על דרמה, סלסה, וג'ננה !

hemi32

New member
על דרמה, סלסה, וג'ננה !

הביאו לי את הג'ננה של הג'ננות עם מלאי המלל השוטף והיפה על הצורך בהתפשטות מהשנים המפוקפקות בהם שהינו בישיבה והפכנו למין ייצורים מחוספסים חששנים ביישנים אובר ציניים מחוסרי ונטולי רגשות ... זה פשוט מבחיל לחשוב , כי בהתאם לכך שהתפרקנו מהעולם הדתי הרי שעלינו להיות כמו אחרון הבהמות מהלכי על שתיים בשוק התקווה או להיות ערס שבערסים מתל אביב למה ?! מה קרה ? מדוע עלינו להיות אכולי שנאה לטיפת אנושיות + שספגנו בהיותינו בישיבה ? וכי מה ? האם מה שנדרש מאיתנו זה להיות תל אביבים ולצפור מתוך הרכב המקרטע לכל בחורה יפהפייה שעוברת ברחוב ? ובכך להחצין את ריגשותינו ? האם כל אחת שתמצא חן או לא בעיננו עלינו להפגין כלפיה את רגשותינו ? האם לא לקחנו את מה שראינו בישיבה והגדלנו אותו בזכוכית מגדלת לפי 100 ממה שהוא ? וכי אם הערנו מישהו מהשינה והוא זועק 'גזל שינה' ! האם מה שבאמת מפריע לו זה הגזל שעברנו ? או שהוא פשוט חטף את הג'ננה שלו רק שבאמתחת מילות הגנאי שלו יש גזל שינה מה שאין באמתחתו של חילוני מצוי .. האם לכבד הורים בחברתינו נובע אך ורק מהצורך של כיבוד או"א ותו לא ? האין בחברתינו טיפת רגש אנושי להורים ? וכי אנחנו אוכלים בשבת רק בגלל 'עונג שבעס' נו באמת קצת הגזמנו קצת הרבה .. ולא רק זה .. מי מאתנו שחי כחילוני בתל אביב ומצד שני מכיר גם חילוניים ממקומות אחרים ברחבי הארץ כמו במושבים קיבוצים ואלו שבגליל ועוד ובעיקר אנשים מתורבתים אינטלקטואליים בכל העולם יודע שצורת ההתנהגות הבהמית ערסית שיש כאן במרכז רחוקה לחלוטין מהקיים ברוב מדינות העולם ובוודאי ממה שיש כאן במרחק כמה ק"מ מהמרכז ... לי אין שום עניין להתפשט מהעדינות שלה חונכתי ולה מחונכים מאות מליונים נוספים בכל הדתות בעולם .. לא רואה את עצמי מתכבד לחטוף איזה ג'ננה בגלל שמישהו עקף אותי בתור .. ולא רואה כבוד גדול לשלוף סכין במריבה צעקנית על חנייה .. מעט ביישנות וטיפטיפונת עדינות לא יזיקו ולא הזיקו לאף אחד מעולם , ובכלל עוד לא ראיתי כל כך הרבה יוצאים ויוצאות שיש להם בעייה גדולה כל כך להביט לבחורה בעיניים ולומר לה מה עובר להם בראש .. רק שהצורך לרדוף את עצמינו כל הזמן ולחשוב כמה אנחנו רחוקים מהחילוני הכי זבל שפגשנו גורר לכך שלא מעט בחורות יהיה להם יותר מידי מעניין איתנו אך פחות מידי טבעי אצלינו .. התהליך של יציאה בשאלה הוא כל כך מורכב , שאינני רואה שום סיבה להתחיל ולפרק את כל אבני היסוד הרגשיים עליהם אנו בנויים וחיים , ומה רע בכך שניהיה חילונים כמו בת/בן קיבוץ עדינה ורגישה שלא יודע לחטוף ג'ננה ועל כל יריקה הוא נעלב ומאדים אבל שותק ? אני מאמין שתהליך היציאה בשאלה הוא תהליך שנובע מבפנים ומי שהחליט שחיי דת אינם מתאימים לו לא התחייב מעולם להיות בעל רגשות נפיצים ומוחצנים , ולא להיבעל לתקוע נוד מול כל קופאית שמנמנה ... ממש לא ! אני מרגיש צוך לאזן את הדברים , ואין לי שום בעייה עם מי שמרגיש שבשבילו להיות חילוני זה אומר להיות עם רגשות חשופים , רק שמאחר ויש כאן יוצאים טריים וגם אני בתוכם רציתי לאזן את הדברים ולומר לא ! ממש לא ! דברו כל אחד בשם עצמו כי להכליל אותי בעניין של יוצאים בשאלה = דרמה וסלסה מביא לי פשוט ג'ננה !

