על דת ואהבה- דיון

על דת ואהבה- דיון

בנות, עד כמה תמשכו לאישה השונה מכן מבחינה דתית באופן קיצוני?

---
הכרתי אישה מדהימה ודתיה לפני שנה ומשהו, לא הצלחתי להתגבר על הרצון לדבר איתה גם בסופשבוע כשאי אפשר והיא לא התמודדה עם העובדה שאת ההמבורגר שלי אני אוכלת עם בייקון...

אם הפער הדתי חזק מדי זה לא יעבוד מבחינתי (וגם לא מהצד השני, כמובן).

דעתכן?

כבד פה על הצהריים..

כקשר רציני זו אחת ההתמודדיות המורכבות, המון ויתורים לשני הצדדים, וכל ויתור שיעשה- עדיין לא יהיה מספק במלואו. כמשיכה זה לא בעייתי בעיניי, כמו ניהול קשר תקין.

אבל אצלי הבעייה הגדולה יותר היא התפיסה השונה, ופחות קיום המצוות (או אי הקיום).
עצם זה שכל דבר מושלך על גורם חיצוני, שהתגובה האינסטינקטיבית (ולא בהכללה, פשוט מהאנשים הדתיים שיצא לי להכיר במהלך חיי) היא "בעזרת השם נצליח" או "תודה לאל" למיניהם.
קשה לי עם זה שכל פעם שמשהו לא מצליח הטענה היא "אם ירצה השם- זה יקרה.." כי אני לא מתמודדת ככה עם הסיטואציות בחיי. פשוט כגישה כללית היא שונה מאוד, ולכן הקשר מתחיל מנקודה שיודעים מראש שתהיה בעייתית בסיטואציות כאלו ואחרות- ודרך ההתמודדות לא תואמת גם היא.

אנקדוטה קלה-
לפני כמה ימים שמרתי על הילדים של בת דודה שלי, ולילדה הקטנה (בת 4) נכנס איזה ג'וק לראש.
כל פעם שהיא הצליחה להרכיב שני חלקים בפאזל, או הפכה את אותו הכרטיס במשחק הזיכרון היא אמרה "תודה לאל". זה מצחיק, ילדה בת 4 שאומרת את זה כשהיא אפילו לא מבינה מה זה אומר. האח בן ה6 אמר לי שהוא לא מבין למה היא כל הזמן אומרת את זה פתאום, אז שאלנו אותה והיא סיפרה שיש ילדה בגן שזה מה שהיא אומרת כל הזמן, ושגם אחת הגננות מדברת ככה.
עצם זה שזה נקלט לה בראש כתגובה ראשונית למשהו טוב שקרה, ולא "כל הכבוד לי" (כי הרי- היא זו שהצליחה להרכיב את הפאזל, לאל לא היה חלק גדול בכך..) זה בעייתי בעיניי.

אסיים ואומר שיש המון דברים יפים בדת שאשמח לאמץ לביתי, מתוך מה שעומד בבסיסם ולא מתוך מקום של אמונה (כי כאן אני לוקה בחסר..) אבל זה כבר קשור לשיחת דת ומסורות, ולא לזוגיות מורכבת:]

x just me x

New member
|אייקון של חצאית ושביס|

אני באה ממשפחה מחולקת..
חצי אחד דתיים ואפילו רבנים גדולים, ולחצי השני אין קשר ביניהם לבין דת, כשרות וכ'ו (אני כמובן בצד הזה של המטבע).
כשאני אצל החצי הדתי אני כמובן נותנת את מלוא הכבוד (למשל אני לא אסתובב עם גופייה או מכנס קצר, שומרת בשר וחלב, ובמקרה שאני נשארת לשבת אני גם שומרת שבת...)
אני מכבדת את הדת ומכבדת דתיים (כמובן שתלוי איזה אנשים),
אבל לא הייתי יוצאת עם דתייה מהסיבה הפשוטה שהשוני הוא גדול מדי ואין מצב לגשר על זה..
אני יוצאת בימי שישי, אוכלת לא כשר ואני לא רוצה לחכות כל פעם עד מוצאי שבת כדי לתקשר איתה איכשהו.

יש בנות שיגידו שלהן לא אכפת מה אני עושה, כל עוד הן לא עושות את זה.. אני לא מקבלת את זה כי מבחינתי זה פוגע בכבוד שלהן.

ויתרתי על הדתיות (מה גם שזה לא עושה לי את זה יותר מדי... אבל זה כבר נושא אחר...)

mitichi

New member
תלוי מאוד.

אני אתאיסטית גמורה. כן יש דברים שאני אוהבת בתרבות (תרבות, לא דת) היהודית, אבל אני בכלל לא מאמינה באלוהים/כוח עליון/כל מה שקשור.
מצד שני, אני כן מאוד משתדלת להפגין הבנה וכבוד לאנשים שכן מאמינים.
אם אתאהב במישהי מאמינה/דתייה, אני לא חושבת שאתן לדת להפריד בינינו. אני מתארת לעצמי שלה תהיה בעיה עם כל הכפירות שלי, אבל אני חושבת שזה יהיה בעיקר תלוי בה.

