על האתר חופש

על האתר חופש

פורסם על ידי בפורום נוער מרצ: רציתי להביע את דעתי על האתר (הנורא ואיום לדעתי) "חופש" אתר מעוצב טוב. חוץ מזה, אין בו טיפה של הגינות. האתר מתיימר לתת "מידע" לציבור על הכפיה בארץ הדתית ועל הדת היהודית עצמה. בקשר לכפיה דתית אין לי שום בעיה. אני נגד כפיה מכל סוג. אבל על המידע שמופץ ע"י האתר יש לי טענות רבות: הוא מעוות. הוא נוראי, כיוון שהוא עושה שימוש ציני בציטוטים המציגים את הדת היהודית כדת גזענית, שובניסטית (שזה יותר גרוע מגזענות לדעתי...), שיקרית (הוא משתמש בהוכחות מדעיות לכך שיש טעיות בתנ"ך) בורה, ובקיצור כל מה שהעולם הנאור צריך לסלוד ממנו. לא רק זה, הוא הופך את הדתיים (ובכללם אותי) לבורים, שובניסטים וגזענים, אנשים לא הגיוניים שלמעשה אי אפשר, וכן אין צורך לדבר איתם כלל. אין דבר רחוק יותר מן המציאות. האתר הזה הפוך למה שנוער מרצ מייצג (עד כמה שאני הבנתי) - פלורליזם וחופש בחירה אנשים חילונים, שאין להם מושג על היהדות, לכשיכנסו לאתר הזה מיד יהפכו להיות שוטמי הדת היהודית. אנשים... אני חייב לבקש שלא תתפתו לקבוע דעה על היהדות רק לפי האתר הזה: הדת היהודית היא בת אלפי שנים. במשך כל אותם אלפי שנים, האנשים הדתיים הוציאו מתוכם אנשים גאוני עולם, אנשים משכילים, אנשים הומניים, אנשים שאי אפשר להאשימם בטיפשות או בחוסר היגיון. הדת היהודית היא מאגר עצום של ידע, של דרך חיים, יש בה היגיון וחוכמה אדירים... והיא לבטח שלא מה שהאתר חופש מנסה להציג אותה... אנשים! אינכם חייבים להאמין, אינכם חייבים להסכים עם הדת, אבל אתם, ודווקא אתם, אנשי מרצ, שרואים את עצמם אנשים חושבים, כן חייבים להסתכל על שני הצדדים בוויכוח, ולבטח שלא לקבל את דברי האתר "חופש" כפשוטם וכלשונם אלא לשאול ולחפש מה חושבת הדת באמת. (ולא, אי אפשר לראות את זה בציטוטים המצחיקים של האתר, שבא להציג את "היהדות"...) האתר הזה אינו חופש! זהו כלא למחשבה. זה אתר שמטרתו להסית נגד הדת, והוא שולל כל הידברות איתה. אני לא מבקש שלא תכנסו לאתר, אני רק מבקש שתכנסו אליו עם ידע מוקדם על כך שהיהדות מהווה דרך חיים לכ"כ הרבה אנשים חכמים, משכילים, הגונים, הומניסטים, תומכי שווין זכויות ואוהבי אדם. אנחנו לא טיפשים. אם אתם רואים משהו שנראה לכם ככזה, אתם יכולים לשאול אותנו, הדתיים, קודם שתקבעו דעה.

cusamano

New member
הדת היהודית

בנוסף להיותה מקור תרבותי חשוב לכולנו היא בין היתר דת שוביניסטית גיזענית שיש בה בורות זאת מיכוון שהדת הוקמה בימים שדברים אלה היו מקובלים בעולם חופש מעלה את השאלה האם אנחנו צריכים ליחיות לפי הדת הזאת או שאפשר להיתנתק ממנה. כל אחד בוחר בסופו של דבר בדרכו שלו. כתב על כך במאמרו "פלורליזם בדת היהודית" שנימצא באתר חופש: כחלק מהמלחמה בהחזרה בתשובה חוזר אתר חופש להביא את הדברים הרעים שביהדות כשהוא שוכח את הדברים הטובים. זה נכון...וזאת הסיבה שהמאמר הזה ניכתב. בשביל להזכיר שיש גם דברים טובים ביהדות האמונה שבדת היא רק חלק אחד מני דברים אחרים שיש בה. אתר חופש מציג גם את הצד הפחות יפה של היהדות שאנחנו מנסים כל כך לישכוח זה שיש אנשים חכמים בדת אתה לא לא מחדש בזה כלום...אין זה אומר שאם אתה דתי אינך חכם ואין בשום מקום בחופש שכתוב זאת. אתה מפרש דברים כרצונך מיכוון שפגעו בדת שלך. בתודה שי

