על החינוך החרדי...

על החינוך החרדי...

אתמול
ראש ישיבה ישב אצלי, דברנו על הרבה דברים (בהזדמנות הבת שלי מלמדת אותו מחשב ואני משתדלת ללמד אותו אנגלית)ודברנו על הקיצוצים. כך הוא מנתח: הישיבות ואת בתי הספר יפסידו המון. רק הישיבה שלו תפסיד 170000 ש"ח ויישאר עם 80000 . אז מה עושים? ההורים משלמים. מהיכן? הוא מסביר. מי שיש לו יישלם. אבל הרבה מורות יפסידו את המשרות, אז לא יהיה כסף. ברור שכסף יגיע מחו"ל אבל כמה? לטענתו אנו נראה התמוטטות אבל צריך סבלנות. לא יקח יום.
זה החלום שלי....

דווקא היה אצלנו על זה דיון

אתמול בסעודת חג.
ובאמת הרבה ראשי ישיבות ורבנים חוזים שזה מה שיקרה. מדברים על זה ש"עולם התורה" יפגע אנושות (והקבלה לתלמידי רבי עקיבא שההעולם יהפוך להיות שמם)
בתכלס החוכמה היתה לקחת להם את הלחם כי אם היו נלחמים איתם על רוחניות בצורה ישירה, החרדים היו נלחמים בחירוף נפש (ע"ע גזרות שמד) כשאין כסף אנשים יעשו הכל, לא יהיה ברירה. והמוסכמות החרדיות בגטו החרדי יתפוררו. יש תקוה לעתיד טוב יותר
עדיין לדעתי יותר מידי מסתמכים על קהילות חו"ל שייסיעו להם במשבר הגדול, אבל זה עקב האכיליס שלהם. הם יעמדו בפני שוקת שבורה כשזה לא יקרה (למרות ההצהרות של סטמר שמי שלא יקח מהמדינה הם יסבסדו אותו )

nini132

New member
אני לא חושב

שיש עניין למישהו "להילחם איתם על רוחניות בצורה ישירה"

שיאמינו באלוהים-בתורה-במשה-בבת הים הקטנה-בסיפורי אלף לילה ולילה-נביאים-כתובים-מחוקים-תלמוד, כל עוד זה עושה להם טוב, שיהנו להם, לא מפריע לי שהם מאמינים במשהו מאוד מוזר (רק לא מובן לי, אבל פסדר)
המלחמה היא על הכסף, בגלל שנמאס לממן אותם, זה נטו עניין של שיוויון בנטל כפי שזועקות הכותרות.
לציבור נמאס להתגייס, לעבוד, לשלם מיסים-ארנונה-מים-ביוב כמו גדולים בזמן שציבור שלם בכוונה, כאידאולוגיה, משתמט מכל זה ברובו הגדול.
גם כאשר יש חרדי שעובד, טורחים להוקיע אותו מהציבור, "איזור נקי מחרדקים" זעקו מודעות בעיר מגורי הוריי.

זאת המלחמה, שיעבדו, שיתגייסו, שישאו בנטל המדינה, ושיאמינו בפילים הורודים מצידי, כל עוד זה לא על חשבוני.

השאלה היא

לא איך אנחנו מגדירים את "המלחמה" (ברור שאין לנו שום רצון להילחם איתם ברוחניות, לו משום העובדה שבמלחמות דת כל הצדדים מפסידים ) הפואנטה היא איך הציבור המסוים מפרש את ההתקפות האלה עליו.... כל עוד ברחוב החרדי לא פירשו לשיטתם שזה מלחמת דת (גיהאד, מסירות נפש הכל נגזר מאותו זבל) יש מצב לאיזון והתפתחות, ברגע שזה יכנס למצב של מלחמת שמד... אני לא בטוחה שיש לנו סיכוי נגדם (סוג של מזכיר לי את ההידרה מהמיתולוגיה היוונית ). הם יקצינו ויקצינו ולא תהיה שום דרך להכיל את זה. אם עכשיו אתה מדבר על "איזור נקי מחרדקים" בגועל, המצב יסלים ויורע עשרת מונים
לפחות עכשיו הציבור החרדי עובר שינויים פינמיים בקצב של צב תיאטרלי. כשיתחילו איתו במלחמות. זה יעצר ואולי אפילו תהיה נסיגה.
לחתוך את הברזים זה המהלך האחרון שנותר לנו בשק זה יכול להיות פתרון יעיל. מצב שיכריח הרבה אנשים לנוס מאהלה של תורה לשוק העובדים....מה שבטוח שיקח די הרבה זמן כמו שאמרו כאן לראות את התוצאות אחרי שכל הרזברות האיפשריות האחרות יכלו...

