על דמיון ומציאות

על דמיון ומציאות

lightflake אמר בשרשור קודם כי-
ציטוט:
"לי פשוט נמאס לחיות בדמיונות"

ואז חשבתי לעצמי-
מהי הגדרת דמיון והגדרת מציאות?
מי החליט שמה שאנחנו חווים עכשיו הוא לא דמיון, חלום או מציאות מדומה?
מהיכן אנו יודעים שזו מציאות?
מה דעתכם?

ואני מוסיפה ציטוט מתוך דבריו

של Nachmanides

"טענה מיסטית היא טענה אשר בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה"

אשר לדעתו זו הגדרה הולמת למיסטיקה,
אבל שוב אנו נוגעים בשאלה מהי מיסטיקה
כי אם מיסטיקה היא גם עלה ותינוק, וחיוך
אז חלק מהדברים הם ברי בדיקה....

lightflake

New member
יש משל יפה מהתרבות הוודית

שחוזר על עצמו בהרבה גרסאות
מדובר על שעת דמדומים, אדם רואה נחש על הארץ ונתקף בבהלה, אבל בסוף מתגלה שהמדובר רק על חבל ...

החבל מייצג את המציאות
הנחש מייצג את האשליה /דמיון

כל עוד את מאמינה שזה אכן נחש את מתנהגת לפי זה ויש לזה אפקט ממשי כמו הפחד, הפעולות שאת עושה וכו', כלומר מדובר על נחש לכל דבר ועניין, בזכות האמונה שלך שזה נחש, רק אחרי שגילית שמדובר רק על חבל, איפה נמצא הנחש? אז את מבינה שהנחש מעולם לא היה קיים.

בחיים של כולנו אנו מאמינים שיש שם "מישהו" בתוך הגוף, ושהמישהו הזה הוא אנחנו, זו האשליה הבסיסית שכולנו חיים דרכה ולכן כולנו (חוץ מהבודדים שהתעוררו כמו בודהה וכו') חיים בעוורון מוחלט לטבענו האמיתי, אנחנו מאמינים שאנחנו המישהו הזה שיושב וכותב עכשיו פה, כאשר למעשה אין פה אף אחד כזה! אין "מישהו" ואף "מישהו" לא נמצא אי פעם, יש רק מחשבות "אני..." ותחושות "אני" ודמיון לגבי מי שאני, איזה מן בן אדם אני, מה חושבים עלי... וכו.... ואמונה שה"אני" הדמיוני הזה היא באמת אני... כלומר יש כאן "אנרגיה" או "תודעה" שמזוהה עם מחשבות ורגשות ותחושות מסוימים שיוצרות את מישהו דמיוני שחי חיים ומאמין שהוא באמת קיים בעולם... זוהי אשליה מוחלטת...

הזמן מאט בעת סכנה ועף כשנהנים

המקרה האחרון בבאר שבע בבנק כאשר רוצח חולה נפש
ירה באנשים..האנשים טענו שחיכו המון זמן למשטרה למרות שהמשטרה באו די מהר.
גם חיילים שיצא לי לדבר איתם במילואים טענו כשיורים עליהם הזמן נראה כמו נצח

למשל קרב יכול להתרחש כשלוש דקות,השתלטות על כפר או בית יכול להרחש כשלוש שעות

וכל קרב נראה להם כמו נצח..

כשיוצאים לחופשה מפנקת בחו"ל וחוזרים לארץ לעבודה..מתבאסים שהזמן עבר יותר מדי מהר..

מה קרה כאן?הדמיון מתעתע בנו?הדמיון יכול לעצור את הזמן ויכול להריץ אותו?

כמעט אי אפשר לנתק וגם אסור

ברגע שבני אדם יפסיקו לדמיין
יפסיקו החלומות שלהם השאיפות שלהם הכישורים שלהם בלימודים ובעבודה
יהיו גרועים מאוד ויפסיקו לחלום!!!

מתוך נסיון אישי ובעקבות מסע אסטרלי שעברתי
1-לעולם אל תעבור מסע אסטרלי במקום זר מול זרים הם לא יבינו מה קורה לך..
2-היה קשה מאוד לחשוב מה מציאות ומה חלום.. בעצם שניהם היו מציאות
אך זה נראה לי כמו חלום.

חשבתי שאם אני יגע במשהו וימשש אותו אדע שזה לא חלום..
ובאחד החלומות שהיתה לי הרגשה שאני חולם..נגעתי במזלג ובצלחת וזה נראה די אמיתי..