הבהרה

אני לא מפרש כך את הדברים בגלל "שפגע" בדת שלי. אלא בגלל ההתנהגות שלו. אני שורץ קבוע בפורום של נוער מרצ ולא בפורום דתיים, יש לי עשרות חברים חברים חילוניים. אני מתמודד עם שאלות על היהדות, אני שומע בכל יום חברים חילונים שלי, אבל אף אחד מהם לא מתנהג ככה. האתר חופש לא מציג את הצד הפחות יפה ביהדות. הוא מציג דברים בצורה מעוותת. הרי גם לדברים ה"פחות יפים" לדעתך, יש תשובות טובות, שלא *נידונות* בכלל. "פלורליזם בדת היהודית"? צריך לחפש בנרות את ה"פלורליזם באתר חופש"! הבעיה של אתר "חופש" הוא שהוא לא טורח להציג את התשובות. הוא לא טורח לחפש אותן בכלל. ועוד משהו, הדת היהודית אינה שובניסטית ואינה גזענית. אתה יכול לחשוב ככה, כמובן, אבל זאת טעות. לו הייתה שובניסטית או גזענית, הייתי עוזב אותה. אבל אני, בניגוד אליך, טרחתי לשאול. והתשובה מצאה חן בעיניי.

cusamano

New member
כששאלתי רבי

מדוע כתוב בתנך "אשה חמתה מלאה צואה ופיה מלא דם" הוא אמר שזה נכתב בהליצות הרגע...אני לא חושב שזה מצחיק בכלל כששאלתי מדוע אישה היא פסולה לדין אמר לי הרבי "אישה חוכמתה בצניעות! מדוע צריכה דין זאתי? יש לה דברים להסתיר..." באמת היא לא צריכה דין...גם אחלה תשובה כשהרבי אמר לי שהאישה מדליקה נרות שבת כי היא כיבתה את הנר של העולם גם אז לא צחקתי בכלל

אני חושב שזה חבל

ששאלת את הרבי הלא נכון. מה לעשות, יש אנשים שלא עונים כמו שצריך. על פסילה להעיד יש תשובות רבות, ועל הדלקת נרות בשבת? מי אמר משהו על כיבתה את נרו של העולם? האשה מקבלת את בוא השבת! אין לי כאן כוח או יכולת להביא לך את כל התשובות, רק להגיד לך בפירוש: שאלת את הרב הלא נכון. יש אנשים *שמבינים* יותר. את מי שאלת? את הרב השכונתי המקומי?

sista

New member
לשאול רק את הרב שמתאים לך?

כן, הרב אבינר הוא רב נחמד. מה עם כל הרבנים הפחות נחמדים, שקולם נשמע ברמה? בכל פעם שמעלים טיעון בנוגע לשוביניזם המזעזע שביהדות, קם משתתף פורום זה או אחר ואומר: לא נכון, אצלי זה לא ככה. הרב שלי אומר אחרת. ובכן, אולי אצלך לא אבל אצל רבים כן. מעמד האישה בחברה הדתית נחות משל הגבר, ולכן אני מודיעה לך חגיגית שברגע שדעתי עמדה על עובדה זו התחלתי להתכחש ליהדות. זו דת של גברים, זו לא הדת שלי ואני בפירוש אנטי הדת הזוומעודדת כל אישה ברת דעת לבוא אחרי ולייסד יהדות ידידותית לנשים.

ציפי ג

New member
אבל זה לא כתוב בתנך - זה כתוב

בגמרא, וזה מפורש כגנאי לגבר, שעל אף שהאשה, מה לעשות לעיתים מדממת, עדיין הוא נמשך אליה. התאוריה שהגברים נמשכים לנשים היות ואנו מזכירות להם את אחורי הבבון, מוצאת חן בעיני יותר. ועל איזה רבי אתה מדבר? יש רבה (עם ב סגולה) ויש רוב ויש סתם רב ויש רב (עם דגש בבית), אבל רבי נפטר לפני כמה אלפי שנה.

