על ההארה

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
על ההארה

ההודעה הזו לא תהפוך אף אחד למואר. למעשה אולי היא תהפוך ואולי לא , אם כן , אני לא בעסק. לא זאת כוונתי. אני בסך הכל רוצה להסביר כאן כמה דברים על המנגנון הזה שמכונה ההארה , יותר נכון על התהליך. מסתובבות כל הזמן חצאי אמיתיות , או סתם שמועות חסרות בסיס בנוגע לההארה והייתי רוצה להבהיר כמה נקודות עיקריות וחשובות , על מנת שאנשים לא ישלו את עצמם ולא יתבלבלו. אבל אני חושש שלמרות רצוני הטוב , אני לא אוכל להאיר את כל הפינות האפלות. זה נושא שמאוד קשה לדבר עליו. מה זאת הארה? קודם כל ההארה היא דבר בלתי אפשרי . לא רק שהיא בלתי אפשרית היא גם הדבר הכי לא טיבעי שיש בעולם. היא אנומליה , היא חריגה מכל החוקים המתקבלים על הדעת. אני יודע שאני פותח כאן תיבת פנדורה ויוצא אל מול שלושת רבעי מהגורואים מאז בודהא , אבל חכו, זה מתבהר בהמשך. יכול מאוד להיות שבכלי המלאכותי הראשון שהאדם בנה , הוא המבנה האנרגטי שלו עצמו. כל המערכת הזאת מיינד-אגו , צ'אקרות - קונדוליני , איך שלא תקראו לזה היא דבר מלאכותי. היא יציר כפיים בדיוק כמו הצמיג הרזרבי אצלכם בתא המטען. היא מכאנית לגמריי. הטבע לא יצר אותה. אם תקחו תינוק ותשימו אותו על אי בודד לא תצמח לו כזו מערכת באופן טיבעי. היא תוצאה של השפעה של החברה האנושית והיא לא הייתה קיימת בלי שהחברה האנושית תפתח אותה ותעביר את ההתפתחות הזאת מדור לדור. אני לא יודע איפה זה התחיל ולמה. ישנן המון תיאוריות , של גורודייף , אושו ואחרים . זה לא קשור לעצם הנושא ואני לא אתעסק בזה כרגע. מה שחשוב לדעת שזו מערכת מלאכותית ומכאנית. כמו כל דבר מלאכותי היא מתכלה מהעולם וכמו כל דבר מכאני היא לא חיה מצד אחד ומצד שני היא עובדת ומתפקדת כאילו הייתה מנוע על בטריות. זה סוד קיומו של האדם. מבחינה ביולוגית הוא חי כמו כל קרפדה אבל מבחינה אנרגטית , הוא מכאני לחלוטין. הנפש שלו מתה ומלאכותית בדיוק כמו שעון קפיץ. הוא זז מצד אחד ומצד שני הוא לא יצור חי. נכון , גם דברים טיבעיים מגיעים באיזה שלב לסוף חייהם, אבל הדברים הטיבעיים אין להם קיום משל עצמם. הם שייכים למערכת כוללת יותר וניצחית. בדיוק כמו שאמר צ'ואנג צו "הזבוב לא יודע שיש עכבישים והעכביש לא יודע שיש זבובים. הטאו חי בהם והוא מכתיב את קיומם." הזבוב יכול למות אבל הטאו ממשיך להתקיים. אצל האדם זה לא ככה. הטאו לא מכתיב את קיומו. מה שמכתיב את קיומו זו המערכת האנרגטית שלו וכשהיא מתפרקת האדם מת. סוף הסיפור. עכשיו לפני שאתם נחפזים לקפוץ למסקנות נמהרות , אתם צרכים להבין. בלי אותה מערכת מלאכותית , בלי אותה מכאניות , לא הייתה אנושיות ולא הייתה תרבות אנושית. האדם היה נותר חיה בתוך הג'ונגל. כל ההתקדמות , כל ההתפתחות , הטכנולוגיה , הפילוסופיה , ואפילו הדתות כולן פרי אותה מערכת אנרגטית מכאנית. בתור חיה האדם הוא לא מציאה. הוא יותר איטי מהזברה , יותר חלש מהנמר, אין לו קיבה של בת יענה ובקיצור הוא כישלון חרוץ. לטוב או לרע , אלמלא המלאכותיות שלו , לא היתה לקיום האנושי משמעות מיוחדת. עדיין , אם כל אותה תרבות ופריחה והתקדמות , סיפורו של האדם הוא סיפור עצוב למדי. הוא באמת גורש מגן העדן. במקום להיות מונחה על ידי הטאו כמו כל היצורים ויתר הדברים , הוא בודד הוא אומלל והוא מכוון על ידי מערכת אנרגטית מלאכותית ומכאנית שבדרך כלל רק מסבכת לו את החיים. המערכת הזאת , באמצעות החוק השני של התרמודינמיקה שואפת להתפרק. לחזור אל הטבע וההתפרקות שלה היא גם אובדנו של האדם.