על האוננות.

על האוננות.

אזהרת
בקישור המצורף! http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2128101 אז היום עלתה שיחה ביני לבין מקמיקא בנושא אוננות, שהובילה אותי לכתוב את הפוסט הבא. אני מרגישה הרבה פעמים כאילו אין פה ממש מקום לדבר על אוננות ועל התחושות המיניות שאנחנו כן חווים, ואני מרגישה שאם לא אחלוק את התחושות האלה עם הקהילה הא-מינית - עם מי כן אחלוק אותן? מי כן יבין אותי ברצון להיות מינית עם עצמי, אבל לא עם אחרים? אז התחלתי להפריך את המיתוס - אפשר להיות א-מיני ולאונן, זה לא סותר. זה הולך יד ביד נפלא.

../images/Emo45.gif

זו אחת הטענות הכי נפוצות של המיניים נגד א-מיניות. " אם הוא מאונן אז הוא מיני. "

Berethor

New member
לא רק מיניים

שמעתה תטענה הזאת יותר מפי א-מיניים קיצוניים, מאשר מפי מיניים.

../images/Emo45.gif צודקת!

מצחיק שגבר יעדיף לאונן מאשר לספק את עצמו עם גבר ממין זכר (למרות שאינו נמשך אליו), במידה ואין נקבה בסביבה, וזה יהיה מקובל. אבל כשא-מיניים יספקו את עצמם, כי אף אחד לא מושך אותם - זה לא בסדר... בחייאת הטימטום של אנשים.

Berethor

New member
לא מדוייק

זה לא מה שקורה בהרבה מבתי הכלא
. בכל מקרה אדם לא נמשך לעצמו, לכן זה אוננות לא סותרת א-מיניות.

../images/Emo45.gif ואני רוצה להרחיב עוד...

בעיני שתי הנקודות הכי חשובות בכל מה שקשור לאוננות הן: 1. ההפרדה בין יצר מיני למשיכה מינית. 2. מה דוחף אותנו לאונן / איך אנחנו מתעוררים מינית ועל מה אנחנו חושבים בזמן האוננות. [אנחנו = כל בני ובנות אדם. לא רק א-מיניים...] ההפרדה בין יצר ומשיכה עזרה לפחות לי אישית להבין את היכולת של קיום מיניות במישהו שלא נמשך מינית. בהקשר הזה אני נותנת בתור דוגמא אוננות של ילדים. ילדים לא מאוננים מתוך משיכה מינית, כי ע"פ רוב אם לא קלקלו אותם, הם יצורים לא מיניים. ובכל זאת, ילדים מאוננים.. כפי הנראה מאותה הסיבה שא-מיניים מאוננים. בנוסף, גם עם בגיל בוגר כבר יש מיניות כלשהי בנו, היא תהיה תחת המילה 'יצר' ולא תחת המילה משיכה, כי משיכה היא מה שמבדיל בין הנטיות השונות. היא מה שמבדיל אותנו משאר האוכלוסיה. עכשיו נשאלת השאלה השניה שהיא לדעתי זו שבגינה קשה לא/נשים לקבל את זה שמישהו א-מיני מאונן. על מה חושבים כשמאוננים? מה גורם לאותה עוררות מינית? גבר הטרוסקסואל ידמיין או יצפה באישה. גבר הומוסקסואל בגבר. כנ"ל לגבי נשים.. אז על מה חושבים אנשים א-מיניים? ואם הם חושבים על משהו מיני כמו נניח אישה שמפנטזת על קיום יחסים עם גבר - אז זה מה שמושך אותה. ואם זה מה שמושך אותה, למה היא אומרת שהיא א-מינית? בהקשר הזה אני שוב חוזרת לילדים.... זה נכון שיש אנשים א-מיניים שחושבים מחשבות מיניות של ממש [כל אחד והפנטזיות שלו] ובעצם כל עוד זה בפנטזיה זה סבבה עבורם ואין להם עניין לקיים את זה במציאות. או מדוייק יותר: ברגע שזה מגיע לידי ביטוי במציאות, זה ממש לא מושך אותם. וזה מקרה שחשוב להבין שגם הוא קיים, אבל אני חושבת [תקנו אותי אם אני טועה..] שמה שמאפיין יותר א-מיניים זו העובדה שהאוננות די טכנית ואין בה מחשבות מיניות. כמו ילד.... אני לא טוענת שאלו שכן חושבים על משהו מיני הם לא א-מיניים, כי כמו שגאיה כתבה, מה שמשותף לכולנו הוא העדר רצון להכניס מיניות למערכות זוגיות. [מקסימום לעשות את זה עם עצמנו], אני כן חושבת שזה פחות מאפיין ו/או שאפשר לומר שזה מקום טיפונת יותר גבוה בסקלה, אבל ברמה כזו שזה באמת לא משנה. אני יודעת לפחות עלי אישית, שרמת המיניות שלי בפנטזיות מאוד דומה לרמה במציאות. ואני מניחה שאם משהו מעורר אותך מינית ולכן אתה מפנטז אליו, אז זו המשיכה שלך. כלומר: יש לך משיכה כלשהי. גם אם אין לך עניין לממש אותה.. בכל מקרה, החלק הזה הוא לחלוטין עניין של הגדרה. בגדול הרעיון הוא שגם ילדים מאוננים ומאותם הסיבות בדיוק גם א-מיניים יכולים לאונן. אוננות לא בהכרח קשורה למשיכה מינית ולא מעידה על מיניות במובן הרגיל של המילה, אלה במובן הביולוגי יותר. אחרי הכל, הגוף שלנו אכן בנוי ככה שמחינה ביולוגית נוכל לאונן ומהבחינה הזו מספיק מגע, לא צריכה להיות מעורבת כאן מחשבה כלשהי.

snoopytush

New member
../images/Emo45.gif

אצלי האוננות בגיל ההתבגרות הייתה יותר גבוהה וחשבתי על בנים כי עדיין לא ידעתי מה זה סקס ושאני אמינית וזו הייתה הדשרך שלי לחקור את המיניות שלי. כיום אני בקושי עושה את זה וזה מצורך ביולוגי נטו אני אפילו לא תמיד חושבת על משהו תוך כדי ואם כן זה בדרך כלל לא משהו מיני.

sugar cube

New member
אני יכולה להעיד על עצמי

שאוננות מבחינתי תמיד היתה בעיקר בפנטזיה, החלק הטכני לוקח שבריר שניה ובלי עזרים טקטיים, לכן עכשיו כשאני מגדירה את עצמי כא-מינית, הלך הכל, אין פנטזיות ואין משיכה, ואיתם גם לא מרגישה צורך או עניין בחלק הטכני. אם היה לי צורך פיזי, הייתי מכניסה גם גבר לעניין.

Berethor

New member
אז מה עכשיו את א-מיניות מוחלטת?

מי היה מאמין, זה לא הרושם שעשית. "אם היה לי צורך פיזי, הייתי מכניסה גם גבר לעניין." הרגת אותי. אבל סבבה מבין אותך.

snoopytush

New member
אמיניות לא סותרת פנטזיות

מיניות. ההבדל הוא שמיניים ירצו להגשים את הפנטזיות או את חלקן ואת אמיניים זה ישאר פנטזיה

queen helen

New member
אפשר להיות א-מיני ולאונן

אבל זה לחלוטין NON-ISSUE מבחינתי. אולי כי לא נעים לי לדבר על זה, אבל הרבה יותר, כי זה פשוט לא מעניין אותי במיוחד.

למעלה