על החלטות "רגשניות":

ראליסט

New member
על החלטות "רגשניות":

אני אמנם בעד גירוש ערפאת,אבל מסיבה שונה מזו של הממשלה. הממשלה אולי חושבת שגירוש או חיסול ערפאת,ישים קץ לטרור.שטויות.גם גירוש כל אנשי טוניס (שזה טמטום,כי בין אנשי תוניס יש מתונים,ובין אילו שחיו פה,יש קיצוניים-והפרדה זאת היא שטותית). ערפאת מקטין את הסיכוי לשלום לאפס.הרגשנו אותו פה כמעט 10 שנים.ייתכן,וגרושו יביא לו כבוד מלכים בבירות אירופה,אבל את עצם שהותו פה אנחנו מרגישים יותר מידי זמן.אין סיבה לא לנסות צעד שלא יהיה גרוע מעצם השארתו בשטחים. אבל,צריך להלחם ביתר כח בכל זרועות החמאס,הג'יהאד והפתח,ומאידך להחליט על גבולות הקבע שלנו חד-צדדית: אין להשקיע מיל בשטחים כמו עזה,ורוב יו"ש.יש להחליט על פינוי ההתנחלויות באותם שטחים (שבין כה מיותרות),כבר עכשיו-כי זה כסף זרוק. יש להחליט חד-צדדית,שהבקעה,גוש-עציון,ירושליים וגב ההר,מסופחים לישראל על ההתנחלויות שם.כל זמן שלא נגיע לשלום,השטחים שמעבר לגבול הישראלי,יהיו שטחים צבאיים-רק צה"ל יגן משם על בטחונינו.ראינו מכשלון אוסלו,שאין לסמוך כיום על הפלסטינים.ראינו שעם כל מסת ההתנחלויות,ממילא רוב הנרצחים בפעולות טרור,הם אזרחים מישובים עמוק בתוך הקו הירוק-ולכן המיתוס ,שההתנחלויות תורמות לבטחונינו,כבר התפוגג. נתחיל לעשות מה שטוב לנו-בלי לספח שטחים ואוכלוסיה ערבית במליונים,ובלי לטפח את המתנחלים האידאולוגיים,שדרכם וקו מחשבתם,בין כה,אינו תואם את הקו של רוב היהודים במדינת ישראל.

um21

New member
גם הקו של השמאל לא תואם

את הקו של רוב היהודים בארץ והראיה לכך הן הבחירות האחרונות שבהם השמאל הובס קשות באופן כללי ואצל היהודים בצורה מוחצת שאילו אני הייתי מחזיק בדעות שמאלניות היתי סותם את הפה לפחות שנתיים רק מהבושה אבל לשמאל הצבוע בישראל אין בושה הרי הוא ימכור את גאוותו הלאומית בשביל איזו מילה טובה באירופה

ראליסט

New member
תלוי מה זה שמאל...

אם אתה מדבר על יוני העבודה (שאחד מהן הנהיג אותה),ואת מר"ץ,אין ספק שקו זה,כמו הקו שמיצגים המתנחלים,אינו תואם את עמדות רוב הציבור.אני הבהרתי שאיני שייך לקו מדיני זה,כבר אלפי פעמים. אבל "לסתום את הפה?".זו דרישה אנטי-דמוקרטית.אני לא דורש אפילו מכהנא חי,שיסתמו את פיותיהם,אבל אם הקיצוניים בהתנחלויות,יפסיקו לעסוק בפלילים,כמו הקמת מאחזים בלתי חוקיים-דיינו. אולי תבין סוף,סוף,שיש כאילו שרואים בהתנחלויות את הסכנה הגדולה ביותר למדינה? אף אחד לא דורש ממך להסכים.אבל אין לך זכות למנוע ממי שחושב כך,לומר זאת בכל פורום.כי אם כן,תגיע "הזכות" למנוע ממך לומר שצריך לבנות התנחלויות,שצריך להתנגד להסכם עם ערפאת וכד. חבל,שעיקרון אחד אבד לך,ולרבים כמוך: הזכות של כל אחד לומר את דברו,גם אם הוא מיעוט שבמיעוט.זה עיקרון לא שמאלני,אלא דמוקרטי ולכן חובה עליך לאמצו,אם אתה טוען שאתה דמוקרט.

רונאל1

New member
שמאלני גאה

אני חשבתי קצת אחרי הבחירות ותהיתי: 1. אם שרון הלך לבחירות עם סיסמתו "שתי מדינות לשני העמים" שגנב מחד"ש. 2. ואם שרון תומך בהקמת מדינה פלסטינית. 3. ואם שרון, ביבי, בני אלון ואביגדור ליברמן, נכנסו למתווה מפת הדרכים. 4. ואם הממשלה קיבלה החלטה לפנות מאחזים בלתי חוקיים ואף החלה ביישומה. 5. ואם ביבי התחבק עם ערפאת ומסר לו את חברון 6. ואם בכל סקר שחוזר על עצמו לרבות בבחירות, יש רוב גדול בעם לפינוי התנחלויות תמורת שלום אז אחרי כל זה, אני צריך להתבייש במשהו? שנתיים? אני מוכן שהליכוד והאיחוד הלאומי ימשיכו להקרא מפלגות ימין וליישם את המצע השמאלני של העבודה ומרצ ומסתבר שגם זה של חד"ש. אם זה עושה לך טוב, אני מציע לך להמשחך להצביע לליכוד או מפלגת ימין אחרת. יש טמבלים שישימו בכל מערכת בחירות את אותו פתק לא חשוב כמה המפלגה שהם בוחרים בה תסטה מהמצע שלה ותזוז בניגוד לדעתם. בזכות אנשים כמוך, יש סיכוי לעשות כאן שלום! (הרי אם העבודה הייתה בשלטון ומנסה לעשות אותו דבר, מישהו כבר היה נרצח שם ע"י פעיל ימין קיצוני)

למעלה