כל הדברים המכאניים שואפים למות ונפשו של האדם לא שונה מהם. זה המצב הנתון , המצב הקיים. מהבחינה הזאת שום דבר לא השתנה מאז התקופה הפריהיסטורית. נפש האדם הייתה מכאנית גם בתקופה הכנענית , גם בתקופה הרומית וגם בימינו. עם כל זה , ישנה אפשרות "להחיות את הנפש". לזה מתכוונים כשמדברים על ההארה. זוהי אפשרות מאוד מוזרה ולמעשה פנטסטית. המשמעות שלה היא להפוך משהו מלאכותי לגמרי לדבר חי. זה כמו שפחית הקולה שיש לכם במקרר תתחיל לנבוח ולחרבן. זה כמו שהצמיג הרזרבי ישלח שורשים אל האדמה , יוציא עלים וענפים ויתחיל לפרוח. זה יותר מתחיית המתים. ושוב אני מדגיש את ההבדל. אין הכוונה בהארה להיפטר מהמערכת האנרגטית המלאכותית. לא. זאת לא חזרה אל הטבע. זה נס אמיתי , לקחת מכשיר או כלי שיוצר בבית חרושת ולהפיח בו רוח חיים. על פניו זה נשמע בלתי אפשרי. בחפצים מוחשיים , זה לא יכול לקרות (להוציא את הנס שקרה למטה אהרון בספר "במדבר"). עדיין זה קורה. יש מוארים ויש ההארה . זה קורה בגלל שהעולם המטאפיזי דומה לעולם הפיזי אבל לא ממש זהה לו. ישנם הבדלים וההבדל המהותי שמשחק כאן הוא עיקרון ההשראה. אם תשימו מברג בתוך ארגז מלא בפטישים ותחכו עשר שנים או מאה שנים , המברג לא יהפוך לפטיש. בעולם הרוחני קיימת השראה מסויימת, מוגבלת , כמעט ולא מורגשת אבל יש כאן איזשהו חילחול של צורות ושל מצבים. יש מציאות שנראית מוגבלת וסופית אבל למעשה היא מתפשטת. איך זה קורה בהארה? זה קורה כאשר המערכת האנרגטית המכאנית והמלאכותית של האדם הופכת למשהו חי. זה לא חייב לקרות בפעם אחת. המערכת הזאת בנויה מכמה חלקים וכל אחד מהם יכול להתחיות בנפרד. בגלל זה ישנם כמה סאטורים. שלושה , שניים, זה לא משנה. כל סאטורי אומר משהו בסגנון "הכפתור הזה הפך לחי" , "הקפיץ הזה התחיל להתגרד". כל פעם שזה קורה , זה פיצוץ עצום. האדם מאבד את העשתונות שלו. זה כמו לעבור ניתוח לב פתוח בשניה אחת. זה הלם לכל המערכת. זה לא חייב להרגיש רע אבל זו חוויה עצומה שבכלל אי אפשר לתאר ואי אפשר לשחזר. ומהמצב הזה אין חזרה. יכול להיות שהוא חלקי, שרק קטע מהמערכת המכאנית התעורר לחיים , אבל אחרי שזה קורה, זה לא תהליך הפיך. עכשיו למה זה קורה? שאלה טובה. גם אנשים שזה קרה להם לא מסוגלים ממש לשים את האצבע על הסיבות. זה תהליך שהוא בגדר לא יאומן כי יסופר. מה שאני יכול להגיד בנושא הזה הוא שכנראה בנוכחות עצומה של אנרגיה גולמית , של טאו טהור ומשתולל , המערכת האנרגטית האנושית נכנעת. היא לא מתה , היא עוברת שינוי יסודי ולמעשה הופכת למשהו אחר בתכלית. אין לי את המילים הנכונות. אין מילים כאלו. זאת לא התחברות אל הטבע. האדם זר לטבע . אם הוא ינסה לחזור אל הטבע הוא יהפוך לחיה מסכנה ומתוסכלת.זאת התחברות למה שמפעיל את הטבע. לכוח שנמצא מאחורי הקלעים ומאחורי הכללים. זה דורש עירנות עצומה , הקשבה , חדות אבחנה וטוטאליות. אולי השיטה הכי טובה , היא מה שהזכיר פעם בארס. להכנס פנימה. להבין את המערכת האנרגטית המסועפת והמורכבת. לחדור לנבכיה , להכיר כל בורג , כל אום וכל קפיץ. לחקור את מקורות הרגשות , לפענח ממה נובעת כל מחחשבה , כל הרגל כל אינסטינקט. אי שם מתחת לכל המלאכותיות הזאת נמצא אותו דבר אמיתי שאינו מלאכותי. תכירו אותו , תהיו איתו. ואולי... באמת אולי. לילה טוב דרול

