על הביטלס והסמים

100police

New member
על הביטלס והסמים

גרסא ראשונית של המאמר שלי, ולמרות שעשיתי את זה די מהר הסתכלתי בהרבה מקורות... למרות כל המקורות ש*בתיה* (כן כן, בתיה עזרה לי עם המאמר הזה) נתנה לי, היה חסר לי קצת רקע על האמצע... פשוט אמרתי לה שהקישורים בטח יספיקו לי לפני שבדקתי אותם.. בכל מקרה, תקראו, תגידו לי באיזה נקודות לשפר, ואני אחפש חומר.

100police

New member
תודה...

לא ציפיתי שיגידו את זה, כי זה דווקא גרסא ראשונה של המאמר....

mati88

New member
העניין עם הרמזים בHelp!

מזכיר לי באופן מטריד מדי את "הרמזים" למוות של פול... לא יודעת כמה זה נכון לשים את זה במאמר... ואני לא מסכימה שדווקא שהסמים גרמו לתחילת הסוף הסוף..."וברגע שנכנסו הביטלס לתקופת הפסיכודליה, הקרע התחיל להיפתח". התקופה הייתה אותה תקופה, אבל איך הסמים היו קשורים לעניין? עוד משהו, שמעתי או קראתי, אני כבר לא זוכרת איפה (אולי אפילו פה?) שפול לא נגע בLSD, כי הוא אמר שאחר כך לא חוזרים להיות אותו בן אדם... מישהו יודע משהו על זה?

100police

New member
תקשיב\י...

חצי מהמאמר שרשמתי היה על פי עדותו של פול, והרמזים ניתנו מאתרים מוסמכים ביותר, והם בעצמם אמרו שהם רשמו כמה שירים בהשפעת סמים, לא יודע אם הלפ הוא באמת כזה, אבל כך זה נראה, וגם שהרבה מקורות מדברים על זה. אבל כמו שאמרתי פעמיים, ואפילו שלושה- זו גרסא ראשונית, יכול להיות שאני טועה ו-100% יש איזשהו מקום לשיפור, אז אני אוסיף ברגע שיגידו לי מה.

The Walrus

New member
רק שאלה אחת...

אם הם עישנו LSD ב1964 (תקופת הארד דייז נייט), ואז פול עלה לכתוב שיר, איך הגענו פתאום לGOT TO GET YOU INTO MY LIFE? זה לא שנתיים אחרי זה?

100police

New member
ידידי, האמן לי שאין לי מושג

כמו שאמרה פה סינתייה זה היה באנתולוגיה, אני לא הבנתי כל כך את הקטע..

mati88

New member
ממממ...

דבר ראשון זה תקשיבי. נעים מאוד, מתי. דבר שני, לא הטלתי ספק במהימנות המקורות של המאמר, אבל כמו שאפשר למצוא בהרבה מקומות שהשיר של לוסי נכתב בהשפעת LSD ואי אפשר יהיה להוכיח את זה באמת אף פעם, ככה גם על Help! (וכמו שסינתיה אמרה בקשר לזה שאי אפשר לסמוך לחלוטין על העדות של פול בנוגע לשימוש בסמים, ככה אני מעריכה שאי אפשר לסמוך עליה בנוגע להשראה האמיתית לחלק מהשירים). אם ה-ו-א אמר שHelp נכתב תחת השפעה של סם, אני אאמין לזה יותר מאשר אם הוא יכחיש; אבל אם אין ציטוט שלו או משהו דומה, אני לא חושבת שראוי שמידע כזה יכנס למאמר, כי אין לזה "הוכחות". ודווקא בגלל שזו גרסה ראשונית אני מעירה הערות שספק אם הייתי מעירה אותן למאמר גמור- הרי זה מה שרצית לא? הערות שיעזרו לך לחדד ולשפר את המאמר. מתי.

הוא אמר את זה באנתולוגיה (כמדומני)

אם כי אני לא יודעת, עד כמה הוא יישם את זה במציאות.

יפה מאוד!

כל הכבוד. באמת נושא חשוב, שראוי שיהיה במאמרים. הערה קטנה- אני לא חושבת שמאז הודו הביטלס הפסיקו עם הסמים. אני די בטוחה שאפילו בתקופת "לט איט בי" (שבישרה את הסוף), הם היו עדיין עמוק בענין.

fenriz

New member
הביטלס ממש לא הפסיקו את זה בהודו

הם המשיכו עם זה עד הסוף אולי פחות עם LSD אבל ג'וינטים רצו חופשי בהקלטות של אבי רואד ולט איט בי. שמעו זאת היתה התקופה אבל יחסית ללהקות אחרות הביטלס היו די רגועים.

100police

New member
סבבה, תודה על המידע

אני רואה שממש פישלתי... אני כמובן צריך לכתוב על המעצרים של ג'ון ופול, אני צריך לחפש מקורות מידע דחוף...

tin ker bell

New member
מאמר יפה אבל..

אין מצב שהביטלס ניסו אל אס די כבר ב-1964. זה בכלל היה קיים אז?! זה בכלל היה מקובל? הם לא ניסו אל אס די אצל איזה רופא? לוידעת, היה פה איזה סיפור פעם.. מומחי הפורום.. אתם יודעים משהו על כך?

Another Girl

New member
ארנן,כשתעדכן את המאמר ותכניס בו את

מקצה השיפורים שהוצעו כאן (אולי גם אני אציע ואנסה לשפר כשיהיה לי קצת יותר זמן) תעלה את זה שוב לכאן ואכניס את זה למאמרים.

למעלה