על היום של אתמול

על היום של אתמול

רציתי לספר לכם על היום שהיה לי אתמול.לכאורה לא יוצא דופן, עוד יום בעבודה,אבל הפעם ממש ממש רציתי לחזור הביתה.ידעתי שאמור להגיע אליי בשעות הבוקר חבילה שמאוד ציפיתי לה.את היום בעבודה העברתי בצפייה לערב ולסוף המיוחל שבו אגיע הביתה.וזה הגיע.אני נכנס פנימה,ישר מחפש את זה, מוצא את זה מחייך ומשאיר אותו בצד,הולך לעשות מקלחת מהירה, מסיים, מכין בקבוק בירה, מחשיך את החדר, שם את הטלוויזיה בפול ווליום, מכניס את הדיסק ל dvd שם פליי. השעה הבאה היתה ללא ספק המענגת ביותר שהיתה לי מול המסך הקטן/גדול. נכנסתי לתוך פומפי.. חבורה של נגנים שבאו ליצור ולהנות מתועדת כדי שהדורות הבאים יוכלו תמיד לדעת איזה מוזיקה היתה כאן פעם. יושב מול המסך מחייך נפעם מודה לאלוהים שהוא יצר מוזיקה ואת פינק פלויד, ויודע שכל החוויה הזאת נשארת אצלי בקופסא ואני יכול להנות ממנה מתי שרק ארצה. למעטים כאן שעדיין אין להם את ההופעה הזאת ממליץ בחום לרכוש אותה ומהר.זה שווה כל שקל ומעבר לכך. המשך יום טוב לכולם.

נימרודל

New member
../images/Emo13.gif חיחי

נשמעת חוויה נהדרת בהחלט. אני שמחה בשבילך
גם כתבת את זה בצורה מאד יפה.

נימרודל

New member
"כותבת ברמה שלי"?

למה אתה מתכוון? בכל מקרה תודה (אני מניחה
) ובאמת כתבת את זה יפה.

...

אני מתכוון לזה בצורה הכי פשוטה,יש לך כתיבה זורמת שכיף לקרוא אותה ומה שכתבתי זאת מחמאה נטו בלי התחכמויות

idanna

New member
כמובן ...

אני זוכר שאת פומפיי בהתחלה התחלתי לראות בשברי קטעים שהורדתי מהאינטרנט וזהו הייתה הפעם הראשונה שראיתי אותם בהופעה ועוד מתקופה כל כך נפלא ... ואז קניתי את הקלטת (שהתחלפה לדי וי די). ולדעתי פומפיי זו אחת העבודות היותר טובות אם לא הכי טובה של פוסט סיד בארט פינק פלויד ... אבל הגירסה החדשה בדי וי די בכלל לא משהו ... למזלנו יש את האופציה לראות גם את ההופעה המקורית והלא ערוכה ...

תסתכל על זה בצורה שונה

הגרסה הזאת מצויינת ואף יותר מכך ובנוסף יש לנו אופציה לראות את גרסת הבמאי עם כל הראיונות ברור שאסור להתחיל ממנה.

אתה ממליץ להתחיל עם גרסת הוידאו?

ואם כן, מדוע? מה ההבדלים העקרוניים (מלבד תוספות בעריכה ועניינים טכניים)?

תשובה

אני מניח שגרסת הוידאו שאת מדברת עליה היא הרצופה, עם כך אז בהחלט כן,מהסיבה הפשוטה שאתה בא לראות פינק פלויד אתה רוצה לחוות את המוזיקה שלהם להכנס לתוך האווירה המדהימה של ההופעה.כשהרצף נקטע כל פעם ע"י ראיונות מעניינים יותר/פחות זה מוריד את חווית הצפייה ומנתק אותך מהאומנות עצמה.החלק הלא ערוך גם הוא מעניין מאוד אבל צריך לבוא כתוספת ולא בתור המנה העיקרית.

בינג

New member
רגע

גרסאת הוידאו והגרסא הלא ערוכה בDVD זאת -אומרת, לא גרסאת הבמאי, זה לא אותו הדבר?

One Echoe

New member
לא מסכים איתך...

יש לי את הגרסא עם הראיונות\עשייה של דארק סיד, ולדעתי כדאי לראות\להתחיל איתה... זה מוסיף עוד מימד להופעה, זה משהו אחר לגמרי, חוויה לא מהעולם הזה... אני ממליץ לקנות את גרסת הבמאי.

One Echoe

New member
כ"כ מזדהה איתך,

בפעם הראשונה שראיתי את פומפיי, לפני שהכרתי את פינק פלויד כ"כ אפילו, בכיתי, אין לי מושג למה... אבל לראות את דיוויד גילמור מנגן על הגיטרה שם...זה פשוט דבר שלא ייאומן. ואת כל הפינק פלויד שם, זו יצירה שאיאפשר לתאר במילים, מי שלא ראה אתזה לא יודע מה הוא מפסיד. עד היום זה הסרט שאיתו אני נרדם לפעמים... וכמה שאני אראה את זה זה בחיים לא יימאס לי... זה כאילו אני נכנס לעולם אחר, לעולם מתוק ואחר, של הפינק פלויד, מהחיוך הכובש הראשון של דיוויד גילמור בהתחלה...עד החלק השני של אקוס בסוף. שום מוזיקה לא יכולה לעשות את זה כמו פינק פלויד, בפומפיי.

למעלה