על הטיריון...

ניר4819

New member
על הטיריון...

אני חושב שקיים קונצנזוס די גדול בין מעריצי הספרים, שטיריון הוא אחת מהדמויות האהובות על הקוראים. קודם כל, אתם מכירים במקרה מישהו שלא התחבר אליו ולא מחבב אותו? אולי אתם עצמכם לא ממש נדלקתם על הדמות? השאלה שלי, היא למה? מה אתם חושבים הסיבות שהופכות את טיריון לדמות כל כך אהובה (טוב, אני אודה באמת, עלי היא הדמות האהובה בספרים, יותר מכל האחרות)? אגב, גם בסדרה, ובמיוחד אחרי הפרק השני, הדמות של טיריון הופכת מבחינתי גם לדמות והחביבה וגם לליהוק המוצלח בסדרה - השחקן שמגלם אותו פשוט נהדר, למרות שהייתי מקצין עוד יותר את הכיעור והעיוותים שלו. ואם אתם מאלו שמכירים את טיריון רק דרך סדרת הטלביזיה, מה אתם חושבים עליו עד כה? התחברתם אליו?

nathaliesh

New member
למה אני אוהבת את טיריון

מתה עליו, חולה עליו, שותה בצמא כל מילה שמרטין הכניס לו לפה
; השנינות - אוי, השנינות. יש למרטין דמויות חריפות, דמויות חכמות, דמויות שחושבות שהן חריפות וחכמות, אבל אין לו אף דמות שנונה ברמות של טיריון. כל משפט שני שלו קורע אותי מצחוק וברצינות אני לא מבינה למה הוא לא ידוע בווסטרוז כסטאריקאן בחסד עליון. גובה העיניים - וכשאני כותבת גובה העיניים אני לא מתכוונת לגובה הפיזי של טיריון אלא לעובדה שהוא בין הדמויות שהכי קל לי, כקוראת מהמאה ה-21 להתחבר אליהן. הוא מדבר בגובה העיניים עם כולם, הוא לא נפוח, לא מתנשא, לא צדקן (כמו יותר מדי דמויות בספר) והעובדה שהוא פגום בצורה כ"כ ברורה הופכת אותו לנגיש יותר מדמות כמו הדמות של נד סטארק למשל. היא גם הופכת אותו לדמות הרבה יותר אמינה. חוש הומור ומודעות עצמית - טיריון יודע לצחוק על עצמו. התכונה המושכת ביותר שיש בגבר או בדמות, והמודעות העצמית שלו הופכת אותו בעיני לגבר הרבה יותר שלם, חזק ומעניין מרוברט, ג'יימי, רוב או טיווין. ולא רק שהוא מודע לעצמו, מכיר את המגבלות שלו, את החולשות והעוצמות שלו, הוא יודע לצחוק עליהן, תכונה נדירה. באמת. איזו עוד דמות בווסטרוז של מרטין יודעת לצחוק על עצמה? אם ג'ון היה יודע לצחוק על עצמו יותר הוא כנראה היה הופך לדמות האהובה עלי
מגניב - כן. טיריון הוא דמות מגניבה בגלל כל הנכתב לעיל. איך אפשר לא לאהוב דמות מגניבה שכזאת? I dare you! אין ספק בכלל שהוא הדמות מספר אחת בשבילי וכל הספרים היו נראים אחרת בעיני אם לא היה שם. מבחן כוס הקפה
(או מבחן הטקילה אם תעדיפו
) - כדי שדמות תתפוס את מקומה כדמות האהובה עלי ביותר (הכרזה רשמית כבדת משקל
) אני צריכה לרצות להוריד איתה איזה שוט של טקילה, פיינט של בירה או לפחות לרצות לשבת איתה שעה על כוס קפה. יש הרבה דמויות בווסטרוז שהיה יכול להיות מעניין לגלגל איתן שיחה, אבל יד על הלב יש מישהו שהיה יכול להיות כיף יותר לשבת איתו מטיריון?

ניר4819

New member
אהבתי, במיוחד את מבחן כוס הקפה...

