על האתר חופש

ציפי ג

New member
מזמן הפסקתי לראות בפורומים

כלי שכנוע, אל כלי להבעת דעה. דעתך דעה היא, ומושכלת על יסודות אלו ואחרים, וכך גם דעתי. למשל כשאני משתתפת בפורום ברית מילה, האם מישהו שם חושב שהוא יוכל לשכנע אותי לא למול את ילדי? האם אני מספיק טפשה כדי לחשוב שאחת האמהות שם תמול את בנה? ואני מתפלאת שתאוריות המבוססות על עבר רחוק ובלתי נראה לעין נקנות על ידי חלק מהציבור הצוחק לו על כך שאני מקבלת את גרסת התורה. רק התאוריה על התפתחות מעמד האשה ושעבודה על ידי הגבר מקומם אותי, ואני אשה. מאיפה יודעים כל גדולי המדענים הללו מה היה כוחה של האשה הנאדרטלית, ומה היו יחסי הגומלין בינה גברי השבט? אולי בעת ההיא יכלו שני המינים ללדת? ושני המינים לצוד? אולי היה לה נח לאשה לתת לגבר ללכת לצוד, ולא להתרוצץ ברחבי העולם סביב הממותה? ועוד תאוריה ביד הדמיון הטובה על מי שנסחה. אז לכם יש את התאוריות שלכם, ולי יש את שלי. שתיהן בלתי נתנות להוכחה ממשית, אלא מלוות בהרבה אמונה. תאמין אתה שמקורך מהשימפנזה (מה זה לא סוג של קוף? אולי זה חתול?) ואני מעדיפה לחשוב שמקורי בבריאתו של ה´. יחי ההבדל הקטן.

פינגו

New member
טיעון מאוס ודמגוגי

דברייך הוגנים והלוואי שכן ירבו- כוונתי לחופש הדעה. אני כן מוחה על הטיעון הדמגוגי החוזר ונשנה על ידי אנשים מאמינים כאילו ישנן שתי אלטרנטיבות למוצא האדם. זו שמציגה הדת וזו שמציגה את האדם כהתפתחות הקוף. אמירה מאוסה כמו: אני אמשיך להאמין שאנוצרתי בצלם ואתה תמשיך להאמין שמקורך בקוף- אינה מקדמת את הדיון. קודם כל האבולוציה לא טוענת שמקור האדם בקוף- אלא שההתפתחות האבלוציונית של האדם התרחשה בענף מקביל לזה של הקוף. דוקא לפי הדת מקור האדם בעפר ומקור האשה בצלע הגבר (כמה שטותי ומעליב).

ציפי ג

New member
עלבון זה דבר אישי ולא אוביקטיבי

והנה אתה גדול האנשים הפתוחים כנראה בעולם, טוען שמה שאני אומרת הוא לטענתך עורבא פרח. ושדברי הן אמירות מאוסות. כל התיאור של האבולוציה יכול מאוד להעליב, אם מאוד מעונינים להעלב. אני לא חשה לא כבת דודתו של השימפנזה ולא כבת דודתו של הבובונו, אבל אני לא נעלבת שאומרים את זה, אלא תוהה. יכול אתה לתהות מה המקור לדברי, מה האשוש לכך. אבל לתאר את דברי כמאוסים זו התנשאות, ולטעון טיעונים בניגוד להכרזתך שראשך פתוח להכל. חודש טוב

אנדרי ז

New member
ראש פתוח

מעניין כמה דתיים ישמרו על ראש פתוח ותהייה עניינית אם אני אבוא ואטען שהגבר נוצר מהצלע של האישה... מותר גם לבעלי ראש פתוח לא להתייחס לשטויות מצוצות מהאצבע. אם יש ראיות, מצד שני, ואפילו נסיבתיות בלבד, אז זה כבר סיפור אחר. אוי סליחה, ראיות בקשר לסיפור עם העפר והצלע? איזה חוצפן אני...

giingiit

New member
למה מעליב?

האדם נוצר מאדמה, ואילו האישה נוצרה ממקום גבוה יותר - מהצלע. כשהאישה נוצרה מהצלע, באדם כבר היתה נשמה, כך שמראש היא נוצרה מתוך עירוב של חומר ורוח בעוד שהאדם נוצר מחומר בלבד - מהאדמה. לכן האדם במהותו הוא הרבה יותר גשמי מאשר האישה, שנוטה יותר לרוחניות וגם קרובה יותר לבורא עולם מעצם היווצרה מנקודה גבוהה יותר. הכל שאלה של הסתכלות. יש מי שמחפש את הרע בכל דבר אבל צריך תמיד לשמור על ראש פתוח כדי להבין מה אומרים המקורות על כך. בברכה תמנה

אורן פה!