חח דווקא אפילו זורם, אני רוצה הרבה זמן לנסות לשמור שבת

Yilly

New member
התרבות היהודית והדת היהודית נגזרות זו מזו

הדת היהודית היא לא רק אוסף של חוקים ואמונות שלפעמים נראות לנו לא הגיוניים או לא מתאימים לתקופה,
היא הרבה יותר מזה היא גם בין היתר ערש התרבות שלנו.

בעצם היותך שואבת השראה מהתרבות היהודית, את באזשהו מקום גם מכבדת ושואב השראה מהדת היהודית.

luna2002

New member
לא הייתי יוצאת עם מישהי השונה ממני

באופן קיצוני בכל מה שקשור לדת...

כי בהתחלה אולי זה יהיה שונה,מאתגר ומעניין...אבל זה לא יעמוד במבחן הזמן....

noky87

New member
להימשך-

אני יכולה לכל בחורה בפוטנציאל. לא משנה מה הרקע שלה. השאלה אם יקרה משהו עמוק יותר.
בגדול אני שומרת שבת וכשרות די אדוקה ולא משנה לי אם בת הזוג לא תהיה כזאת. קרה שהתאהבתי עד כלות באישה שכן- אוכלת ביקון והייתי נותנת את חיי למענה אם היא רק היתה אומרת כן...
העניין הדתי פחות מפריע לי משום מה... לא איכפת לי שהיא תהיה חרדית\דתיה\חילונית. שיהיה ראש פתוח, זה מה שחשוב. ונכונות לעשות כמה ויתורים- משני הצדדים כמובן...

מעולם לא התנסתי בזה אבל אני יודעת שזה כן אפשרי ואני אפילו מכירה כמה זוגות שהבעל חילוני מובהק והאישה דתיה מובהקת וניתן רק לקנא באהבה שביניהם.
בקיצור, מורכב, קשה, אך בהחלט אפשרי לדעתי. הכל תלוי באהבה וברצון

מורסון

New member
אחד מן הצדדים חייב להתפשר

בעיקר עבור אנשים שמקפידים,זה משהו עקרוני, לא סתם תאוות אוכל ...
אני לא אוכל לחיות עם בת זוג שתאכל לי בפסח לחם מול העיניים או שתשתה לי בכיפור...
שהאישה שאיתי תעשה כרצונה אך תכבד אותי שאנחנו יחד

לא פשוט אבל אפשרי

עד הקשר הנוכחי אף פעם לא הבנתי את הבעייתיות שבזה,
"אז שלא תדבר איתי בשבת". "אז שתעשה את הדברים שלה רחוקים ממני".
אבל כשזה ביחד ואת רוצה לקיים משפחה ונצח-
מנוחת השבת שלה היא לטייל ומנוחת השבת שלי היא לשבת בחיק המשפחה ולעשות פאוז על כל מה שמסביב.
נק' אחת מני רבים שבזוגיות את כבר לא יכולה לומר "תעשי רחוק", את רוצה לחוות כל רגע ממנה, מהחוויות ומהמשפחה שלה.
כמו שאחת הבחורות אמרה כאן לפני, חושבה יותר תפיסת החיים מאשר ההלכות והדרך המעשית בזוגיות.
אם שתיכן יושבות על אותו צד בגדר באשר לחינוך הילדים\\תפיסת החיים זה יכול להסתדר.
אני קופצת 2 שלבים קדימה של בית ספר מעורב דתיים חילונים וחינוך משותף עם הסכמה על דברים נקודתיים.
היום אני מבינה שזה קשה, אבל אם יש מספיק אהבה וכבוד אני גם יודעת שזה אפשרי.

Lyme

New member
לא אכפת.

אני בנאדם מאמין.קשה לי מאוד (ריגשית) לשמוע טיעונים אטאיסטיים,לדוגמא.
ועם זאת-מה שחשוב זה איך היא כבת אדם.להצהיר על אמונה או אי אמונה זה בסה"כ הרי מילים ריקות שלא בהכרח מגובות במעשים שבין אדם לחברו...

PinkyRaSta

New member
אין שום בעייה,

כל עוד לא רוצים ליצור מרכז חיים משותף..
שאצל חלקכן זה מתחיל בשבתות ביחד וזה כבר יותר מדיי ובלתי אפשרי להמשיך בזוגיות ואצל חלק זה אפשרי וניתן לגישור.

אני רואה את זה יותר קדימה- כשרוצות לעבור לגור ביחד/ ליצור משפחה/ להיות שותפות למשפחה אחת של השנייה.

