תגובת לייב שמעון - להלן הכותב
שלום חברים יקרים, אני מודה לכם על ההתייחסות לקטע ואפילו לאלה שעשו זאת לא ברצינות (מוחטה ושות´...). ליהי ואני יודעים מה כתוב בבלוג שלי
"פגישה עם אלוהים" ולכן הדיון קצת בעייתי - רבים מכם התייחסו לקטע מבלי לפקוד את הבלוג ולראות את השתלשלות העלילה, מה שכמובן לא מאפשר הבנת ההקשר הרחב יותר. לכן אתן תקציר מהיר: לייב שמעון, יהודי שומר מצוות וירא אלוהים, עלה לשמיים וגילה כי לא מצפה לו שם גן-עדן. הוא דורש לדבר עם הממונה ומכאן השיחות. הכתיבה בבלוג, מסיבות ספרותיות, אינה כרונולוגית אלא מקטעית ולכן לא אלאה אתכם בהמשך הסיפור (אתם עדיין מוזמנים לבוא ולקרוא) אך אצרף ביקורת של בעל בלוג שניסח את הדברים טוב יותר משאוכל לנסחם בעצמי: ""קריאת חובה: "אלוהים אמר לי שכשאדם חולה הוא בחסר של אהבה". לייב שמעון מת ופגש את אלוהים. כתיבה מדהימה ורהוטה של רעיונות מאד לא אורתודוקסיים. על אלוהים של אדם ולא של הממסד, אלוהים המחויב לאהבת חייו, ליושר ולמועצת המנהלים שלו - כל ברואיו. אלוהים הנהנה מכוס יין טוב לעת שקיעה והמזיל דמעה כשכואב. הכל יכול כאדם והאדם שבכל יכול. נהדר." ביקורת בבלוג של אמיר ענבי (http://frad.anavy.net/index.php?p=68&c=1) ואכן, אמיר הצליח לנסח את הפואנטה של הבלוג - אלוהים שלי מתגלה כאלוהים של הלב. הוא שוכן בליבנו ונראה כמונו (ואולי אף טוב פחות), והוא לעיתים מובטל (15 שנה קודם למשרה הנוכחית - אותה קיבל בחפיפה ממלאך המוות, שהחזיק במשרה באורח "זמני" והספיק לחולל שתי מלחמות עולם, מהפכה בולשביקית אחת ועוד שלל נזקים) ולפעמים בוכה וכואב לו (ממש בימים אלו הוא איבד את אשתו ממחלה קשה). אלוהים שלנו מדבר על הכל ואומר דברים לא קלים בין השאר כנגד הממסדים הדתיים (הם שמבטיחים את גן-העדן ומציינים את מחירו בדיוק מדהים), כנגד החילונות (זו העושה מאלוהים יציר דמיון מעוות) וכנגד הצביעות (בין השאר בהתייחסות לזנות - וכאן אני מגיע לנושא שלנו). ראייתו של גד (כך הוא נקרא אצלנו) לזונות הינה רגשית. הוא נטול צביעות ואוהב אדם. הזונות מספקות צורך אנושי לא נדיר. הן יציר הבריאה וככאלה הינן זכאיות לכל אהבתנו ורגש החמלה האנושי על תרומתן לנו. אז נכון, הן מקבלות כסף על תרומתן, אבל כך גם הרופאים, הדוגמניות ואפילו העיתונאים. אלוהים מודיע ללייב שמעון שבעולם שהוא ברא לטובת בני-האדם יש אהבה לנפקניות והוא מציע לנו לשוב ולחוש כך - בדיוק כמו שכל חיות הארץ חשות כלפי מי שנותן להן את הרביה. אלוהים אוהב את מי שנותן ואינו מצמיד תו מחיר (חברתי) למי שבמקרה, או לא במקרה, אינו הולך עם דעת "חכמים". השאלה הבאה שלכם היא ודאי מדוע אלוהים לא משנה את המציאות, אם כך. התשובה היא בבלוג אך היא מתמקדת בעובדה שאלוהים מציין בפני לייב שמעון שאינו שליט העולם אלא ממונה בידי מועצת מנהלים המורכבת מהחיים כאן ובמיוחד מבני האדם. בכך, הוא משנה את יחסי הכוחות המקובלים ומחזיר לנו את האחריות לגורלנו, אחריות שהדתות נוטות לקחת מאיתנו, לטובת כוחות עליונים וחשבונות בנק שמנים. אך גם החילונות לא יוצאת ממנו בזול, שכן אלוהים עומד בבסיס העולם הזה ומי שאינו מאמין בו מאבד הרבה מיופיו של העולם, הנחמה והאור שבו (על כך עוד ידונו פוסטים רבים בבלוג). ומכאן אלוהים שלנו מציע ללייב שמעון שיטת חשיבה חדשה ומקורית להתייחסות אל העולם ואל האלוהות, שיטה שאינה מתבססת, לראשונה אולי, על צורות החשיבה הקודמות - הדת והחילונות. הוא מציע לברואיו לקחת את גורלם בידיהם ולנהל את עולמם בדרך חדשה, אחראית ומהנה - דרך שתביא מזור למירב תחלואי החברה האנושית. בואו איתי למסע. הוא ארוך ומרתק. קשה לפעמים, אבל הראו לי נא מסע שאינו כזה. אהבה ושלום, לייב שמעון