hary_i

New member
בליל של שגיאות

ממתי דרול הפך להיות מומחה בנושא הארה? זה התחיל בזה שבעבר הוא טען שהוא מואר אני חושב. אז לדעתי ודעתי זו נסמכת גם על דיבריהם של אנשים חכמים מהעבר וגם על מחקרים מדעיים מודרניים, כן כמה שזה ישמע מוזר, מחקרים מדעיים! הארה היא דבר שאמנם לא נמצא אצל רוב האנשים ולכן נחשב אולי ללא טבעי אבל זה בהחלט דבר שניתן להגיע אליו. להגיע אליו לא חייב להיות בצורה של פיצוץ עצום שזו הדרך של הזן אפשר להגיע בהדרגה (זו דרכה של המדיטציה הטרנסנדנטלית). בכל מקרה אפשר להגיע להארה, הרי בודהה הגיע להארה, גורו דב המורה של מהרישי הגיע להארה, מהרישי הגיע להארה ועוד אלפי אנשים בעולם שחלקם אפילו לא יודעים שהם מוארים הגיעו להארה. אז בוא נראה, למי אתם מאמינים? לשרלטן כמו דרול או למסורת של מאות חכמים (שחלקם חיים עד היום)? שלא לדבר על כך שהיום אפילו הוכח מדעית שאפשר להגיע להארה.

drall

New member
ישנו סיפור יפה

ואפילו אמיתי. פגשתי גורו אחד , בחור מקסים וחמוד בשם קירוואן או קירטואן. הוא סיפר לי את סיפור חייו וזה סיפור מאוד יוצא דופן. כשהוא היה בן 16 הוא ברח מביתו הבורגני והנחמד בפרברים וטיפס עד להימלאיה כדי לחפש גורו. הוא מצא בסוף גורו , זקן , כחוש ומאוד דראמטי שהיה חי בהרים. הגורו ראה אותו ושאל "מה אתה עושה כאן?" הנער אמר "אני באתי כדע שתתן לי את האמת." "תלך הבייתה" הגורו ציווה עליו "תלך הבייתה ואל תחזור עד שתאסוף מספיק שקרים. כשתאסוף מספיק שקרים אתה יכול לחזור ורק אז אני אוכל לתת לך את האמת." הנער חזר הבייתה והיה מאוד עצוב. הוא למד באוניברסיטה וקיבל תואר וקנה בית ועדיין לא ידע אם הוא כבר אסף מספיק שקרים. כל הזמן השאלה הזאת ניקרה בו "מספיק או לא מספיק?" כל הזמן הוא חשב עליה. הוא לא רצה שיגרשו אותו שוב. השנים חלפו , הוא התחתן , היו לו שני ילדים , הוא קיבל עבודה ונהייה מנהל של בית חרושת לבגדים. אבל הוא לא ידע עדיין את התשובה "כמה שקרים יספיקו?". לא היה לו מושג . זה לא עזב אותו הוא היה רדוף. הוא נסע מעיר לעיר מתוקף עבודתו וקיווה. אולי בדרך הוא ימצא את השקר האחרון, את השקר הסופי. אולי הוא יוכל שוב לעזוב את הבית הנוח , לצאת אל ההרים ולקבל את האמת. יום אחד זה פשוט קרה. הוא ישב על כסא נוח בחצר והנה השמיים התפוצצו סביבו , אותו נס שקורה לאחד מתוך עשרה מיליון אנשים התרחש אצלו והוא הפך למואר. מדהים. סוף הסיפור. מה זה קשור אליך הארי? חסכתי לך את השאלה. צברת מספיק שקרים אתה יכול לצעוד להימלאיה , אתה מוכן. קום ולך. אבל לפני שאתה הולך, בבקשה קח את ההודעה הראשונה שלי "על ההארה" ושים אותה במדור מאמרים. כבר מזמן לא יצאה לי כזו פנינה. דרך צלחה. דרול