אתה מדובר שטויות בלי סוף!!

צר לי ידידי, אבל אין לך מושג אל מה אתה מדבר. כמי שהשתתף כמה שנים בתאטרון חובבים (ולאחרונה גם בחוג הדרמה של הלל) אני יכול להעיד שרוב האנשים המשתתפים בחוגים אלה הם אנשים איכותיים הרחוקים מכל התנהגות ערסית. חשיפת רגשות אינה אקט ברברי, אלא סוג של התמודדות עמוקה עם עצמך. כנראה שלך, החי חיים שקריים יומיומיים בגלל הסיטואציה שלך, יש קושי להתמודד עם חיי אמת. יכול להיות שאם אי פעם תוכל לצאת לשאלה, תראה את הדברים אחרת

hemi32

New member
אין לי דבר וחצי דבר ..

נגד שום השתתפות בחוג דרמה או תיאטרון כזה או אחר, היציק לי רק דבר אחד וזו הלקיחה של מינימום רגש והתחשבות כזו או אחרת במגזר ממנו הגענו, והפיכתו לאיזה שהוא תוצר חסר רגש מרובע ועצור , מה שלא נכון בעליל ! להשתתף בחוג דרמה אכן יכול להועיל לכל אדם גם אם הוא חילוני מבטן ומלידה , וגם אם הוא חרדי בהווה .. מה נאמר בכל מה שכתבתי שמשתמע ממנו שאנשים שמשתתפים בחוגי דרמה הם ערסים או לא איכותיים כהגדרתך ??? על איזה שטויות אתה מדבר ? אני בסך הכל מציג את הדברים שנאמרו כאילו כל מה שחסר וצריך ליוצא בשאלה זה חוג דרמה בכדי להשיל מעל עצמו את העדינות שספג בעולם ממנו הגיע ? וכי אין אנשים רבים בארץ ובעולם שהם חילוניים מבטן ומלידה שיש להם חסמים כאלה ואחרים בהתנהגותם ורגשותיהם אינם חסופים לעין כל ?? שקשה להם עם בחורות ? שקשה להם לחטוף ג'ננה ? ומה הקשר בין הסיטואצייה האישית שלי לבין התמודדות עם חיי אמת ? ואולי להיפך ורק בגלל שאני חי כאן אבל נמצא שם אני רואה את הדברים מכל הזוויות שלהם ? האם חוג הדרמה של הל"ל בא לתת ביטוי לרגשות בניגוד למה שלא היה ליוצא בעולם החרדי ? וכי אין חוגי דרמה ומשחק במגזר הכללי ?? וכי יש לי משהו נגד זה ? קראת את מה שכתבתי ? או שבאת מראש מתוך מחשבה לתקוף ? לא משנה מה כתוב ! העיקר לתקוף ? זה מה שנקרא לחטוף ג'ננה חילונית למהדרין ? או מה ? רק דבר אחד מטריד אותי, לקחת כל דבר במגזר כזה או אחר ולהקצין אותו כאילו הוא נחלת כולם ... לא הציבור החרדי כולו חסר רגשות ומרובע לקיום חוקים ! וגם לא כל חילוני מצוי עמוס רגשות בלתי מרוסנים כפי שתואר ! ואין בין להיות חילוני או חרדי או יוצא לביטוי רגשות ולא כלום , זה כל מה שאמרתי .. איפה כאן השטויות ? ומה זה קשור לסיטואצייה האישית שלי ???

