווה לצעירים ללמוד לתואר הנדסאי?

אניטה007

New member
לא מזלזלים בכלל

אבל לי אישית יש 2 חברים הנדסאי אלקטרוניקה שלא הצליחו למצוא עבודה. היא הלכה לעבוד בתור מזכירה והעבודה היחידה שהוא מצא היא טכנאי ב-HOT (והוא בכלל לא מתעסק שם באלקטרוניקה אלא עובד מבית לבית ומתקין אינטרנט בכבלים). אם אתה כבר משקיע שנתיים מזמנך ולומד לתואר הנדסאי, אז תקריב עוד שנה מחייך ותוציא תואר ראשון, הוא שווה יותר בשוק העבודה בעיני רוב המעסיקים. לדעתי דיברו כאן על פרקטיקה וזה לא הכי פרקטי ללמוד הנדסאי במדינת ישראל בתקופה הנוכחית. אולי מי שיש לו/לה נסיון, הדיפלומה הזו יכולה לעזור להם, אבל אדם ללא נסיון בכלל - הסיכוי שלו למצוא עבודה בתור הנדסאי צעיר ללא נסיון הוא די נמוך.

666HellSpawn666

New member
אתה ממש לא צודק

אני הנדסאי (כרגע אני בתהליך השלמה לתואר ראשון בת"א) ואני ממש לא מסכים איתך שתואר הנדסאי חשמל/אלקטרוניקה הוא תואר קשה. ממש, אבל ממש לא השקעתי בשנתיים שלמדתי במכללה - לא למדתי לשום מבחן, צחקתי על המורים כל היום, נסעתי במקום שעורים לים... וסיימתי עם ממוצע 93, ואני ממש לא מגדיר את עצמי כבנאדם חכם. בתור הנדסאי קשה למצוא עבודה טובה, למרות שעבדתי בתור הנדסאי בתחילת הדרך בחברה ענקית בהרצליה פיתוח - אבל זה אך ורק בגלל ששרתתי ביחידה מובחרת של חיל המודיעין.... כשראיתי מה אני עושה ומה עושה מהנדסים הבנתי שפשוט אי אפשר בלי תואר.... זה נכון שמהנדסים לא אוהבים לעבוד עם ידים וכבלים - אבל מה איכפת להם, המשכורת שלהם יותר גבוה ועבודה יותר מעניינת, ובינינו - הרי גם אתה בעצמך יותר שהיום הנסאי זה לא ממש שווה.

dandavid05

New member
אדוני הנכבד,

אם זה היחס שלך ללימודי ההנסדאי, אז כמו שלא באמת היית הנדסאי, אם לא תשנה את הגישה שלך, גם מהנדס של ממש לא תהיה, אלא רק תוכי שמשנן ופולט מה שכתוב בספרים. לא חסרים אקדמאים עם ציונים מעולים שהם לא יותר מתוכים.

dandavid05

New member
עוד על הנדסאים...

הנדסאי שווה זה לא אחד שלמד בבית ספר להנדסאים רק בגלל שלא התקבל לטכניון! הנדסאי שווה זה מי שבא לתחום מתוך אהבת התחום. אלה האנשים מהדור הישן שעוד כשהיו תלמידי תיכון בנו כל מיני דברים באלקטרוניקה. אולי היום אלו תלמידי תיכון שבונים רובוטים. אלה כל מיני חובבים שבונים משדרים ומקלטים, בונים מנועים ומפרקים מנגנונים מכניים עדינים. אחר כך החברה האלה לומדים טכנאי או הנדסאי בעיקר כדי לכסות את התחת עם תעודה. רבים מהם ממשיכים תוך כדי עבודה בלימודים לתואר מהנדס ואף לתואר דוקטור. יש הבדל ענק בין המהנדסים של היום שאינם יודעים לבנות שום דבר לבין ההנדסאים האלה שיכולים לעשות משהו. רוצים דוגמה למישהו עם כשרון טכני מדהים? עידו כהן בנה כלי רכב שנקרא זיבאר. הכלי הזה הורכב ממכלולים סטנדרטיים. הרכב הזה באספקטים מסויימים לוקח בכיס את הרכב המפורסם "האמר". 4 כלי רכב כאלה משרתים כיום בצה"ל. לעומת זאת אני מכיר כמה מהנדסים בוגרי מוסדרת מכובדים שיודעים את כל החוכמות שלומדים שם (DSP, VHDL משוואות חלקיות ועוד) אבל כשדיברנו על לעשות כל מיני דברים פשוטים כמו לתכנן משהו או לבנות איזה מודל אמרו לי הנ"ל שאין להם שמץ... כשדיברתי עם הנדסאי על תכנות בקרים הוא היה שד משחת (לעומת זאת הוא כל הזמן התנצל וחש קצת חסר ערך שוק). אז יש את ההנדסאים שלמדו ויש להם נייר ויש את אלה שבונים ועושים... ולא חסרים מהנדסים שלא יודעים להחזיק מלחם ולעבוד עם סקופ.