hary_i

New member
יש לי את האושר כבר

יש לי את הדרך שלי לאושר, ולכן איני צריך לקום ולצעוד להימליה. מדוע ללכת להימליה כאשר אפשר להשיג את אותו הדבר גם בלי זה? לי יש את האמת לי יש את האושר אז מה אני צריך עוד?

drall

New member
לך תדע הארי

לי בטח שאין שום מושג, אולי כשתגיע להרים תגלה.

Rinor

New member
יופי של דיון ../images/Emo13.gif)

שלום אנשים. קודם כל הארי, אל תתקוף את דרול הרי כל אחד זכאי לומר את אשר בלשונו ומחשבותיו, מי שיחליט כי מאמין לו, יחליט לבדו, אין לנו לשפוט איש, לכן אני מאחל הצלחה לכל אחד באשר יבחר והארה לכולם...בזמנם שלהם. באשר להימאליה, אני אשמח לנסוע, וגם להודו...בתקווה בקרוב, לספוג את האוירה ולראות לאן הקארמה תוליך אותי... אהבה ואור ניר...

danigl

New member
גם הדהרמה היא מה שמוליך אותנו

ניר שלום איך אמרה טליה שפירא ז"ל? "...לא צריך לנסוע להודו, יש הכל ברמת-גן..." הפירוש האמיתי, ההארה היא משהו שנמצא בתוכנו, לא צריך ללכת או לנסוע לשום מקום כדי לחיות הארה. צריך רק... לנקות את כל הפסולת מסביב. כמו שאמר מיכלאנג'לו, הפסל נמצא כבר בתוך חתיכת השיש, צריך רק להוריד את העודף. הארה מהירה דניאל

Rinor

New member
יפה

אהבתי... יופי של עניני חוכמה... ואני יודע שההארה באה מפנים, אך עדיין אשמח לשאוב את אנרגיות וחכמת המזרח בביקורים שם...בתקווה...ועד ההארה..
אהבה ואור ניר...

drall

New member
רק שלך זה לא יעזור

הארי הוא מין קונדוליני הפוך , מה שקוראים בשפה המקצועית , הוא מין כזה סחרחר אנרגטי שמחפש כל הזמן הזדמנויות להתקוטט. לכן ההימלאיה תפיל אותו מהרגליים וויפאסנה תהרוג אותו לגמרי. אתה בכלל מקרה הפוך ההימלאיה לא תעשה לך כלום , אתה תחזור כמו שהיא נכנסה אליך מצד אחד ויצאה מהצד השני מקסימום יהיו לך כמה פילמים לפתח. אל תצא מהבית , יותר טוב , שבוע חשוך אחד יעשה לך יותר מכל ההרים שבעולם. דרול

Rinor

New member
ניתן לכל אחד למצוא את דרכו

חברים יקרים. על זה דיברתי, אנו תוקפים שוב ושוב... בואו לא נענה לכל אחד (שוב זה דרול והארי)וניתן לכל אחד למצוא את דרכו...בין אם זה עובר בהימאליה או לא... אהבה ואור ניר...

drall

New member
בוא תעשה לעצמך טובה

ובמקום לחזור על התקליט הקבוע שלך תנסה לצאת קצת מחוץ לעצמך. מה שאתה אומר , הוא אותם דברים שסביר שהיית שומע בהימליה או במקומות דומים. אז אתה , לא כדאי לך לנסוע , כי זה לא יועיל לך. לא יחדשו לך שם כלום. הבנת? דרול

hary_i

New member
מהיכן אתה יודע?