הייתי אומר

שזה תלוי בחוג שבה גדלת, ישנם חוגים ליטאיים שבהם מטיפים לא לעשות כלום מעצמך רק מה שכתוב בשו"ע, לדוגמא המג"ש שלי בישיבה קטנה אמר שיש שלא מסתפרים אלא אך ורק בימים שבהם כתוב בשו"ע שמצווה להסתפר כמו ערבי חגים וכו', (להבהיר, הוא אמר את זה בהערכה עצומה). היה גם למשל כתבה ביתד נאמן על תגובת הרב אלישיב על מות אביו שהוא לא בכה מעבר לכתוב בשו"ע או משהו כזה, אז נכון שלא כולם באמת מתנהגים כך אבל יש נטיה להעריך דברים מן הסוג הזה.

uty76

New member
כתוב יפה

ולעצם העניין, כשרק התחלתי ללמוד את תרבות יפן הוקסמתי ממנה לגמרי. הדיוק, השליטה העצמית, האסטטיקה, הנימוס, הספרות, השירה, הפילוסופיה, הרפואה - איזה עושר! הכל נראה נפלא עד שאתה רואה איך יפני חותך לעצמו את האצבע, ואז אתה מבין שגם לשליטה העצמית המפורסמת יש מחיר. האם היום אני מוכן לשלם את המחיר הזה? האם אני אחנך את הילד שלי להשגיות כמו ביפן? כמובן שלא. אני בן אדם לא מושלם. אני אלמד את הילד שלי להצליח ואני אלמד אותו גם להיכשל. יציאה בשאלה היא לא רק הורדת הכיפה...

uri80

New member
ממתי יוצאים בשאלה קשורים דווקא

לדרמה וסלסה, ומה שעוד יותר לא מובן לי - ממתי דרמה וסלסה קשורים ל"אחרון הבהמות"?

בתצ1

New member
לכן לנו כאנשים שהגענו מחברה

קצת יותר ערכית מהחברה שבה אני נמצאים כרגע..אני חושבת שאנחנו נמצאים ברף הרבה יותר גבוה מכל חילוני ממוצע..ואף לא אתחרט שנולדתי לשפחה חרדית..אני חושבת שקבלתי משם הרבה..רק שיש לי את היכולת להחליט מה אני לוקחת איתי לחיים העכשויים ..מה מתאים מה ראוי ומה טוב..ומה אני משאירה מאחור..

L i k o

New member
הנחות היסוד שלך לא ברורות מאליהן -

1. האם החברה הדתית/חרדית יותר ערכית מהחברה החופשית? 2. האם היוצא הממוצע נמצא ברמה ערכית יותר גבוהה מהחילוני הממוצע? 3. האם האשה החרדית הממוצעת היא שפחה? 4. האם יש לנו חופש בחירה?

אוי, הבמבליגה

מישהו יודע מה עושים נגד וירוס השלשלים? אתמול אכלתי במבה ונכנסתי למחזור.

rigoletto111

New member
"לא אתחרט שנולדתי לשפחה חרדית"

אילו הקב"ה היה מזכה אותך להיות שפחה בעצמך, היית מתחרטת?

rachel21

New member
מה קורה פה??

לדעתי- חילוני ממוצע ואפילו משכיל לא ילמד מה שלמדנו בחיים החרדיים.(אצלינו הלטאים היה מחסום רגשי מאוד גדול) לכן אני לא מתחרטת.אני אפילו מרגישה משכילה יותר.אבל אני אוהבת את החופש החילוני.אף אחד לא כופה עליך ללכת ללמוד סלסה. אני חולה על ריקודים.--סליחה אין קשר לדת...

aviroz81

New member
אתה צודק

אני מסכים איתך מילה במילה והריני לחזק את ידך.....

aviroz81

New member
אבל מה הקשר?

מה הקשר בין עדינות לבין לימוד סלסה ודרמה ומה שלא יהיה אופי של אדם זה משהו אחד בכל מקום יש אנשים גסים ועדינים ותרבות זה עניין שונה לחלוטין לא זכיתי להבין את הקשר ביניהם

שבתאי

New member
אתה כועס!!!

אתה כותב דברים מכל הלב. ובאמת שמאוד קל לי להתחבר לדברים שאתה כותב, כי אין עליך פוזה ויש בך אמת. אבל... נראה לי שאתה קצת כועס ושבגלל זה דברים יצאו לך מפרופורציה... כי בכל זאת, יש מרחק בין לשלוף סכינים ובין להיות משוחרר... אורח החיים האולטימטיבי, בעיניי, הוא אורח חיים משוחרר לחלוטין. אדם שבעת שחרור שולף סכינים או מתנהג בברבריות לא לוקה בהיותו "משוחרר" אלא בהיותו ברברי. ברברי עצור, שלא שולף סכינים רק מכורח היותו עצור, הוא לא בדיוק הטיפוס שלי-ונראה לי, שגם לא הטיפוס שלך...

למעלה