New member
תגובה

אתר חופש עושה שימוש ציני בציטוטים שמראים שהדת (לאו דווקא היהודית) היא גזענית ושוביניסטית, מה רע בזה? להשתמש בציטוטים של רבנים שמסגירים את זה שהם גזענים ושובניסטים (ואת זה הם שאבו כמובן מהדת) הוא לגיטימי ביותר. להגיד שהוא שיקרי כי הוא עושה שימוש במדע כדי להוכיח שהדת לא נכונה זה אפילו מצחיק... הרי אני בטוח שאפילו לך אין ספק שהמדע הוא דבר טוב ולא שקר וכרגע אתה אומר שהוא רע כי הוא משתמש במדע... בקיצור, הוא כל מה שהעולם הנאור צריך לשאוף אליו- הוא מוכיח דברים בצורה מדעית וע"י הוכחות בלי התחמקויות ובלי דמגוגיה. אני מסכים איתך שהדת היהודית תרמה רבות לעולם (בניגוד לדתות אחרות כמו האיסלאם שלא עשה דבר אחד טוב), אבל מה שהאתר מבין הוא שהדת אינה נכונה. פעם, היה אפשר להתעלם מעובדה זו מכיוון שהדת הציבה חוקים על בני האדם ונתנה להם מסגרת, אבל היום במדינות המתקדמות, במיוחד עם הידיעה שהדת היא שיקרית- היא אינה נחוצה, ויכולה לשמש רק כדבר היסטורי שעזר לאנושות ועבר מן העולם.

תגובה לתגובה

ממש נראה לי שלא טרחת להבין מה שכתבתי. על הציטוטים: אלו ציטוטים מעוותים, כיוון שהם מביאים רק מסקנה *שנראית* שובניסטית או גזענית, בעוד היא לא כזו ויש היגיון ודיון ארוך מאחוריה. על המדע: הדברים שמוצגים שם לא מביאים את תשובות הדת. לא טענתי חלילה שהמדע הוא רע. ההפך הוא הנכון, הלא אני ביולוג במגמה. הבעיה היא שהוא מציג דברים שלכאורה סותרים את הדת, בעוד שניתנו בדת עצמה המוני תשובות שדנות באותן שאלות בדיוק. האתר אפילו לא מראה אותן. איך הגעת למסקנה שהדת היא שקרית? למדת אותה? ואני לא מדבר על שיעורי תנ"ך בבית הספר. חקרת? בדקת? אני כן. הגעתי למסקנה שהיא לא שקרית.

דנינקי30

New member
מה כאן ציני?

תראה אורן: אתה כותב ש"מה רע בזה?" לגבי ציטוטים שדת היא גזענית, שהיום ישנה הידיעה, "שהדת היא שקרית" - אז מה ציני בשימוש שעושה אתר חופש בדברים אלו ממש? אגב, דת איננה שקרית עד לאותו שלב של הטפות מיסיונריות. זאת, משום שזכותו של אדם להאמין בדבר שאיננו קיים, ואין בכך שקר. השקר מתחיל ברגע שאותו אדם מנסה לשכנע אחרים, שהלא-קיים אמנם קיים. לכן כל המיסיונרים הדתיים אינם דוברי אמת, ונזהרתי בהתבטאות שלי.

kit k@t

New member
שטויות!

אני מברת באתר חופש באופן קבוע ואני חושבת שהאתר הוא אתר נהדר . אני נגד כפייה דתית ובאתר חופש לראשונה מצאתי עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני . הדת היהודית היא דת שוביניסטית מאד , ואם אתה טוען שלא אתה צריך לבדוק את עצמך טוב טוב כי ישנם כמה וכמה פסוקים בתנך שמראים עד כמה הדת היא שוביניסית ( אם היה לי זמן הייתי מחפשת אותם בשבילך אני פשוט קצת עסוקה ) . ולכם האנשים שהקימו את הפורום הזה אני רוצה לומר חזק ואמץ ! אתר חופש הוא אתר חשוב מאד ואני מעודדת אותו מאד ומקווה שאני אוכל להשתלב בפורום הזה . קאט

למעלה