nini132

New member
או כבר מזמן

בערך עוד מקום המדינה וקצת קודם החרדים טענו שזו מלחמת דת,
תפתחי עיתון חרדי, וכשתסיימי להקיא תמצאי שם אזכורים לשמד, לשואה, לגזירות, יוון, רומאים, פרעה, פוגרומים, המן ועוד.
ובכל מקום רק יוסיפו משהו בסגנון "ההבדל שהיטלר גזר על הגוף והם מבקשים לעקור את הנפש"

ואת התוצאות רואים כבר עכשיו, זה לא ייקח כל כך הרבה זמן.
השינוי כבר כאן, חי ובועט, לכן זה הזמן לדחוף דברים כמו עמותת "יוצאים לשינוי"

מימיני המודיע, משמאלי יתד

מלפני הפלס מאחורי מבשר
ומעל ראשי .....שמיים כחולים ולב שנשבר

אני רואה כל יום מה רשום בעיתונות הלזו (הרי בתוככי עמי אנוכי יושבת) אתה מטיף למקהלה..........השינוי קיים והוא מבורך, אך הפחד הגדול שלי הוא שדוקא בגלל כל ה"גזירות" השינוי ייעצר, תהיה נסיגה וייקשה להיעשות עשרת מונים כי הפאנטיות הקיצונית תרים ראש.
אם עכשיו גבר עובד (עבודה חולית) מתקבל בעין עקומה (בעיקר בציבור הליטאי), תאר לך מצב שחיים קניבסקי, שטיינמן, וחבריו מכריזים על "עת לעשות לה' הפרו תורתך" ואסור בשום מחיר אפילו פקוח נפש לצאת לעבודה, להכניס את כל בחורי הישיבות לכלא (ויש דיבורים על זה, אני לא מדברת מהאויר). פאנטיות קיצונית היא מסוכנת כי אין לך דרכים להילחם איתה...
בעיקר זה מה שאני מנסה להגיד...שמצב של הקצנה הוא מסוכן לנו, ויש אפשרות סבירה שזה מה שיקרה. אני לא חושבת שהגיע הזמן לחגוג על זרי דפנה, ולהאמין שסגירת הברזים התקציביים לעולם הישיבות היא זאת שתביא את המהפך הגדול בעתיד הקרוב... אולי כן (והסתברות גבוה שאכן כן...כי אחרי הכל מה יעשו בלי כסף)
לעתיד פתרונים.........

כמה שאת צודקת

כואב הלב
זה נכון שאין למי לבוא בטענות כי לאף אחד לא צריך להיות אכפת מציבור שלא אכפת לו מעצמו
עדין, אם למשהו באמת אכפת, צמצום התקציבים כחלק מהתיעלות כלכלית בלבד, הם הדבר הנכון.

יש לי רק תקווה שה קיצוניות חוגגת ברמה כזאת שהם פותחים כל כך הרבה מלחמות פנימיות, שזה מה שיגרום להם להישבר
אבל למה לעזאזל בלי קשר לאמונה, הציבור הזה לא עוזר לעצמו בשום דרך, כל בעיה הם צריכים עזרה והתערבות חיצונית
זה מתחיל בנושא העבודה שהציבור ברובו מבין שצריך שינוי, האם משהו השתנה?
גזענות במוסדות לימוד כבר מקובל על כולם שזה סותר את אמונתם , מישהו מטפל בזה?
ההתנהלות של ראשי הערים החרדיות והדאגה למקורבים על חשבון הציבור זה גזירה משמים?
זה לא אינטרס של כל הורה שרבה שעושה מעשים שהוא לא צריך לעשות ישב בכלא?