666HellSpawn666

New member
זה יפה שאתה משכנע את עצמך...

אבל היום זה ממש לא מעניין אף אחד, במיוחד בימינו כשהדרישה לעובדים לא היסטרית, הוכחה? הפורום הזה...

® רן

New member
העולם התקדם... ואתה כנראה לא

מה לעשות, מה שלך נראה שטויות שאתה פוסל בכזה זלזול (VHDL, DSP, MATLAB) מניע היום את השבבים שנמצאים במערכות המשוכללות והמסובכות ביותר. תקשורת אופטית, טלפונים סלולריים, טלוויזיה דיגיטלית, מערכות הדמייה רפואית מתקדמות - כל אלו מפותחים ע"י המהנדסים שאת עבודתם אתה אפילו לא מבין. אז הם לא יודעים להחזיק מלחם ביד - אולי הם גם לא יודעים לתקן קצר חשמלי בבית או לפתוח סתימה בניאגרה - כי הם לא צריכים את זה. העולם התקדם, וכבר אין יותר חלבנים ומחלקי קרח שעוברים כל בוקר על הסוס והעגלה כי אין צורך בהם כמו שכמעט וכבר אין צורך באנשים שיודעים לתכנת בקרים (בכל מכונת כביסה כבר יש אינטל 80386 לפחות). אז ההנדסאים של פעם יכלו לעשות דברים שהמהנדסים של היום לא. נגיד. אז מה? הפורום הזה הוא על חיפוש עבודה בהיי-טק, לא בשביל לריב מי גיבור יותר גדול ומי נחשב יותר ממי. היום, שנת 2005, תואר ההנדסאי תורם מעט מאוד לבוגר הטרי המחפש עבודה, וזה שחברך עידו כהן בנה במו ידיו 4 רכבים שמשרתים בצה"ל לא ממש עוזר לו.

dandavid05

New member
תשובה לרן

רן, א. לא זכיתי בכבוד להכיר את מר כהן ממציא הזיבאר באופן אישי. ב. אני יודע משהו על מה שעושים המהנדסים של היום. הלך הרוח בקרב המהנדסים הצעירים כיום הוא ללמוד מה שחשוב לחברות הגדולות. יותר מכך אני רואה אצל הנ"ל נטייה לזלזל בכל דבר שלא נחשב על ידי חברות גדולות דוגמת אינטל ומוטורולה. את ההליכה הזו בתלם ואת ההתבטלות העצמית אני מזהה לצערי גם בדבריך. המהנדסים מהדור החדש מדברים על מעבדים עם יותר ויותר מעגלים ותקשורת במהירות גדולה. כל דבר אחר, כל דבר קצת "מסורתי" ישר מוצג כמיושן וכלא שווה. גם דבריך לצערי נגועים בזה. למרות שעושה רושם שאתה אדם חושב. מי שרוצה להפוך לבורג של החברות הגדולות, שיבלע את כל הסיפורים שלהם על "קידמה", על 80XXX ועל אינטרגרציה, תקשורת בקצבים גבוהים וכל קשקוש שנועד רק כדי לקדם את העסקים שלהם. מי שיש לו את הרצון להיות יצירתי, שילמד גם דברים שהחברות הגדולות לא מעריכות. שידע לעבוד עם סקופ. שיבנה רובוט. זו הדרך לעשות דברים. כך יוצא שמישהו בלי השכלה פורמלית (למיטב ידיעתי) כמו עידו כהן מחדרה בונה כלי רכב שמתחרה עם ההאמר האגדי. אני אשמח לשמוע יום אחד שמהנדס בשם רן תכנן ובנה משהו יפה. איזה מטוס קטן ללא טייס. איזה בקר חכם. אולי צעצוע אלקטרוני. משהו שהוא מעבר לישיבה במשרד של חברה גדולה ולעשות עוד בלוק במערכת גדולה שאין לך מושג בבשביל מה היא טובה.

למעלה