מכיוון שאני לא שותה משקאות אלכוהוליים, בכלל, כנראה שלא הייתי יכול לשבת עם טיריון על בירה או משהו בסגנון, אבל קפה בהחלט. אין מישהו מכל האנשים שמאכלסים את ווסטרוז שהיה כיף יותר לשבת איתו על כוס קפה. השנינות, היכולת לצחוק על עצמו, המגניבות. והייתי מוסיף עוד משהו: למרות שהוא מתחיל מנקודת נחיתות קשה, הוא לא נותן לזה לשבור אותו. לא מתייאש, לא נכנס לרחמים עצמאיים או דכאונות, אלא באמת יודע לקדם את עצמו. התנהגות כזו מרשימה בעיני.

ellendili

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה לגמרי. טיריון הוא מישהו שהייתי רוצה לראות בין החברים שלי וחוששת אם הוא היה אויב שלי. הוא שובה לב באנושיות שלו. יש הרבה גיבורים אולטימטיבים בסדרה אבל אף אחד לא מורכב וכן, מגניב! כמו טיריון. הדמות שלו כ"כ מעוררת הזדהות וכתובה בצורה כזו אמינה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

מה אני אוהב בטיריון...

טיריון הוא הדמות היחידה בספר שגם יודע לשחק את המשחקים המלוכלכים שחייבים לשחק כדי להסתדר, וגם שואף שבאמת יהיה טוב. הוא יוצא מגדרו כדי לעזור לתושבים כשהוא ימין המלך ; למרות קיטונות השנאה ששופכות עליו כל-כך הרבה דמויות, הוא עדיין יעצור וייתן עצה כנה ואמיתית לאותה הדמות ; למרות היותו גמד, הוא עדיין רומנטיקן שרוצה, הו, כל-כך רוצה לבנות לעצמו חיים של זוגיות ואהבה, וזה מתפוצץ לו בפרצוף בכאב גדול כל פעם כשהוא רק מעז לנסות.

nathaliesh

New member
הוא הדמות הכי שלמה ומלאה

אפשר בהחלט להגיד שהוא "בן אדם", שיש בו את כל הצדדים שיש באנשים נורמאלים, לעומת נד סטארק למשל שהוא דמות די חד צדדית, למרות שבעולם של מרטין אין דמויות חד ממדיות באמת וגם לנד יש צדדים אפלים.

לגבי נד וצדדים אפלים (ספויילרים)

יסלח לי רגע טיריון, שאני סוטה לנושא צדדי בעץ שלו :) אני רואה בנד דמות עם הרבה רבדים ודמות מלאה. הוא נקרע בין הבית המאוחד שהוא בנה בוינטרפל לקשר החברות והכבוד שהוא רוכש לרוברט - וזו כבר דילמה בין שני צדדים של הדמות ; הוא בהדרגה מעקם את הדרך הנקיה שלו במעלה מלך, כשהוא נותן לפטיר לעשות בשבילו מהלכים מלוכלכים (מה שמביא למפלה שלו) - זו התפתחות מאוד מעניינת של דמות ; הוא גם מצד אחד חזק ובלתי מתפשר ומצד שני מראה מדי פעם חולשה טבעית (כמו בקטע שהוא מתוודא על הגרדום וידוי שקר כמו שסרסיי בקשה - מהלך שהפתיע אותי שהוא עשה). אני חושב על ריאליזם ועל אנשים שאני מכיר, ואני לא חושב שההגדרה "צדדים אפלים" תתאים להרבה מהם... :) נד הוא טיפוס שבעיני הרבה יותר מסתדר לי לדמיין בעולם האמיתי, לעולם הרבה דמויות אחרות בסדרה. זה אולי פחות מעניין ודרמטי לעלילה, ואני לא יודע אם הייתי מתמכר לסדרה מלאה בדמויות כמו נד, ויחד עם זאת - בעיני דווקא הדמות של נד היא ריאליסטית במיוחד. קצת כמו בזבנג - המתבגר הנורמלי שמנסה להסתדר בשכבה של הזויים, ככה גם נד מייצג את הדמות שקל יהיה להזדהות איתה בעולם שמוקף טיפוסים מפוקפקים ושרוטים.