giingiit

New member
צריך להבין מה המשמעות של

הביטויים האלו ומה מטרתם. "אשה חמתה מלאה צואה ופיה מלא דם" הוא ביטוי שמציעים לגברים לחשוב עליהם על מנת שלא יבואו לידי עבירה בהרהור חטא. אין זה בכלל מעיד כלום על האישה עצמה אלא מניעת חטא. זה כמו שגבר חילוני ישכנע את עצמו על אישה שאינה אישתו שבעצםהיא לא מוצאת חן בעיניו כדי להמנע מעבירה או בגידה. זו כל המטרה של הביטוי אישה פסולה לדין גם לפי החוקה הגויית שאומצה על ידי מדינת ישראל. אישה לא יכולה להעיד למשל נגד בעלה. אז אם בעלה גנב הרבה כסף, אין היא יכולה להעיד נגדו (וגם הוא נגדה), אז גם החוקה הגויית מודעת לכך שיש מצבים שבהם עדות מפי אישה (או גבר) אינה קבילה כי יש נגיעה בדבר. אותו הדבר בהלכה רק שההלכה מבינה את נפש האדם ומבינה את ההבדלים בין גברים ונשים ולנשים אסור להעיד כשהעדות היא ציבורים ונדרשת ליותר מעד אחד (מותר לה להעיד למשל במקרה של אישה עגונה, אם ראתה את הבעל מת וזו עדות מאד חשובה). ישנם מצבים שבהם גם גבר לא יכול להעיד, אז היושר ביכולת נתינת העדות נקבע בהלכה לפי מהות האישה או הגבר ולא בצורה שרירותית. צניעות באישה זה נושא ארוך והאישה בעקרון מטבעה היאצנועה. בנות הגיל ההתבגרות מתבישות לרוב ומתחילות להתקלח לבדן. אם צניעות לא חשובה להן, למה הצורך הזה לפרטיות? אם תרצה אינפורמציה מלאה יותר על זה תודיע לי ואתן לך. נרות שבת - נרות שבת זה אחד מהתיקונים שאישה עושה על חטא האדם הראשון ולא רק נרות שבת, גם חלות. בנוסף אישה גם בצער יולדת בנים אבל גם הגבר עושה תיקונים כגון "בזיעת אפיך תאכל לחם". נרות חלות ותיקונים אלו הם מושגים עמוקים שאם תרצה תשובה יותר מעמיקה, אביא לך. מותר לשאול את שם הרב שאצלו שאלת ושענה לך תשובות כאלו? אני בספק אםהוא היה בכלל רב חרדי. אם אתה רוצה לשאול שאלות בהלכה ולקבל תשובות כנות, תשאל רבנים חרדים. אשמח לקבל פרטים על אותו רב בברכת ערב שבת שלום תמנה

sista

New member
גבר שעיר ומלא צואה ופיו זב ריר

אוי, בואו נתחיל לגלגל עיני עגל בתמימות אין קץ. אין פה שום אמירה נגד גברים, זה פשוט משהו שנשים צריכות לחשוב עליו כשהן חושבות על גבר, אם במקרה הנדיר מתעורר אצלן יצר המין ובעקבותיו הרהורי עבירה ורצון לרקוד סלסה רחמנא ליצלן ואוי ואבוי. למתקדמים, אפשר גם לנסות "שמאלני מטונף פיו מלא צדפות" וגם "ערבי מלוכלך מלא ג´יפה וסירחון".

ציפי ג

New member
כדאי תמיד לקרוא מקור

בקונטסט ולא ציטוט ללא התחלה וסוף. כל הקטע עוסק שם בדרך עלם בעלמה, ותוצאותיו על אורך החיים של הגבר, ועל הצורך באיפוק מיני. אני למשל קראתי, ולא כל כך הבנתי כי יש שם הרבה ארמית, ובעלי תרגם לי. ונחה דעתי. פיו של הגבר בהשאלה, זב זרע ולא ריר. פה אצל אשה הוא לפעמים בלשון חזלי"ת גם הנרתיק.