למה למה למה לחכות שיבואו החילונים ויעזרו למה?

הבעיה לטעמי נעוצה בסגנון

למרות שאיני מאמין בתועלת ההדברות של ראשי המפלגות החילוניות עם אלו החרדיות בנוגע ללימודי ליב"ה, תקציבים וכו',
אני סבור שגורמי התקוממות בציבור נעוצים בסגנון המתקיף והמתלהם.

לו היו אותם קיצוצים נלווים בהסברה נעימה בדבר הצורך ביציאה לעבודה ולימודי ליב"ה להכשרת כל ילד עתידו, כי אז הציבור היה נטול תחושות שנאה ודברים היו מחלחלים אט אט.

חרדקים, זה גרוע ממתיוונים?

אני משתגע באיזה שוויון נפש הציבור אדיש לגילויים של שנאה כלפי אנשים שאפילו לא שונים ממך
מדובר באנשים שהחיים שלהם הובילו אותם בעל כורחם להתגייס ( ה יצילנו ) חלקם בעצת מוריהם אם כדי לפרנס ואם כדי למצוא טעם שאותו הם לא מצאו בכולל
אין שפויים בציבור הזה?

קודם כל חבל להשתגע מזה

אתה סתם מעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.... אנחנו חיים איתם, אני חושבת שאנחנו צריכים ללמוד לקחת נשימה עמוקה ולהתעלם
אם אתה באמת רוצה להבין מה מניע אותם אתה חייב לפתח הבנה לתהליכים שמניעים אותם.
צא מנקודת הנחה שהמוח שלהם מתוכנת בכיוון אחד (יש להם באג בתוכנה) , רובם לא מסוגלים להוזיז את הראש ימינה ושמאלה כדי לבחון וריאציות שונות פשוט כי ככה הם חונכו.
תשווה את זה לתוכנת מחשב ... אם התוכנה שלך לא יודעת לעשות פעולה מסוימת לא יעזור לך כמה פעמים תכניס נתונים חוקיים ותנסה לקבל פלט חוקי, היא תעוף לך על שגיאה. אני מסתכלת עליהם בדיוק כך, הם רובוטים שמתוכנתים בצורה מסוימת, אין שורת קוד במוח שלהם שנותנת להם את האופציה לפעול אחרת.
ולא רק שהם מתוכנתים לחשוב בצורה מסוימת, חלק מהתכנות הפאנטי שלהם מתבטא בזה שכל פעם שהם נחשפים למשהו שנוגד את התכנות הבסיסי שעליו מושתתים העקרונות שלהם..הם נכנסים למצב של ריבוט (התחל מחדש) בלי לטרוח אפילו לבדוק האם יש דרך להעביר את הקוד בלי לצרוח "שגיאה". ולכן אתה נתקל באטימות ואווילות מצדם למרות שאתה טוען (ובצדק ) אבל רגע זה כן בסדר, זה כן מוסכם על רבנים וכיוצ"ב. זה בדיוק מה שקורה עם כאלה שיוצאים לעבוד, התוכנה הפנימית שלהם אפילו לא מגיעה למצב של לבדוק את התנאים הרלוונטים למקרה לגופו...הם ננעלים ונכנסים ישר למצב של "זה לא בסדר, פסול, משוקץ תועבה וכו'".
לדעתי ברגע שאתה מבין שככה הם פועלים ברמת החומרה הבסיסית, מפסיקים להתעצבן / להיעלב מהם...אם כבר נעשים אדשים / מרחמים עליהם....

ד"א, לא בטוחה שהייתי כל כך אדישה אתמול כשרחוב שלי נצבע שחור והחדר שלי הסריח מריח של זבל שרוף, חטאים קטנים מי סופר...

למעלה