דרול מנסה שוב את להטוטיו, לא מספיק שהוא מציג את עצמו כחכם מכל אדם שיודע מה טוב לכולם ויודע מה זו טכניקה אמיתית ומה לא. עכשיו הוא מנסה גם להיות מאבחן נפשי כאשר הוא לא מכיר את אף אחד מאלו שהוא מאבחן. לגבי מה שהוא אמר עלי, ממש לא הבנתי, מה זה קונדליני הפוך? מחפש הזדמנויות להתקוטט? נהפוך הוא, מי שמתקוטט הוא דרול, אני מדי פעם כאשר דברים עוברים את הגבול בחוסר ההגיון שלהם אני מביע את דעתי ואת הדברים שאני יודע וזה לא בשביל להתקוטט, (מבחינתי דרול הוא ליצן ותו לא) כל מה שחשוב לי הוא שאנשים שאינם ותיקים בתחום לא ילכו שולל אחרי סילופי ידע, שלצערי קיימים ללא סוף.

drall

New member
טוב

לא הייתי רוצה לתת לך סיבה למלא את תאוות ההתקוטטות הטיבעית שלך אז אני אהיה טכני עד כמה שאפשר. אם נניח היית לומד אצל שיווננדה איזה שנתיים היו מסבירים לך שקונדוליני הוא הפראנה ("אנרגיית החיים") שעולה מהלמהמדה (צ'אקרת הבסיס) לכיוון הסהסררה ("צאקרת הראש). אבל זה לא מדוייק. קונדוליני הוא הנתיב , לא הדבר עצמו, כיוון שאצל אנשים מבוגרים שחייםן בעולם כמוך , כל תוואי האנרגיה הרוס לגמרי. גם המ"ט מסייעת להרס ולשחיקה של המבנה האנרגטי הבריא של האדם , אבל לזה באמת אני לא רוצה להיכנס. "קונדוליני הפוך" , זה משהו אחר לגמרי. זה מונח מיקצועי מתחום המדיטציות האמיתיות שאומר משהו כזה "לא תמיד צריך להפעיל כוח מול כוח. לעיתים כוח שלא מפעילים מולו כוח אלא ואקום גורם לכוח להתפרק מכיוון שמה שמלכד כוח הוא הריאקציות נגדו." זה מה שאני אומר לגביך , כי אני מכיר אותך מאוד מאוד טוב . להימלאיה יש את התכונה הזאת שהם חלל , הם ריק , הם לא מייצרים עימותים חזיתיים. הם עוברים מהצד , לכן אם אתה קונדוליני הפוך ,ההימלאיה יכולה להביא אותך לשלווה , על ידי כך שהיא לא תציב מולך ריאקציות. דרול

בארס

New member
ובכן...

..כל מילה בסלע. הייתי רק רוצה "לנקד" ולהאיר מספר דברים עקרוניים, שכדרכי הם ברמת שאלות ולא ברמת "אמירות". לגבי עיניין הסאטורים וההארות החלקיות ב"טופוגרף" האנושי... - המבנה של האדם הוא מורכב מאוד....וידוע שבאמצעות עבודה אינטנסיבית ומרוכזת על אספקטים מסויימים מהקומפלקס שהאדם הוא (למשל עבודה שיכלית...או עבודה גופנית או עבודה על תפקודים רגשיים..)...ניתן ליצור קריסה מקומית של המבנים האנרגטיים המזוייפים ולהשיג "הארה" מקומית. זה גם יכול להיות מסוכן. כי לפני שמתחילים לעבוד על "אנרגיות גבוהות" ..יש להסיר מהמערכת אלפי דפוסים "פסיכולוגיים" קלוקלים שבכוחם ללהצמד בנוקשות לקנוקנות אפלות בזמן שחלק אחר משתחרר ומתחיל לצמוח בתנאים גבוהים ואמיתיים. הסודות הגדולים ביותר, והחכמים ביותר, נוגעים בעבודה על כל האספקטים של מבנה האדם והקשר ביניהם...ומטרתם להביא להתפתחות הרמונית. עכשיו לעיניין ההקשבה והחקר העצמי... המערכות שלנו (האופן שבו אנחנו מתפקדים ,חוקרים ופועלים) פועלות בצורה בלתי תקינה...במצב הרגיל שלהן. יש לנו דפוסים של התבוננות וניסיון להבין...שהם מעוותים מיסודם. הניסיונות לרדת לעומקם של דברים ותופעות, נעשים בדרך כלל ע"י המיינד...שהיכולת לראות משהו מטבעם האמיתי של הדברים היא ממנו והלאה. להכנס פנימה...הוא הצו העליון והחידה המסתורית מכולן. בזמן שהמיינד מחפש תשובות, השאלה ... היא המאור הגדול. והכיוון הוא...איך לחיות את הדברים...ללא התיווך המקולל של המיינד. והדרך היא...דרך הכשלונות. כל רצוננו הוא.. להיות. :)