נראה לי אפילו שאי אפשר שבני אדם יחיו ללא דמיונות
זה כמו לחיות ללב לב או כל איבר חיוני בגוף.

לדעתי-הגדרה של דמיונות ומציאות--מציאות חיים הדמיונות מובילים אותנו לשם לחיים

lightflake

New member
תעשה מה בא לך, אבל אל תגיד שאסור

בודהה לדוגמה עשה את זה לפני 2500 שנה (הפסיק להאמין במחשבות) וגילה אמת אחרת לגמרי שקיימת ממש מתחת לאפנו, ועד היום מיליוני אנשים בעולם כמהים להתקרב אליה...

עד לא הבנת..?

נאמר שבודהה הזה המציא דת חדשה ללא מחשבות..

ונאמר שבעולם לא יהיו מחשבות..

איך אנשים יחיו?איך העולם יתפקד?איך יהיו לנו רופאים?חקלאים?מנהיגי עולם?

ומבחינה מיסטית המחשבות שלנו לפעמים עוברים את ההגיון
ואפשר לעשות איתם הרבה דברים..כמו מסעות אסטרלים,להזיז עצמים בעזרת מחשבה,
חלומות,ידע, ועוד.. אפילו בני אדם שנפטרו והלכו לעולמם ומתקיימים כרוח רפאים
יש להם מחשבות.

lightflake

New member
אתה מכור למחשבות

"נאמר ש... " זה דמיון אז אתה רוצה לדמיין איך זה יהיה בלי דמיון ? אתה לא רואה את האבסורד ?

Apotheosis

New member
יפה - גילית מהי מיסטיקה..

"מבחינה מיסטית המחשבות שלנו לפעמים עוברים את ההגיון
ואפשר לעשות איתם הרבה דברים..כמו מסעות אסטרלים,להזיז עצמים בעזרת מחשבה,
חלומות,ידע, ועוד.. אפילו בני אדם שנפטרו והלכו לעולמם ומתקיימים כרוח רפאים
יש להם מחשבות."

קודם כל אסור לנו לבוא אל בעל האוב ולדבר דרכו או סיאנסים וכן הלאה - מכיוון שאלו עיסוקים מסוכנים - אני מסכים איתך שאפשר לקרוא על זה אבל מי שמביא אל הפועל "דרכי תיקשור" נלוזות כגון סיאנסים ותיקשורים מיוחדים והחזרת אהבות וכל זה - מיסטיקה מסוכנת.. אם העולם הבא מעניין אותך - יש מספיק ידע , ואני חוזר על דעותיי - י ד ע בלבד, התנסות? חכה שתהיה מורה מלומד או פשוט תנווט את עצמך למישהו שעוסק במיסטיקה "כשרה" מה שנקרא ולא אחרת - קיצורי דרך - מן השטן.

הבודהיזם הטיבטי אומר

"חלום מציאות חיים ומוות הם היינו הך"
ויש תרגול שהנזירים בטיבת מתרגלים על מנת להיווכח בכח -
כשגורמים להם לאבד הכרה ע"י מכה בעורף
ובעת ההתעוררות הם חשים את החפיפה בין בעולמות של החלום ושל המציאות
כמו כן המשפט הכתוב מעל הוא מנטרה שחוזרים עליה בעת מדיטציה לשם אותה מטרה של הטמעת ההבנה הנ"ל...
יש גם פילוסופיות ואמונות רבות שמדברות על כך שאנחנו בעצם חלום של ישות אחרת..ועוד.

Apotheosis

New member
להתקרב לאמת או לפסל עצמו?

או לשחות קצת בגנג'ה?

אנשים לא יכולים להיות כמהים לגורואים..כן הלאה בהודו.. יש פרות או מנטורים.. מאחר ופרה היא קדושה אצלם -אין שונה מה שבודהה הציע להודים שונה משאר עבודת אלילים, לכן זה בזבוז זמן - ישו עשה את זה לפני הספירה - רק שדווקא עליו לא מדובר - רק על פסלים ופרות.. עשה לך רב ואהבת לרבך כמוך... רק האידיאל הראשוני הוא שקיים - והוא גלום בצורת ידע בלבד - מי שמעביר אותו ואתה מעריץ את מי שמעביר אותו - זה כבר עבודת אלילים ואם זה נקרא מיסטיקה אין לי רצון גם לשייך את זה לתיוק של "מיסטיקה"..

lightflake

New member
מי אמר לך להעריץ משהו?

