על הגדרות וכינויים...

על הגדרות וכינויים...

לפני כמה חודשים אחד מיושבי הפורום טען שעלינו להפסיק להשתמש בסרט האדום, למעט בשימוש במילה איידס, על הקונוטציה השלילית שהיא מייצרת, להעלים את הסרט האדום מעל דש חולצותינו ולעבור להשתמש בכינויים עם קונוטציה חיובית יותר. בזמנו חשבתי שמדובר ב"טיפול קוסמטי". שהרי הדעות והאסוציאציות לא ישתנו בגלל שאנחנו כבר לא נשתמש בכינוי "נשא HIV" או "חולה איידס"... לשם כך יש צורך בחינוך והסברה עמוקים. אולם במרוץ הזמן הבנתי שטעיתי! עלינו להתחיל ממקום כלשהו, לנקות מעלינו את סטיגמת העבר, את האסוציאציות הקשות המתעוררות מיידית עם הישמע המילה איידס, את כל אותם פרטי מידע ארכאיים ומיושנים שאינם תקפים עוד כלל וכלל- ולייסד מושג חדש, כזה שלא יגרום לנו לנוע בחוסר נוחות במושבנו כל פעם שהוא נאמר. ולכן- מעתה ואילך, אני לפחות, לא מתכוון להשתמש במילה נשא/ איידס/ HIV... מעתה ואילך- אני חיובי. אנחנו כולנו אנשים חיוביים (לעומת האנשים השליליים). אני חושב ששימוש בכינוי בן אדם חיובי- לא רק שמעורר קונוטציות טובות ומאושרות יותר. הוא גם נכון יותר ומשקף נאמנה את מצבנו. מלבד ה+ הקטן שבא אחרי ה-HIV, רוב האנשים החיוביים שפגשתי, אכן שיפרו את חייהם לאחר הגילוי (לאחר תקופת הסתגלות כמובן למצבם החדש). הם הפכו לאנשים אופטימיים יותר, חייכנים יותר, כאלו היודעים להעריך את החיים ש"ניתנו" להם במתנה. אז די!! הגיע סופם של העצבות, המוות, הדיכאון, הרחמים והשליליות שנילוות אלינו מרגע שאנו מעלים על דל שיפתותינו את המילה איידס. מעתה ואילך- רק דברים טובים... גם שמו של הפורום צריך להשתנות ולהפוך ל"פורום לאנשים חיוביים" או "חיים חיובי", וגם לשמו של הוועד צריך להתווסף "הוועד למלחמה באיידס ולתמיכה באנשים חיוביים"... אז אני אוהב את כולכם אנשים חיוביים שלי, תתחילו לחשוב חיובי ותראו איך גם מקבלים אותנו בצורה חיובית. שלכם, אלעד.

גבר שקט

New member
אתה ת ו ת ח !

אלעד, איזה כיף! עוד נשא חותם בשמו הפרטי (והאמיתי)! הלוואי ודבריך הכנים, החיוביים, המקדמים והמעצימים יחדרו לעוד ועוד לבבות. הלוואי שנשאים יקראו את דבריך וירגישו שנשאות לא חייבת להיות כבדה מנשוא. הלוואי ונשאים יקראו ויגלו שאת עוצמתו של הכאב ניתן וצריך לאנרגיה חיובית המקדמת ובונה חיים חדשים. הלוואי ויקראו את דבריך וירגישו כי הם לא לבד ושיש חברים טובים כמוך שנמצאים שם עבורם. הלואי שיקראו את דבריך מקבלי החלטות וישנו סדרי עולם. הלואי ויקראו את דבריך נשאים, יגיבו - ויחתמו בשמם. כמוך. אתה תותח, דרור.

Jony Jerusalem

New member
הרעיון שלך - 10

אין פשוט 11, אז תסתפק ב 10 יש הרבה במה שאתה אומר, השאלה איך מביאים את זה לידי מימוש. בכל מקרה אחלה רעיון, אני אחשוב איך אני לפחות בחלק מממש את זה באתר שלי עם הזמן

שמח לשמוע...

בייחוד באתרים עם חשיפה כמו של האתר שלך ג'וני, יש חשיבות נוספת לנושא. אם אתה תעבור להשתמש בחיובי במקום נשא או חולה איידס בדברייך ובאתר שלך- תהיה לזה חשיפה גדולה מאוד וצעד אדיר לשינוי אצל כל אחד ואחת שמבקרים בו או קוראים את דברייך בשקיקה. אין צורך במאמץ גדול, אלא רק שימת לב מעתה ואילך לעניין. מניסיון, תוך זמן קצר, זה מרגיש מאוד נוח על הלשון... שנה טובה, אלעד.

rassan

New member
רעיון מופרך שדיי מתאים לאופי הישראלי

כל דבר בישראל חייבים לתרגם ולעגל וללוש כדי שיתאים לאופי של הישראלי . בכל העולם אומרים אני HIV פוזיטיב \ אני HIV נגטיב . זה לא אמור לייפות או לכער , בזה אני משתמש כבר בערך 17 שנה . ורק בארץ אולי בגלל שבשנים האחרונות יש עליה בכמות אנשים שהם HIV פוזיטיב ולמעשה נוצרה מין קבוצה חייה ובועטת שגם ניפגשת ויוצרת יש מין החלטה לנסות לתת לזה קונוטציות פטטיות של אנשים "חיוביים" או אנשים "שליליים" . HAPPY NEW YEARE TO ALL HIV POSTIV
))

Jony Jerusalem

New member
אני מרים את הכפפה אבל זה ייקח תהליך של זמן

אני מרים את הכפפה לפחות בפרק שלנו הנשאי הוא יעבור להיות חיובי עד כמה שניתן. זה דורש הרבה עבודת עדכון של חומר שאין לי כרגע אבל כרגע במידה ויעלו מאמרים חדשים זה ייכנס וכמו כן שאתפנה טיפה אתחיל לשדרג טיפה את המאמרים הקיימים לפי זה. זה נכון שצריך לעשות ניסיון ואין מה להפסיד, אין ספק שחשיפה כמו שיש לאתר ושינוי קו חשיבה וגישה יכול לתפוס אצל רבים ואם לא ננסה לא נדע לא מתחייב על זמן שזה יעודכן אבל זה לא ייקח הרבה זמן ואני אתחיל בזה ובשאיפה שנצליח לשנות ולו משהו בנושא שזה יהיה אספר לכם כאן ג'וני

למעלה