על הגב מבחירה

s u n s o o n

New member
על הגב מבחירה

חשבתי איך לקרוא להודעה אולי על הגב בגאווה תכלס רוצה לשתף אתכן בתובנה לגבי הלידה שלי שהייתה לפני 10 חודשים לידה טבעית וביתית, כואבת וניפלאה אחריה זכרתי שילדתי על הגב והתייסרתי, הרגשתי שהיה פאק לא זכרתי איך זה יצא, כעסתי על המיילדת לקח לי איזה 3 חודשים לפני שדיברתי איתה על זה ומהשיחה איתה ועם בעלי הבנתי שלא הייתי בדיוק על הגב אלא בתנוחה אסימטרית והעיקר הבנתי שזה לא היה פאק של המיילדת (אגב לידה קודמת עם אותה המיילדת ילדתי ב"תלייה-כריעה") היא אמרה "מה הייתי צריכה להכריח אותך בכוח? ניסית שעתים כל מיני תנוחות ולא היה לך נכון, לבסוף נשכבת - מה הייתי צריכה מהמיטה שלך לגרש אותך?" ועבר עוד זמן עד שחזר לי הזיכרון - מה הרגשתי באותם הרגעים ובזה בהרגשה זו רוצה לשתף אתכן עד לשלב של יציאת התינוק ממש הייתי בתנוחות "פעילות" כי זה הרגיש לי נכון בשלב של יציאת התינוקת ממש התנוחות האנכיות הרגיש לי... כמו לרוץ מההר. איך יורדים מצוק גבוה? מישהי אולי תרוץ. אבל הרגשתי שעדיף לי לרדת לאט, רגל אחרי רגל. כך בלידה הזאת. בתנוחה האנכית, הרגשתי את הפרץ הזה שאמור לפרוץ ממני והרגשתי שזה כל כך עצום, גדול ממני, שהוא אמור לפרוץ במהירות עצומה וזה לא נכון לא לי ולא לתינוק. מהפחד התכווצתי ולא יכולתי לאפשר לתינוקת לעבור בכלל. אבל בשכיבה הרגשתי שהתינוקת יכולה לצאת בעצמה, בקצב שלה, בלי העצמת המהירות שעושה כוח הכובד...כמו לרדת מההר בתבונה, צעד צעד. כאן הצלחתי לשחרר. בהכתרה הרגשתי שהראש גדול וכן ביקשתי מהמיילדת לשים שמן ולתמוך בפירניאום. זהו. כך היה נכון לי באותם הרגעים. ועכשיו, לאחר 10 החודשים, אני לא רואה בזה פסול. ולידה זו היא קרתה איך שטבעי לה, ולא פחות טבעית מהקודמת (שעברה ללא כאבים וללא נגיעה של מיילדת) נכון, יכול להיות שהלידה הכואבת ועל הגב הזאת היא הייתה כזאת כי הייתי מאוד חלשה אחרי שמירת הריון ארוכה בלי לקום ואני יודעת שהתינוקת לא הייתה במצג אופטימלי, הייתה עם המצח קדימה, ואחר כך הסתובבה אבל ככל הנראה זה עדין לא היה "אופטימלי" זה כן אבל בנסיבות של אותם הרגעים הגוף שלי הרגיש ועשה בבדיוק מה שהכי טוב בשביל ללדת בשלום - למרות שזה לא תאם את הטיאוריות שלמדתי ולא "לידה פעילה" ולא מה ש"נחשב" כאן בפורום

../images/Emo45.gif

ילדתי לידה טבעית לגמרי על הגב. כשהחלו צירי הלחץ הגוף שלי רצה לשכב ואני הרשיתי לו לגמרי. אין אמת אחת. כל גוף בנוי אחרת. כל לידה נראית אחרת.

גוֹזָל

New member
אני חושבת שזה הקטע של לידה טבעית

את עושה מה שהגוף מנחה אותך לעשות. החוכמה היא "לצאת מהמוסכמות" וגם אם זה אומר מהמוסכמות של הפורום הזה. כל הקטע שאני מנסה להסביר לאנשים שהכאב הזה הוא אישי והוא מוביל אותנו למצוא את התנוחה הנכונה בשביל הגוף שלנו באותו הרגע. ברור שהמילדת צודקת. לעצור היא אמורה רק אם יש סכנה בריאותית לדעתי. ואם היה לך הכי נוח לעמוד על הראש? אז מה?! ובטוח את שמת לב וגם לפי הסיפור שלך, שבשלבים שונים היה לך נוח תנוחות מסויימות ואח"כ שינית אותן. אני ילדתי על כורסה. אני לא יודעת פשוט שם התיישבתי וככה ילדתי. כאילו עוד שניה מולי פותחים טלויזיה ואני יושבת לצפות בסדרה האהובה עלי. באמת צפיתי בו... אני צופה בו כבר שנתיים
אגב, גם כאבים של צירים לכל אחת כואב בצורה אחרת. לי כאב רק בבטן. לא יודעת על מה אתן מדברות בכלל כשאתן מספרות על כאב גב. הגב שלי היה על הכייפאק. הבטן הרגה אותי חשבתי שאני מתה. (אבל במקום שאני אמות יצרתי חיים
) סיפור לידה מקסים יש לך!!!

גם אני בחרתי במאוזן

לא בטוחה אם הגוף הנחה או המוח נראה לי החלטה מודעת מתוך מחשבה שיציאה איטית תמנע קרעים. לקראת הסוף כרעתי כדי לקדם ענינים ובסוף בסוף- נשכבתי ליציאה הסופית

י ע ל י ם

New member
זה קצת אי הבנה

שתנוחות לידה שוללות את תנוחת שכיבה על הגב. זוהי תנוחה לכל דבר, פעילה כמו כל תנוחה אחרת. היציאה הנחרצת נגד התנוחה הזו היא כשהיא נכפת על היולדת בניגוד לצורך הפיסי שלה, הרצון שלה או מה שמרגיש לה נכון, כשהמניע הוא או נוחות הרופא/מיילדת, או הבנה מוטעת של אותם אנשי מקצוע לגבי הפיזיולוגיה של הלידה. אם, כמו שכולכן מתארות כאן, זוהי התנוחה הנכונה, אז היא נכונה כמו כל תנוחה אחרת. נשמע שהיתה לך לידה מצויינת, עם חיבור עמוק לגוף ולצרכים שלך. תתחממי לאור הזכרונות שעולים!

יוקטנה

New member
כל כך נכון!

אחרי הלידה הראשונה והשניה שהתרחשו בחצי שכיבה, ציפיתי ללידה השלישית בסקרנות ותכנונים באיזה תנוחה ללדת. בסוף (אצטט מסיפור הלידה שלי): " אני גוררת את עצמי למיטה ונשענת עליה, ולפתע לשכב נראה לי רעיון נפלא!" ושוב ילדתי בחצי שכיבה
ואני בניתי על תלייה מחבל
ממש...

למעלה