chataka

New member
לינק

Sudden Enlightenment may come to one, but unless he or she is prepared to recognize it, and even more importantly to integrate it into his or her everyday psychological being, it will almost certainly come only to slip away.

chataka

New member
הערה קטנה

על האתר- זה אתר מעניין (לטעמי) עם הרבה כתובים על הארה מזויות של כל מיני תורות ואמונות (מזרחיות), האתר נערך ע"H אחד wanderling שטוען למוארותו. יש שם המון מידע וגם המון מטענים אישיים וגם לא מעט גישה אמריקאית של.. הארה בעשר שלבים קלים.. או- האם אתה מואר? בחן את עצמך. ושאר ירקות מעלי ניחוחות רקב מחשידים, אז הרמה מאוד לא אחידה אבל עדיין- ולו בשביל מגוון הזויות והמקורות וריכוז כתבי הזן, שווה.

בארס

New member
זה היה...

...הרב קוק שהאיר את תשומת ליבי לכך שיש שני טיפוסי אדם שונים. שנבדלים באופן..."פגישתם" את ההארה. הוא דיבר בבירור על שתי התופעות. מי שהעיניין מתנהל לגביו בהדרגתיות. ומי שהעיניין יכה אותו כברק...יום בהיר אחד. הרב קוק. בשפתו המיוחדת. המציאות יותר רחבה מאיך שהיינו רוצים שהיא תהייה. אחידה וקלה להגדרה. תודה לאל.

drall

New member
אבל אתה יודע מה מדהים

שאילו הייתי באמת כזה טכנוקראט והייתי אומר שדיפוזיה היא פונקציה של הדיסצפלינה ככה שמי שהולך בטוטאליות חוטף את הפיצוצים ואילו זה שעובד על ההתבוננות קורס לאיטו הייתי בדיוק טועה. כי מי בכלל לא חווה את הסאטורי ? אותם אנשים שהולכים בטוטאליות וההפך. דרול

בארס

New member
הוא בפירוש ...

...דיבר על טיפוסים של אנשים. כאילו מחפש את הפראיים. אולי כדי להרגיע אותם? הם צריכים איזון. זה בטוח. :)

chataka

New member
?

מה עניין שמיטה להר האושר הגבוה? העולם נחלק לטיפוסים 2, 3, 10000000 לכל טיפוס דרך טיפוס ואין זה משנה כלל איך אדם צובר ובאילו נסיבות אלא מה הוא צובר ואם יותר לי יותר משנה מה הוא יוצר עם כל ההצטברות הזו יש איזה סתירה בסיסית בכל העניין הזה (זה כמובן סימן חיובי)- מצד אחד הארה, קטנה כגדולה, היא תלוית קריסה או משבר מצד שני אתה מדבר על איזון אני לא רואה מה יכול להיות מאוזן במצב כזה, זה מצב מוקצן, לפחות לרגע אח"כ ולפני זה רלוונטי עניין האיזון, והוא רלוונטי בעיקר לעיקר כפי שאמרתי מה יוצרים מכל זה ומזמן לא סייגתי- כל האמור לעיל דעתי האישית פרטית זמנית נתונה לשינוי ולחסדי הזמן והכוכבים. שייחנק מרקורי והרטרו הארור.

למעלה