על הטיריון...

ellendili

New member
אפשר גם?

אני דווקא כן הזדהתי עם נד, אמנם הוא באמת לא דמות הכי ריאלית ודי חד צדדית אבל, לדעתי הוא האצילות בהתגלמותה. הוא מסמל בשבילי את האביר המושלם, זה שלעולם לא יבגוד, לא ישקר,זה שלא יהסס להקריב את חייו למען היקרים לו ויתכופף רק כשחייהם של אותם יקרים נמצאים על הפרק. (כמו הוידוי על הגרדום שנאמר כדי להגן על ילדותיו). אני מודה שהוא לא דמות מאוד מציאותית, וסביר להניח שאין כבר אנשים כמוהו בעולם. אבל הלוואי והיו.
וכמו שאני אוהבת את טיריון על זה שהוא הכי אנושי ופגום כמו כולנו, אני אוהבת את נד על זה שהוא סמל של אופי שכבר פס מן העולם. (או שלא?
) עוד דמויות שהיה לי קל להזדהות איתן- טיריון כמו שכבר אמרתי, הרומנטיקן הציני או הציניקן הרומנטי, האהוב עלי
ג'ון הוא הדמות השנייה האהובה עלי, וד"א, הרבה בגלל שהוא דומה לנד בתכונות רבות. אריה ובראן כי הם ילדים-מבוגרים. וכי הם כתובים מגניב! ג'יימי- וא הדמות שעברה את השינוי הגדול ביותר בסדרה, לדעתי, והוא הופך מנאד נפוח, מאוהב בעצמו (ובאחותו
) לדמות מאוד מאוד מעניינת. אני חושבת שברגע שהתחלתי לרחם עליו, התחלתי גם לאהוב אותו. סם- סנצ'ו פנסה אמיתי
רוב ודני הם במקום האחרון ברשימת הדמויות האהובות כי יש בהם משהו קצת מעצבן... לא יודעת להצביע על זה במדוייק אבל היו מקרים שבהם התחשק לי לנער אותם ולצעוק: "מה את/ה עושה??? את/ה הורס/ת הכל!!" (למשל: כשרוב נפל בפח של הווסטרלינגים עם הילדה הלא קשורה לכלום הזאת שהוא התחתן איתה. וכשדני גירשה את מורמונט. והיו עוד מקרים שאני כבר לא ממש זוכרת
) דמויות שאני לא מזדהה איתן בכלל למרות שהן מאוד מעניינות: פטיר בייליש- נוכל, ציניקן במובן הרע של המילה, בוגדני ותחמן. גאון, אבל תחמן
ואריס- כנ"ל
כל הדמויות לבית דורן (חוץ מאוברין שהיה ממש מגניב!) כל הגרייג'ואים-
. אשה עוד נסבלת איכשהו, אבל כל השאר פשוט נוראיים. במיוחד ת'און! אני מקווה שצפוי לו מוות איטי ואכזר. סטניס- פנאט דתי. יש בו משהו קריפי... למרות ש..הוא באמת המלך החוקי, אז לפחות הדם שהוא שופך מוצדק איכשהו... דמויות מיותרות: אין
כבר למדתי שאצל מרטין אין דבר כזה שמשהו קורה סתם, במקרה, אם יש דמות, כנראה שיהיה לה תפקיד כלשהו בעלילה
אה, לא, רגע! יש אחת!- קייטלין-זומבי!
ממש מיותר לדעתי. היה אפשר למצוא דרך אחרת לנקום בבית פריי לדורותיו. אבל, שוב...אי אפשר לדת מה התפקיד שפוי לה עד שהסדרה לא תגמר (עוד 30 שנה בערך..?
) זהו, סליחה שנדחפתי

ellendili

New member
../images/Emo58.gifמעלי!

ושכחתי לציין את דאבוס. למרות שהפרקים שלו לא ממש מעניינים בכתיבה שלהם, הוא עדיין דמות שאני מאוד אוהבת.

את מאוד מוזמנת :) (ספויילרים)

כמות הפעמים שכקורא תפסתי את הראש ואמרתי לעצמי "יא אללה! מה אתה עושה?! אתה הורס הכל!!", היא באמת עצומה בסדרה הזאת. אני מסכים אתך לגבי תיאון גרייג'וי. כשפשטו על וינטרפל כבר שמחתי שלפחות הדמות שלו תמות ואני לא אצטרך לקרוא עליו עוד, אבל מאוד יכול להיות שזה לא נגמר... אני גם מסכים לגבי קייטלין-זומבי - זה היה סיום די מאכזב. כמובן, יכול להיות שעוד 30 שנה כשהסדרה תסתיים עוד נדבר אחרת :) אגב נד - כנראה שזה מאוד סובייקטיבי. כשאני מסתכל על האנשים מסביבי בעולם האמיתי, אני רואה יותר אנשים שמזכירים לי את נד מאשר את סרסיי.