sista

New member
אולי בציטוט הזה דברים יצאו מהקשרם

לי אין בעל שיודע ארמית ולכן לא נחה דעתי מהצגת גוף האישה כדוחה על מנת להגעיל את הגבר. ופה כנרתיק גם מעיד על הבורות הגניקולוגית של חז"ל. בכל אופן, אני רוצה להעיר קצת על הגישה למחזור הווסת כדבר דוחה. ישנה קואליציה חד פעמית של "חבר נגעלי המחזור" - יצרני הטמפונים והפדים מחד והדתיים מאידך. יצרני הטמפונים והפדים יוצרים אצל נשים פחד מכך שהן מלוכלכות, מסריחות, שכל העולם יודע שהן במחזור ונגעל מהן, שתנועתן מוגבלת, ולכן הן חייבות פשוט דחוף דחוף לקנות את המוצרים שיהפכו אותן מבהמה מדממת לפייה מקפצת בגבעות. הדת (אני מסייגת - ההיכרות הצרה שלי עם הדת) - עושה יותר גרוע לדעתי. היא מעמידה אישה במחזור במצב של "טומאה"- כלומר לא רק נחיתות גופנית אלא גם רוחנית. הפתרון של הדת היא נידוי זמני והיטהרות בשלולית מי גשם, אחרי כמה ימים שעברו, סתם כדי שיהיה על בטוח. ורק אז את כשרה וטהורה ומדלגת לך לביתך שמחה וטובת לב. אחרי כל התסביכים ששתי הגישות האלו גרמו לנשים בקשר לווסת שלהן במשך שנים, הייתי רוצה להזכיר שאכן מדובר בתהליך טבעי שמתרחש אצל כל אישה בריאה כשהיא לא הרה, ובסך הכל מעיד על בריאות ופוריות. זה לא טמא, לא מלולכן ולא חייב גם להסריח וכן, כמו שאומרים בפרסומות שטיפת המוח - אפשר לעשות הכל בזמן המחזור, רק לא להיגעל מעצמך.

ציפי ג

New member
לא מרגישה מגעילה. מצטערת

אף פעם לא הרגשתי מגעילה, אם כי לא נקיה, זה בודאי נכון. וגוף האשה מפריש ריחות עם המחזור. זו גם עובדה פיזיולוגית. למה להתעלם ממנה? השאלה אם הריח דוחה או לא, זו שאלה אחרת. אני דווקא חושבת שחז"ל ראו במחזור תהליך טבעי וחודשי, ולא משהו אבנורמלי אבל אנחנו כנראה לעולם לא נסכים על נקודה זו.

ציפי ג

New member
גם לנזלת יש אלמנטים טמאים

אבל סליחה שבת, עלי להדליק נרות. ש/בת שלום

neatsun

New member
למה נידוי?

למה טומאה? האם יש איזו שהיא דרך לסובב את המושגים האלה שלא יהיו בעלי קונטקסט שלילי? אני לא רואה איך אפשר. (מצד שני אני גם לא יכולה לעשות סלטה כפולה עם בורג לאחור). כן, יש עובדות פיזיולוגיות, והפתרון להן פשוט מאד - אם צריך מתקלחים לעתים קצת יותר תכופות. אני לא מקנטרת. אני באמת רוצה להבין, איך את מצליחה להרגיש עם המושגים האלה בסדר, ואפילו טוב. דרך אגב - בקשר להערתך על סוגי טומאת הגבר עליהם "לא מדברים" - זה לא ברור לי באותה מידה. למה אנשים צריכים להיות "טמאים"? מה אנחנו בהודו?

אנדרי ז

New member
התבלבלת קצת

אישה לא יכולה להעיד נגד בעלה בדיוק כפי שבעלה לא יכול להעיד נגדה. זה חוק שקיים בארץ כפי שהוא קיים בהרבה מקומות בעולם המערבי, למשל בארה"ב. אין לזה שום קשר ליהדות. שימי לב שזה חוק סימטרי לחלוטין, שאינו מפלה בין שני המינים. לגבי הצניעות של בנות הצדק כנראה איתך. הרי ידוע שבנות בגיל הזה אוהבות משום מה להתקלח לבד, בעוד שהבנים מתארגנים כל יום למקלחת משותפת חמימה...

freeonly

New member
חבל

חבל שאתה מערב בין עובדות לבין מוסכמות. מקובל ומוסכם על אנשים רבים "להתחמק" מהעובדות הצרופות המהוות חלק מהמטען הדתי של דתות כיהדות וכאיסלאם, "ולהתחנף" לקהל הגדול יחסית הקשור אליהן בדרך זו או אחרת, בדרך כלל ע"י איזכור "היפה יותר" שבדת ושאר סופרלטיבים. עובדתית רבים הציוויים הגזעניים ואו "השוביניסטיים" הן ביהדות ובוודאי באיסלאם (וכנראה לא חסרים גם בנצרות, אלא שאינני מתמצא מספיק). כמובן שלכל איסור על התחשבות בעדות האשה ושאר הירקות והפירות יומצא תירוץ מתאים בעת הוויכוח, ולכן אין טעם בו מראש. בפועל בסביבות בהם מקיימים ציוויים הלכתיים אלה קרוב יותר ללשונם (בני ברק, ירושלים, טהרן, קאבול וכו´) קשה למצוא "פלורליזם" כהלכתו והתירוצים נהיים בדיוניים יותר.

למעלה