על האושר

תותית11

New member
על האושר

האושר... כולנו מחפשים אחריו קראתי שפיטר אפילו מחפש אחריו במטוס... הייתי מעוניינת לשמוע אנשים רגישים ויקרים, מהו לדעתכם האושר? מה מביא, מה גורם לכם אושר..או אפילו רסיסי אושר?

את האושר מביאים לי אנשים...

כל איש ופיסת האושר שלו, שמצטרפות יחדיו לאושר אחד גדול. הכי הכי... יש איש אחד, שכרגע לא בשיא חייו, אך אותי יכול להביא לשיא האושר, כמו לשיא הכאב, כאב עליו.

תותית11

New member
יש לי המון שאלות:)

האם תמיד מקור האושר הוא חיצוני? האם לכל אחד יש אפשרות לחוות אושר אמיתי? האם יש קשר בין עצמת חווית האושר לאישיות האדם?

האלי

New member
פפפפ צריך לצאת,

הבטחתי לדאוג שיהיו עצים למדורה. רק נקודות למחשבה, אולי נרחיב את זה ביום אחר. האושר האמיתי, הקבוע ובר הקיימא בא ממקור פנימי. כל הדברים האחרים הם סיפוקים. אושר אינו תלוי בדבר מה חיצוני, סיפוק כן, זו אולי הדרך להבדיל ביניהם. שלך, האלי. שממש ממש מקצר הפעם. אבל לא יכול להשאיר אותך לגמרי בלי תשובה.

כמו תינוק

לפעמים כשיוצאת לי יצירה ציור, פרויקט, שיר... כמו תינוק. וכשאני מרוצה ממה שיצא... או כשאני לומד משהו חדש מגלה עולמות, מספרים, אנשים וסתם מסביב. או לילה עם קלודיה שיפר... או לילה עם חנן אשראוי.... ואח"כ עם היד שלי.. או הרבה הרבה סוגים של אושר. וכולם באים ממני. דניאל

piter pan

New member
וואווווו .... איזו שאלה ../images/Emo12.gif

קצרה היריעה תותית ... אני מחפש אחריו אבל האמת היא שבטיסה עצמה אני מוצא אותו. את רוצה הגדרה מילונית ? אני שלא כי אחרת , כשאגיע הביתה אבדוק. אושר עבורי זה להיות עם הילדות בטיול... באמבטיה... במיטה... לשחק עימן... ללמד אותן... להקשיב להן.... לנגן עם ביתי הבכורה ולראות איך היא פורטת באצבעותיה הקטנות הנלחמות בחוסר מיומנות במיתרים ומנגנות... לקרא את השירים שהן כותבות...לראות אותן נולדות...להכין להן את התבשילים שהן אוהבות... אושר זה להיות עם אדם אהוב... עם אישה אהובה... להקשיב לה... לגעת בה... לנשק על שפתיה... ללמוד ממנה ולהשתנות איתה..... אושר זה להכנס בלילה למיטה חסר דאגות... אחרי מקלחת נעימה... למצעים נקיים כאלה... לשים אלטון ג´ון ... להקשיב... אושר זה לשמע אותה אומרת לי " אני אוהבת אותך... אני מתגעגעת אלייך..." אושר זה לדמיין ... אושר זה לגמור ולהביט תוך כדי בתוך עיניה ... מי אני בכלל שאדע מה זה אושר תות מתוק ואדום ?

תותית11

New member
אז בכל זאת יש תשובה לזה../images/Emo9.gif

שמחה שיש תשובות לשאלות הנוראיות שלי:) כבר חשבתי שאולי אין באמת תשובות לשאלה מה זה בעצם אושר? חשבתי שזה אולי באמת דבר שאנחנו כל הזמן רק בחיפוש אחריו.. שמחה לקרוא שלפעמים האושר גם מבקר אותנו.. אותי הוא גם מבקר כשגומרת יצירה שלי (כן, בעוונותי אמנית הנני:). כמו עוד לידה.. מין אושר שכזה. שיהיו לכלכם רגעים של שמחה/אושר/רגיעה בקומזיץ היום נשיקות

אורמור

New member
מחברת את שניכם פיט והאלי

את האמת של האלי שהאושר נמצא בתוך עצמנו, ואת האמירות של פיט המשייט בגבהים נמוכים, בעיקר אהבתי את.."להשתנות איתה"-אני תמיד קראתי לזה "לצמוח איתו"..אבל אוהבת גם את ההשתנות, וכשמרגישה את ההתרחבות בחזה למשמע אותן מילים- כמו"כל כך אוהב אותך".. או כמו "מתגעגע ועורג".. אז מניחה שבלי לבדוק במילון המונחים, קוראים לזה אושר, אור בהכנות למסע, אגב אם אגיע לקלקילקיה במקום לשם יהיה כוח חילוץ שיגיע עם נווט?
כי אם לא, אז תשארו בלי יין לבן ופותחן..

marianna

New member
בשבילי אושר זה

להריח אדמה אחרי גשם ראשון, לרקוד עד שהרגלים כואבות, לבכות בסרט עצוב ולדעת שזה רק סרט. דברים קטנים של יומ יום, כמו חיוך, מילה טובה, נשיקה חמה של ילד. יש עוד כמה סימנים של אושר, נרות שבת דולקים על המדף, ריח אביב וטעם דבש. רוצה עוד .... מקלחת צוננת ביום שרב, יד אוהב מלטפת, מגע של אהבה. ועוד... שיר שאהבתי, ימים של תכלת, דברים של מה בכך. לא צריך הרבה בשביל אושר, רק להיות, לטעום, להריח, להביט, ללגום להנות ממה שיש, מהרגע הזה לפני שיעבור.

תמימות של ילדים....זה אושר ענק

מעיין הטוב מי קרה את הסיפור לאסמה ואהבה בסיאוב של סלינג´ר סיפור שבכיתי ממנו הרבה הילד שלי כשהיה קטן זה היה שיא האושר הילד שלי נשאר שיא האושר שלי גם בתור חייל אבל אני כל כך מתגעגעת לילדות שלו וכל כך עצוב שלא הבאתי עוד ילדים לעולם וכבר כל כך רוצה נכדים יותר מכל יצירה בעולם - ילד..... צחוק של ילד תמימות של ילד חיבוק של ילד הכל.... אני מציירת יותר מעשרים שנים ואם יוצא לי ציור טוב בעיני זה אושר גדול גדול אבל זה אושר שיכול להתהפך אני יכולה לקום כעבור יומיים בבוקר והציור פתאום לא טוב בכלל ומפח נפש וצריך להמשיך לחפור באופן סיזיפי כמעט עד ששוב יש הרגשה שנוצר משהו טוב אהבה רומנטית זה אושר גדול אבל גם מקור לכאב גדול לסבל אינסופי ממש

למעלה