is00

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo58.gifתיאון.../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

ממה שהבנתי בספר הבא - "A Dance with Dragons", תיאון חוזר לתמונה עם פרקי POV, ככה ש... לצערי הרב הוא לא מת, למרות שהייתי אחד מאלה שקיוו שהוא כן מת בסוף "עימות המלכים". אחת הדמויות הכי דוחות בסדרה, לטעמי, ורק אלוהים יודע למה מרטין החזיר אותו.

ellendili

New member
ספויילר

אני מתנחמת בעובדה, שגם אם הוא חי, הוא כלוא במרתף העינויים של רמזי. אולי ישתמשו בו כדי לנסות לתמרן את אשה שאמורה להיות איפשהו בצפון...למרות שלא נראה לי שמספיק אכפת לה ממנו... אני מקווה שהוא ייפול לידיים של ג'ון.. מגיע לסנואו קצת נקמה אחרי כל מה שהמשפחה שלו עברה.

מעולם המשפט

כל כלב ביג'י יומו - לא היה רלוונטי יותר :) באמת שזה חבל לי שהוא יחזור, ועוד בתור POV.... האמת שבהתחלה, לפני שהוא הגיע לאיי הברזל ונהייה אדיוט, די חיבבתי אותו. יש בי תקווה שמרטין יעביר אותו איזה תהליך שיגרום לי לשוב ולחבב אותו, אבל איכשהו לא נראה לי שזה יקרה...

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif

אוי לא, ברצינות?? מה יהיה, POV של תיאון, POV של בריאן. הצילו, מרטין השתגע!

is00

New member
הודעת הרגעה...../images/Emo58.gif

לא יהיה POV של בריאן. אולי בספר השישי, אם היא שרדה... ממה שהבנתי ה- POV שבטוח יהיו הם... טיריון, דאני, ג'ון, דאבוס, אריה ותיאון. אולי אפילו סם. נראה לי שהולכים להיות עוד שניים, אבל אני לא זוכר של מי. מה שבטוח זה שבריאן וסאנסה לא יהיו שם.

nathaliesh

New member
תודה לאל

כך או כך כבר הזמנתי את הספר בהזמנה מוקדמת, יאללה שיגיע כבר!

ellendili

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif

גם אני הזמנתי! אין לי סבלנות כבר! ולגבי תאון- יש תקציר של הפרק הראשון שלו שמסתובב ברשת- הוא אכן מעונה וסובל. טוב מאוד.

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif

אני ממש לא מכירה אנשים ברמת האצילות של נד בעולם האמיתי ולכן כתבתי שהוא לא דמות "אמינה", לא בגלל שאני לא אוהבת אותו. להפך. לגבי רוב - אני מבינה למה את מכתוונת. זה מאוד מתסכל שהוא משליך את כל ההשגים שלו עבור בחורה.. אבל בעיני זה לא הפך את הדמות שלו למאוסה, להפך. זה הפך אותה לאמיתית. הוא בסה"כ נער בן 17 מצד אחד עם הרבה חינוך לכבוד ואצילות מהבית מצד שני. תחשבי על מי אביו... ברור שהוא חייב "לשאת" אותה. ברגע שמרטין מספר לנו על ג'יין התמלאתי עצב, היה ברור לי שהולכים לקרות דברים מאוד רעים. אגב, הדמויות השנואות עליי בספרים הם בני פריי. נחשי למה
לגבי דאני - לא הרגשתי ככה. פטיר - ברור שאני לא מזדהה איתו ומסכימה עם כל מילה שכתבת לגביו - אבל הוא עדיין דמות ממש מעניינת שכיף לקרוא. אז הוא לא דמות שאני מזדהה איתה אבל הוא דמות שאני אוהבת. הדמויות לבין דורן דווקא ממש מעניינות בעיני- הנסיך דוראן מתגלה בספר האחרון כמלך אמיתי... הבת שלו גם מעניינת (שכחתי את שמה) ואוברין אכן היה מגניב ביותר
נראה לי שעוד נשמע הרבה מהם. שונאת את הגרייג'ויים! אולי חוץ מאשה... אבל גם היא די מעצבנת. מסכימה עם כל מילה על קייטלין זומבי.

ההזדהות עם המאבק.

המאבק כדי לשרוד בעולם של כרישים. המאבק לזכות בהכרה. המאבק לזכות למבט במה שיש בקנקן ולא בקנקן עצמו.

למעלה