nathaliesh

New member
מסכימה ולא מסכימה ../images/Emo13.gif

נכון, לנד יש עוד צד חוץ מהצד ה"טהור" והצד הזה מתבטא בכל מה שהזכרת לעיל. בעיני האישיות שלו לא כ"כ אמינה במובן המציאותי. אנשים הם בד"כ לא שחור או לבן אלא הרבה אפור באמצע (כמו דאבוס
). ה"קיצוניים" בווסטרוז בטהורותם הם בד"כ כאלה ששייכים לכל מיני מסדרים דתיים ואז יש בזה יותר היגיון, מאשר בבן אדם "סתם" נורמאלי, למרות שגם במסדרים אנחנו רואים שהרבה לא באמת מקיימים את השבועות שלהם. לגבי נד-ברור לי ממה זה נובע, הכבוד של ביתו עם כל מה שעבר (רצח אביו ואחיו, ליאנה וכדומה), יחד עם זאת בעיני הדמות שלו מוקצנת לכיוון הזה במיוחד כי אחרת אין ממש דרך הגיונית להסביר למה הוא עושה כל מיני דברים הזויים כמו ליידע את סרסיי שהוא יודע על היחסים בינה לבין ג'יימי, כשברור גם לנד שסרסיי היא לא אשת כבוד וזה יפעל נגדו.

הכי כיף לא להסכים על הכל :)

ככה אפשר לעשות דיון ולחדש אחד לשניה. תגידי - האם נד הייתה דמות שהזדהית איתה יחסית? אם לא - עם איזה דמויות את כן הזדהית?

nathaliesh

New member
../images/Emo13.gif בהחלט

לא הזדהתי עם נד, כמו שכתבתי (למרות שני הקצוות שאני מסכימה איתך שיש לו) הוא בעיני בין הדמויות היותר חד ממדיות (הייתי עצובה כשהרגו אותו אבל זה בעיקר כי הסצינה מתוארת בצורה נוראית מנק' המבט של אריה וגם כי היה לי ברור שדברים ממש רעים הולכים לקרות עכשיו). לגבי דמויות שכן הזדהתי איתן- דאני. ילדה שגדלה ומתפתחת לאישה ובדרך מוצאת את הקול שלה. טיריון, טיריון ושוב טיריון. הוא הדמות הכי אנושית בעיני. נראה לי שכתבתי את זה למעלה - הפגימות שלו, המודעות העצמית שלו - מאוד מקלות להתחבר אליו ולהזדהות איתו. ג'ון סנואו, ורוב- ילדים שנאלצים להתבגר מהר מדי. כל אחד מהם מגיב בצורות שונות לאחריות החדשה שנפלה עליו. מירה! אחת הדמויות האהובות עלי שאני ממתינה כבר שתופיע. סאם! סאם המקסים והפחדן שרק הוא עצמו חושב שהוא פחדן. או כמו שנד (נדמה לי) אומר לבראן - רק כשמפחדים מאוד אפשר להיות באמת אמיצים. מרגארי - ממש חבל לי שאין POV שלה היא דמות מאוד מעניינת בעיני. בגדול אני מתחברת יותר לדמויות העצמאיות, שעוברות איזה תהליך של התבגרות ושינוי ושמנסות לקחת את גורלן בידן, לא לדמויות הפאסיביות. יש עוד שלוש דמויות שאני לא ממש יכולה להגדיר כ"אוהבת ומזדהה" אבל בעיני התהליך שהן עוברות הוא ממש מרתק ואני ממתינה לפרקים שלהם- סאנסה - שהופכת מילדה תמימה ואולי אפילו מטומטמת ומעצבנת ל... לא ברור עוד למה, אבל התהליך מרתק לקריאה. סרסיי - שפרקי ה-POV שלה שפכו אור חדש ומעניין עליה כמו שמרטין מומחה בלעשות (ברגע שחשבת שפענחת דמות מגיע הPOV שלה וכל מה שחשבת משתנה). סאנדור - אני ממש מקווה שהתיאריות נכונות ועוד נשמע עליו. סאנדור הוא דמות מרתקת והייתי ממש שמחה לקבל POV שלו או לפחות עוד מידע עליו.

