"על הידיים"
שלום לחברי וחברות הפורום
נעמה שלי, בת שנה וחמישה חודשים, הפכה בשבועות האחרונים לילדת ידיים: היא רוצה שניקח אותה על הידיים, כל הזמן. זה מוצא את ביטויו גם בבית, אבל בעיקר כשיוצאים החוצה. היא ילדה שמאד אוהבת להיות מחוץ לבית (לא משנה איפה), כששואלים אותה אם היא רוצה לצאת היא משיבה בחיוב ורצה להביא את הסנדלים שלה, אבל איך שיוצאים מהבית (או מהאוטו) - היא נעמדת דום ומושיטה ידיים, שניקח אותה. היא מסרבת לשבת בעגלה ומסרבת לעשות ולו צעד אחד בעצמה. רק על הידיים. והיא היתה עד לא מזמן ילדה שמאד אהבה טיולים בעגלה, ועוד יותר מזה אהבה לצעוד בעצמה. עכשיו, כל יציאה מהבית (אפילו לרדת לכמה דקות לסופר) הפכה לסיוט. אם לא לוקחים אותה על הידיים, היא נעמדת, צורחת, מסרבת לזוז מהמקום, לפעמים משתטחת על המדרכה. לפעמים (כאשר לטעמי "חייבים") אני מתעקשת וקושרת אותה בעגלה (תוך הפעלה כוח
) והולכת איתה כשהיא צורחת בעגלה. לפעמים אני נשברת, ולוקחת על הידיים. דרך אגב, אם יש בסביבה אטרקציות שמעניינות אותה (למשל, בגן השעשועים), היא רצה חופשי, כך שלא נראה שיש בעיה פיסית כלשהי של כאב ברגליים, העדר שיווי משקל, סנדלים לא נוחים וכו'. אבל להליכה "רגילה" (אפילו מהבית לאוטו, מהאוטו לגן, טיול בסופר, או סתם סיבוב ברחוב) - היא מסרבת. ועוד דרך אגב: היא התחילה ללכת לגן בתחילת ספטמבר (אחרי שנה בבית עם מטפלת), והסתגלותה לגן טרם הושלמה, אם כי נראה שהיא על דרך המלך. רעיונות
שלום לחברי וחברות הפורום