ברור שאם ובמידה תהייה התפשרות, (וההתפשרות היא כבדה כשמדובר ב'אילו חיים נבחר לילד/ה שלנו') הדבר אפשרי ודברים רבים אחרים וטובים צריכים לכפר על אותה 'התפשרות'.

אני לדוגמא לא מצליחה לתאר את זה שהילד/ה שלי בעתיד תאכל בשר. עם כל ההתפשרות שאני מוכנה אליה בכל העולם הגדול הזה- זה משהו שלא ייקרה.

כך שזה תלוי בגבולות האידיאולוגיים והתפיסתיים האינדיבידואליים לכל אחת ואחת.

זה יכול לעבוד אם משנים את נקודת ההסתכל

לא לראות אותה כבחורה הדתייה שלא יודעת להנות בסוף שבוע.
לראות את האדם הספציפי שמולך. המלא כל כך, מאמין, מוסרי.

כל בחורה שפגשתי היא כל כך אחרת, לא חשוב בכלל מה הדת שלה. אחרת בתחומי העניין, בערכיה.
ואצל כל אחת תמצאי מקומות וצרכים שמתנגשים עם אלו שלך. בגלל זה לוותר עליה? לפספס? לחפש אחת שתואמת לך כמו כפפה? לי זה נראה משעמם מידיי. בין כה וכה נהפכים דומים יותר ויותר עם הזמן, אז מההתחלה? מה יהיה לך ללמוד ממנה? לשמוע קצת אחר., נקודות מחשבה, דיונים. חוויות שלא יזכירו לך את חוויותייך הקודמות. אז קצת קשה, אבל בשביל כל דבר טוב, צריך לעבוד קשה
.
בשביל לגרום לקשר להצליח שתי הנשים יצטרכו להתפשר. ואני מאמינה שאם היא תהיה מספיק שווה את זה, ותדגדג לך שם בלב, ואת לה. אתן תצליחו להתגבר. וכבר לא תראי את זה כהתפשרות, זה יבוא יותר טבעי מהמקום של לעשות טוב ולכבד את האדם שאת אוהבת. להכיל אחת את השנייה,את השריטות, את השגעונות ואת הפסק זמן של סוף השבוע, להתמודד ולהנות.

את תהני לחזור אליה ביום שישי בערב אחרי מסיבה/יציאה עם חברים לשים את הטלפון על שקט , להריח את ריח האוכל של שבת, ואת אור הנרות ליד החלון, לנשום רגע, מלחצי היומיום.
ולה לא יהיה אכפת להתאמץ - לתכנן לצאת רגע מההתבטטות ולעשות איתך טיול של שבת שלא פוגע בשמירה שלה -וגורם לך לחייך- ולמצות את השבת שהיא שלך.
זה דורש קצת יותר התארגנות, יצירתיות, ולצאת מהתבנית המקובעת של היא דתיה ופערי התרבות שלנו עצומים, כי חלק מזוגיות היא ללמוד להתקרב יחד ולצעוד באיזשהו שביל משותף כשכל אחת שומרת על האני שלה ונהנת מהביחד שהצלחתן ליצור. כמובן שהסיפוק יותר גדול, כשמצליחים להתמודד עם המקומות האלו שבהתחלה נראים לנו כבלתי אפשריים.

שבת שלום

seriously

New member
אם יש קבלה משני הצדדים

never say never.

אני תמיד רוצה להאמין שהאהבה תנצח
(אשכרה להקיא ממני)

להמשך פיזית ניתן לכל אחת לטעמי..

העניין המהותי הוא המשך החיים, בדגש על גידול הילדים.
בואו נגיד שלנהל מערכת יחסים רצינית, במטרה להמשיך הלאה ולהקים משפחה עם מישהי שאינה יהודיה, ואין בכוונתה להתגייר, או לחנך את הילדים חינוך יהודי, זה לא משהו שהייתי עושה.
מישהי דתייה? טוב זה תלוי בן אדם. כל אחד ומה שהוא מרגיש.
מה שאני מרגישה הוא שחינוך דתי לילדים, הוא די חובה למישהי דתייה, ומאמינה בחינוך הזה, וזו קצת בעיה לצד החילוני, מחמת בורות כפשוטו. אדם חילוני אינו יודע מנהגיהם של דתיים, וגם אם כן, אך אינו מאמין בהם ומבצעם בעצמו, לא יוכל להעביר זאת לילדים בצורה משכנעת.
אני מאמינה שאהיה מוכנה לקבל על עצמי את אורח החיים הזה על מנת להעביר זאת לילדיי.

אני מאמינה שיש זוגות של חילונית ודתיה שצולחים את המכשול, ומקימות משפחה לתפארת מדינת ישראל, ועל כך הכבוד הראוי להן. אשמח לשוחח עם נשים כאלה, או נשים שמכירות נשים כאלה.

למעלה