אני רק אמרתי שבודהה דיבר על החוויה שלו, על הראיה שלו, כדוגמה לכך שזה אפשרי

Apotheosis

New member
מי דיבר על בודהה? בודהה היה הוגה כלשהוא..

שלימד כמה מדיטציות ואת תורתו - מאז שהוא נפטר תקעו בכל חור בהודו פסל של בודהה מחייך עם ידיים ורגליים שלובות - היכן מססתרת כאן הרוחניות?

http://he.wikipedia.org/wiki/איפה_אפי?

lightflake

New member
דווקא בהודו בודהה ממש לא נפוץ

ראיתי פסלים שלו רק בצפון אבל זה בזכות הטיבטים שהיגרו לשם ולא ההודים שלא יודעים מי הוא בכלל

בכל מקרה, בודהה לימד המון, אתה יכול לראות פה
http://www.buddha.co.il/

Apotheosis

New member
כמו שאמרתי - בודהה היה פילוסוף ולא מיסטיקן...

אפשר מיידית לראות זאת באתר שנתת :

ישנן חמש עובדות שעל כולם להרהר בהן לעיתים קרובות – בין אם זה גבר או אישה, בעל-בית או אדם שיצא לפרישות כנזיר. מהן החמש?

"זה וודאי שאהיה זקן, אינני יכול להמנע מהזדקנות."

"זה וודאי שאחלה, אינני יכול להמנע ממחלות."

"זה וודאי שאמות, אינני יכול להמנע ממוות."

"זה וודאי שאאלץ להיפרד מכל מה ומי שיקרים לי ואהובים עלי."

מה אני אמור לעשות עם חמשת "עשרת הדיברות" שלו? במה זה תורם לי לדעת מתי אמות ומתי וכאשר אהיה חולה? מה זה נותן לי לדעת את שיטות המדיטציה שלו והסוד לאושר אמיתי אשר כל גורו במכנסיים לבנים מעז להגדיר כעזרה רק בוא ותשלם לי פה איזה אלפיה או יותר כי יש לנו כנס של שטויות בצפון או תשלם לי על קריאה בקפה או תשלם לי על קריאה בטארוט והנה אני רואה את זה - אתה מחפש מה שכולם מחפשים - לדעת שתהיה מאושר ובריא, אישה וילדים? ומה עושות הנשים והאנשים שמתקשרים לשיחות האלו? מקבלים תעודת זהות - ודופקיםן לך שטויות "בעוד שנתיים תפגשי את הגבר בעבודה - את גרושה?< אז את תמצאי חתן? נשואה? צפי סכנה של גירושין" לחאר התוכנית הם בהחלט צוחקים כל הדרך אל הבנק על חשבון עצלנות האדם הפונה אליהם - רוצה להשיג משהו בעולם הזה? קום ולמד - הנסיון הוא על בעל המנסה אותו ולא על הקורא אותו דרך קפה או חשבון בנק או שיחה בתשלום סמלי - סבבה?
זה מתחיל קצת לעצבן הנושא הזה... יש פה יותר מייד מיסטיקנים כאלה - ואף אחד שמזמנו האמיתי תורם לעזרת הזולת על חשבון הסיפוק הרוחני שלו - לתת אהבה אחד לשני - זאת מיסטיקה אמיתית ואם לא אז זו קבלה אמיתית של האדם מולך - כל שיטה אחרת קרויה "מיסטיקה" אבל מה בדיוק מיסטי מאחורי שיטות ההונאה הללו?

כלום.

אני חוזר ומדגיש - אלה דעותיי בלבד.

lightflake

New member
תקשיב... אני לא יודע מה עבר עליך בחיים

ולמה אתה מרגיש צורך כזה להתגונן, כולנו חווינו את ההבדל בין התום מהילדות לבין המניפולציות האינטרסנטיות של אנשים מסויימים, ואתה צריך לשמוח שאתה בין אלו שמקדשים את החלק הראשון ולא השני, אבל מרוב התגוננות אתה מבטל כאן דברים בלי להבין בכלל, בודהה אומר את האמת שעוזרת לך לחקור את עצמך, כן, החיים האלו, הם לא נפרדים מחולי ומוות וזקנה, אלו הם עובדות, בודהה לא מלמד להאמין בשקרים, הוא מלמד לנחות על המציאות ודווקא דרך שם לראות מעבר למציאות, לראות שאתה נפרד מכל הנל ושאתה חופשע מכל אלו...

למעלה