דמויות להזדהות איתן (ספויילר)

גם אני הזדהתי מאוד עם כל הילדים שמתבגרים מהר מדי - דאני, רוב, ג'ון ומאוד אריה. עם טיריון לפעמים באמת הזדהתי - הוא באמת אחת הדמויות האהובות עלי - אבל מדי פעם הוא היה עושה משהו קיצוני שהפריע לי להזדהות איתו (למשל - כשהוא אומר לג'יים שהוא הרג את ג'ופרי אחרי שהוא משחרר אותו. זה רגע שפיזית עשה לי טעם מר בפה). שלא תביני אותי לשנייה לא נכון - הוא דמות מרתקת, הוא כתוב מעולה. כל השריטה שנוצרה לו מאיך שהוא גדל וההשפעה של זה על האופי שלו, בנוסף ללב הגדול שלו - הוא פשוט דמות אדירה. אני גם הזדהתי עם ג'יים - ברגע שהוא קיבל POV והפך מהדמות הכי שנואה עלי לדמות שלאט לאט למדתי לחבב - זה היה תהליך מרתק. מבחינת תהליכים - אני מאוד אהבתי כשרוב התחיל לבנות את עצמו בתור מלך הצפון, וכשטיריון התחיל לבנות את עצמו בתור הימין (וניסה לזכות בהערכה של אבאל'ה) - כל אחד מהם עבר דרך מהממת שנקטעה באקורד צורם. השאלה לאיזו דמות היית רוצה לראות שיש POV היא טובה כל-כך שאני חושב שאפתח על זה נושא חדש. מגיע לכולם :)

nathaliesh

New member
../images/Emo58.gif

לגבי מה שטיריון אמר לג'יימי-יש לך אחים? אף פעם לא אמרת משהו ממש פוגע ברגעי כעס מתוך מטרה להכאיב כמה שיותר?
ג'יימי הוא באמת בין הדמויות שעוברות את השינוי העמוק ביותר. לא חיבבתי אותו קודם ולא בטוחה שאני מחבבת אותו עכשיו. הוא עובר שינויים קיצוניים מדי. קודם הוא היה שטחי, חובב, הולל, מסוכן ואנוכי. עכשיו הוא מעין אח מושבע טהור, חסר אנוכיות לחלוטין. לא בטוחה גם שאני קונה את עומק השינוי
מסכימה איתך מאוד בנוגע לתהליכים. גם הבנייה של ג'ון את עצמו בתוך משמרת הלילה מעניינת מאוד בעיני.

ellendili

New member
אני מגלה פה הרבה תאוריות...

עד עכשיו הייתי בטוחה שסאנדור מת (כמו גם בריאן). מה התאוריה אומרת? שהספטונים מחביאים אותו אצלם?

is00

New member
זאת לא תיאוריה, זה כנראה נכון. ../images/Emo58.gif

כולם אומרים שהוא הקברן מהמנזר(?) שבריאן ביקרה בו במהלך "משתה לעורבים". אני חושב שגם מרטין אישר שהוא לא מת.

ellendili

New member
אבל איזו סיבה יש לנזירים להגיד

שהוא מת ונקבר, אם זה לא נכון?

is00

New member
ממה שאני זוכר...../images/Emo58.gif

הם אמרו ש"כלב הציד" מת ונקבר... אבל הם לא נקבו בשם של סנדור בפירוש, משמע... אולי אם הוא אכן חי הוא הולך במסלול שג'יימי גם הולך בו - מסלול של כפרה ופיצוי על העבר, כשהוא קובר את זהות "כלב הציד" מאחוריו(כמו שג'יימי מנסה לקבור את הכינוי של "הקוטל מלך",אולי...).

אם כבר קראת לו הקברן

חשבתי שיש דמיון בינו ובין הקברן מהWWE. למעט הפנים השרופות כמובן. הגובה, הכוח, השיער הארוך, ונדמה לי שגם סאנדור קלגאן לבש לרוב שחור.

למעלה